Jump to content
BulForum.com

PHP extensions

jorkata

Recommended Posts

значи имам инсталиран PHP Home Edition,и искам да използвам gd image library,значи dll-тата са си в папката extensions в директорията на php,в php.ivi ми е зададено за extension_dir да си е ./extensions ,обаче когато пусна phpinfo първо че папката за extensions си седи ./ и следователно никаде не пише че е заредило gd.

моля ако някой може да помага :wacko:

ами apache,php и mysql събрани на едно ... щото пробвах поотделно да инстал апашето,пхп и mysql ама нещо не са получаваше и някъде четах за това чудо,между другото е много удобно,инсталва се супер бързо,лесно и се настройва елементарно.ама сега немога да се оправя ... :wacko:

ами значи в c:\windows\ ми е php.ini и пак не става ... то явно е от тва пусто php home edition явно трябва да си инстална обикновените пакети пак .. грр .. :angry:

ами значи в c:\windows\ ми е php.ini и пак не става ... то явно е от тва пусто php home edition явно трябва да си инстална обикновените пакети пак .. грр ..  :angry:

Абе що не пробваш още един напън да ги инсталираш по отделно и на мен ми се виждаше трудно, ама е много добре обяснено и става. Ти с какъв Win си?

Аре пак Уина е виновен :-) Потърси по диск С: php.ini, 99% съм сигурен че са 2 :-) и виж кое се ползва в момента или промени реда с пътя и в двете :-) Аз съм с FoxServ и съм брал дертове докато намеря кое къде е. За едно си прав, много по-бързо става с тия пакети отколкото поотделно.

Аз използвам Apache2triad, в пакета има абсолютни всичко необходимо, пълна ЛАМПа без Л-то, плюс xmail, phpbb и phpnuke......

Досега съм го сложил на 4-5 машини без проблем.

и както ти казаха по-горе, вероятно имаш 2 ини файла, заради които се гелпят нещата :(

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...