jorkata Posted June 28, 2004 Share Posted June 28, 2004 значи имам инсталиран PHP Home Edition,и искам да използвам gd image library,значи dll-тата са си в папката extensions в директорията на php,в php.ivi ми е зададено за extension_dir да си е ./extensions ,обаче когато пусна phpinfo първо че папката за extensions си седи ./ и следователно никаде не пише че е заредило gd. моля ако някой може да помага Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorkata Posted June 28, 2004 Author Share Posted June 28, 2004 ами apache,php и mysql събрани на едно ... щото пробвах поотделно да инстал апашето,пхп и mysql ама нещо не са получаваше и някъде четах за това чудо,между другото е много удобно,инсталва се супер бързо,лесно и се настройва елементарно.ама сега немога да се оправя ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorkata Posted June 28, 2004 Author Share Posted June 28, 2004 ами значи в c:\windows\ ми е php.ini и пак не става ... то явно е от тва пусто php home edition явно трябва да си инстална обикновените пакети пак .. грр .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted June 28, 2004 Share Posted June 28, 2004 ами значи в c:\windows\ ми е php.ini и пак не става ... то явно е от тва пусто php home edition явно трябва да си инстална обикновените пакети пак .. грр .. Абе що не пробваш още един напън да ги инсталираш по отделно и на мен ми се виждаше трудно, ама е много добре обяснено и става. Ти с какъв Win си? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorkata Posted June 28, 2004 Author Share Posted June 28, 2004 е ... със бозявото хп дет се нещо не му върви начи много се дразна ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted June 28, 2004 Share Posted June 28, 2004 Аре пак Уина е виновен :-) Потърси по диск С: php.ini, 99% съм сигурен че са 2 :-) и виж кое се ползва в момента или промени реда с пътя и в двете :-) Аз съм с FoxServ и съм брал дертове докато намеря кое къде е. За едно си прав, много по-бързо става с тия пакети отколкото поотделно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
biolander Posted June 30, 2004 Share Posted June 30, 2004 Аз използвам Apache2triad, в пакета има абсолютни всичко необходимо, пълна ЛАМПа без Л-то, плюс xmail, phpbb и phpnuke...... Досега съм го сложил на 4-5 машини без проблем. и както ти казаха по-горе, вероятно имаш 2 ини файла, заради които се гелпят нещата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.