dontonipz Posted January 1, 2011 Share Posted January 1, 2011 Имам само един въпрос тези wi fi антени работят ли кадето ся ги има на пазара призведени в тайланд.Пише че хващат сигнал до 5000 метра . като до 3000 метра сигнала бил силен около 45 мб след това падал.Та въпроса ми е да не са некви ментета това ,работят ли вобще някой ако има опит да сподели. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ceco3200 Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 и мен живо ме интересува , но бих заложил на насочените антени, аз съм си направил 2 от кутия от хумана и работи на 2,5км като себестоиност 2лв Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Имаме правило, което забранява да се изравят толкова стари теми (виж датата), само и само да дадеш отговор на човек, който дори и не е влизал във форума от 2 месеца. Както и да е, няма да трия темата, защото някой може да реши да те пита как да си направи с подръчни материали такава антена. П.П. А що се отнася до въпроса от началото на годината, с една дума - зависи. Някои работят доста добре, други не. Всеобщ факт е обаче, че данните за далечината са при идеалните условия, които в града по никакъв начин няма как да се постигнат. А дори и да става дума за пряка видимост извън града - на 5000м "закачането" ще е на 1 чертичка. Все пак обаче, сравнявайки ги с вградените WiFi-та и тези като USB стикчета - дават няколко пъти по-добро покритие, особено ако са във вариант с насочена антена. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 П.П. А що се отнася до въпроса от началото на годината, с една дума - зависи. Някои работят доста добре, други не. Всеобщ факт е обаче, че данните за далечината са при идеалните условия, които в града по никакъв начин няма как да се постигнат. А дори и да става дума за пряка видимост извън града - на 5000м "закачането" ще е на 1 чертичка. Все пак обаче, сравнявайки ги с вградените WiFi-та и тези като USB стикчета - дават няколко пъти по-добро покритие, особено ако са във вариант с насочена антена. Знаеш ли, много от "мощните" антени реално са не повече от 200mW-250mW, но само рекламата им е голяма. Проблемът при антените на 2,4Ghz, на която честота работи 802.11b/g/n е, че малка неточност в изработката се отразява изключително много на качеството на сигнала(това за самоделните антени)... Аз лично не бих залагал на "мощни антени" от 1,2,5W, a бих си купил един TPLink или Nanostation с една насочена антена... Един от проблемите е, че за да се "чуват" устройствата едно-друго и 2-те трябва да имат еквивалентни антени и да са с близки характеристики. Това зависи от чувствителността на приемане на 2-те устройства и от предавателната мощност.Реално 5000mW предавателна мощност не са нищо, ако чувствителността на приемника е ниска...И това е двустранно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.