Jump to content
BulForum.com

StarCraft 2

Dread Lord

Recommended Posts

• Replies 10.1k
  • Created
  • Last Reply

Ами точно за тази сфера става въпрос - 3-4 темпеста и зерга ще е принуден да атакува, защото тоя юнит фактически не може да бъде докоснат от разстоянието, от което може да стреля.
Но протоса толкова е свикнал да побеждава без да се напряга особено, че мозъците им дори са изключили съществуването на този юнит.

On 10/22/2013 at 8:16 PM, Runner said:

Ами точно за тази сфера става въпрос - 3-4 темпеста и зерга ще е принуден да атакува, защото тоя юнит фактически не може да бъде докоснат от разстоянието, от което може да стреля.

Но протоса толкова е свикнал да побеждава без да се напряга особено, че мозъците им дори са изключили съществуването на този юнит.

И все пак си е микро батъл. Темпестите може и да стрелят надалеч, но ако няма какво да скаутва напред, нямат видимост. Беше яко използването на ревълейшъна. Но все пак доста скучна игра. Дано да няма много такива за в бъдеще, защото си представям ако някакъв кежуъл вземе че гледа тая игра, ще се откаже напълно.

On 10/22/2013 at 9:38 PM, Baba_qga said:

защото си представям ако някакъв кежуъл вземе че гледа тая игра, ще се откаже напълно.

Споко, не я гледах :lol:

Кой би? Зерга, нали?

Добре че не си... аз гледах 20 минути и съжелявам. Голяма скука. Още от 20 минута се знаеше кой ще победи, но зерга сякаш държеше да покаже на тоса колко е безпомощен и да го унижи публично. Играта можеше спокойно да продължи още час, но на тоса му писна и се самоуби :)

On 10/25/2013 at 7:55 PM, Runner said:

Най-тъжното е, че ако искаш да победиш в мид-лейта, друг начин няма...

Аз мислех, че войд рей, темплар, колос аркон е доста силно, но се оказва, че и зерг има доста силен лейт гейм. Не знам, но често протосите обичат да правят тайминг пушове, за да прекратят играта по-рано. Виж МЦ как изрина т'ва зергче СоулКий и двата пъти в ърли-мид гейм. Причината протосите да правят такива пушове е това, че смятат, че зерг е доста силен в лейт гейм. Честно, всъщност ако протосът отвори робо, не съм виждал да побеждава в про-игра. Мута суичовете са твърде силни.

Соулкий е толкова по-добър от Оз, че не е за говорене. И не е заради расата, а просто е друго ниво. Както мма е по-добър от идра, така и соулкий е по-добър от оз. Честно казано, не мога да повярвам, че т'ва протосче стигна дотук в турнира. Ама чийзът си е чийз, тайминг пушовете са си тайминг пушове. 

On 10/21/2013 at 9:40 AM, Baba_qga said:

Когато играем истински ГСЛ обаче, зергчетата и протосчетата си доминират.

Искам само да отбележа разпределението на расите в 2013 WCS Grand Finals (по-"истинско" от това не мисля, че има):

8 T

5/6 P

2/3 Z

/още не е ясно дали Naniwa, или Revival ще бъде шестнадесетият играч/

On 10/30/2013 at 8:38 PM, PSYCHOSIS said:

Искам само да отбележа разпределението на расите в 2013 WCS Grand Finals (по-"истинско" от това не мисля, че има):

8 T

5/6 P

2/3 Z

/още не е ясно дали Naniwa, или Revival ще бъде шестнадесетият играч/

В един турнир МВП и Иновейшън...

Кажи ми, Пси, според теб, има ли по-добър играч от Иновейъшън? Има ли по-заслужаващ играч да спечели? Джейдонг и соулкий ли заслужават да спечелят?

Яго, едно нещо не разбирам. Ако ми го обясниш задоволително, ще спра да се обаждам.

Ако зерг е по-лесната раса и само с а-муув може да биеш, защо най-добрият - не, според теб най-добрите 5 в света са терани? Защо Лайф, ДРГ & Ко. не са постоянно на върха? Защо Ино, Полт & Ко. не суичнат на зерг и повече никога да не загубят игра?

Нека предположа - защото те са богове, а зергите всичките са некадърници. Реално проблема е, че бабата има проблем с играта и се опитва да го оправдае с баланса...

И в този клип 5 от 7-те показани микровани единици са терански. Щото зергските и протоските не искат микро. И между другото, ако Тейджа суичне на зерг, няма с какво да е по-добър от всеки друг зерг, защото зерг не изисква някакъв скил повече от това, което Лайф примерно има. Докато при теран скил сийлингът е безкраен.

Всъщност ако се замислиш - микро може да се прави с юнити имащи голям рейндж. И колкото по-голям толкова по-добре се получава. Хайде сега изброй ми колко зергски юнита имат голям рейнжд? Освен инфесторите и вайпърите. Хайде сега се сети колко терански юнита имат нисък рейндж? Микро с меле юнити при това евтини и в количества? Ти май трябва да си аутоматора за да го направиш с ефективен APM над 2000, което за човек е абсолютно невъзможно просто. Ти срещу кои зергски юнити си ревал най-много? Май срещу тези с висок рейндж и поддаващи се на микро. Не защитавам зергите ама ти някак прекалено много ревеш и не е чак толкова зле ситуацията, колкото я описваш

On 11/1/2013 at 9:52 PM, djadomraz said:

Всъщност ако се замислиш - микро може да се прави с юнити имащи голям рейндж. И колкото по-голям толкова по-добре се получава. Хайде сега изброй ми колко зергски юнита имат голям рейнжд? Освен инфесторите и вайпърите. Хайде сега се сети колко терански юнита имат нисък рейндж? Микро с меле юнити при това евтини и в количества? Ти май трябва да си аутоматора за да го направиш с ефективен APM над 2000, което за човек е абсолютно невъзможно просто. Ти срещу кои зергски юнити си ревал най-много? Май срещу тези с висок рейндж и поддаващи се на микро. Не защитавам зергите ама ти някак прекалено много ревеш и не е чак толкова зле ситуацията, колкото я описваш

Зергските и протоските юнити не могат да бъдат микровани и затова са бъфнати супер много и ако си оставиш юнитите на самотек, винаги протос и зерг ще побеждават с много. Затова теранът трябва да микрова постоянно, за да е на едно ниво с противника си, през което време горепосоченият противник може да прави други неща.

Т'ва е проблемът. Старкрафт е две различни игри: едната е с теран, която е микро фест, докато с протос/зерг, е юруш на юнитите и всичко е по-лесно. Затова смятам, че повечето зерги/протоси са безмозъчни а-мувъри, което не е далече от истината в мастърс/гм. По-нагоре има наистина добри зерги, като например Лайф, и добри протоси, като Партинг, Джиниъс, Диър.

Но нито един от тези играчи не може да подобри играта си твърде осезаемо, просто защото зерг и протос не предлагат чаак толкова възможности за подобрение. Затова играчи като МВП, Полт, Иновейшън, Тейджа са доста по-добри в от зергските си противници, защото просто теран е раса, при която човек може много повече и повече да се подобрява. И представи си как хората се подобряват, а противниците им си стоят на същото ниво, и тераните почват да побеждават, после биват нърфнати, за да се запази изкуственият баланс, и после тераните пак се подобряват и пак почват да печелят, протосите и зергите са си все същите като скил.

Стигал съм съм и с протос в мастърс, така че знам много добре какво изисква: яки тайминг пушове, и в големите битки да си наръсиш стормове/фийдбаци. Всичко друго е юруш. Не може никой да ме убеди, че не е така, дори и за прогеймърите, така че няма какво да говорим. Теран е много по-комплексна и трудна раса. 

И дядо, вайпърите и инфесторите не искат никакво микро, защото просто ги селектираш всичките и ръсиш магийката, която искаш, в областта, която искаш. Обаче другите ти юнити са на а-муув. Я си престави т'ва да го правиш с гоустове, докато с маринките стимваш и кайтваш, с малко мародери стимваш напред да убиеш колос, с викингите фокусираш колосите и гледаш да не те удари сторм? Протосът през тва време просто пуска всичко на а муув, хваща си темпларите и цъка т-та върху теранската армия. ТОВА е. Един сторм да те удари, край.

On 11/1/2013 at 10:07 PM, djadomraz said:

За теб играта е само и единствено микро. Мисля че бъркаш старкрафт с уаркрафт

Не е само и единствено микро. Но почти перфектно макро е лесно постижимо в днешно време, но не и ако си теран, и трябва да микроваш постоянно на 3 фронта, а зергчето/протосчето просто си селектира част от юнитите и ги праща на а муув да се справят с дропа ти. Това показва колко по-малко усилия се изискват от протос/зерг, и колко много повече от теран, защото той трябва да макрова докато микрова, докато при зергите и протосите е много по-малко важно да не си изпуснат войската от поглед.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...