djadomraz Posted December 21, 2010 Share Posted December 21, 2010 Напоследък взе да ми харесва все повече да гледам няколко монитора едновременно - оказва се страшно удобно ако има място по бюрото вместо да превключвам програми да си врътна леко главата. И тъй като предстои да правя ъпгрейд на друга машина мисля да сменя моята видеокарта с някоя поддържаща 3 и нагоре монитора. Гледах от доста време една eyefinity 6 на ATI но не ми се иска да насипя 1000+ лв за видеокарта - имам по-добри и належащи проблеми Единия вариант е ATI 6850/70, другия е 5850 като 2те са на относително еднаква цена. В момента съм с NVidia 250 но тя поддържа до 2 монитора и не виждам друга на NVidia която да поддържа 3 а какво остава за 4 монитора. Някой ако може да даде съвет относно коя е за предпочитане като по-важното не е скоростта при игри колкото да е по-тиха и да поддържа за предпочитане 4 а не 3 монитора. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted December 21, 2010 Share Posted December 21, 2010 дедушка мороз, при така дадените карти най-подходящ избор би била 6870, която като производителност е равна на 5850, въпреки че теб това не те бърка . 6870 е тиха и малко по-хладна (икономична) от предходната 5-та серия. Лесно ще може да пуснеш 3 монитора, а за повече (максимум 6) трябва да се ръснеш доста пари. Виж ревюто на гуру3д, там всичко е написано и описано много добре. РЕВЮТО Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiko1987 Posted December 22, 2010 Share Posted December 22, 2010 Аз наскоро взех Leadtek GTX460 която също подържа 3 монитора; 2xDVI, 1xMiniHDMI. Картата е изключително тиха (което е учудващо при не толкова големия вентилатор) и държи много ниски температури. Впредвид клока, натоварена на макс, не ми е вдигала повече от 48-50 градуса (при стайна температура 21-22). Ето и един скрийн ...768MB вариант по производителност се нарежда някъде между 5830 и 5850, а 1GB вариант на GTX460 ги мачка и 2-те Атита. Според мен за момента това е най-добрият вариант Цена/Качество. Има много ревюта и тестове в нета може да погледнеш и да прецениш. А пък и зависи за какво ще я ползваш... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 22, 2010 Author Share Posted December 22, 2010 Сигурен ли си че поддържа 3 монитора защото навсякъде дават че NVidia има 3 изхода но може да подава сигнал само на 2 от тях. Не искам да играя на 3 монитора, а искам да имам 3 монитора с независима разделителна способност в windows и да разположа различни програми на всеки от тях. В момента съм с ASUS ENGTX 250 и там съм накичил 2 монитора но 3ти не мога. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiko1987 Posted December 22, 2010 Share Posted December 22, 2010 Извинявай, моя грешка. Току що потърсих решение по въпроса и попаднах на това : Someone: -I was wondering if i would be able to pull off getting two of these and it handling a 3 monitor setup? 23 inch 1920x1080 monitors. Nvidia uses 3D surround right? Is it similiar to eyefinity? Answer: -technically if you don't have 3 monitors that support 120Hz it's just surround, but surround works much the same way as eyefinity. yes, 2 cards will drive 3 monitors, but only 1 card will do 2. ...Еми тамън де, взимаш една GTX460 за около 300лв, заедно с твоята GTX250 и ще си перфектен в SLI Даже и игри ще можеш да играеш, и то дори на 4 монитора... Сега се сещам, че съм виждал DVI адаптери, ето за това става въпрос. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 22, 2010 Author Share Posted December 22, 2010 Зора да сменям 250-то (което всъщност е 260 ми аз съм се объркал) е че първо е леко шумно и освен това трябва да сглобя още 1 машина тези дни. Затова и се чудех за 6850/70. А за SLI не трябва ли да са еднакви картите? Сигурен ли си че може да се кръстосат така 2 различни? Между другото виж температурите при мен (в idle... при 26-27 градуса стайна температура): Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted December 22, 2010 Share Posted December 22, 2010 ...Еми тамън де, взимаш една GTX460 за около 300лв, заедно с твоята GTX250 и ще си перфектен в SLI уеуеуеуеуеуеуе. Да, дедо, за сли ти трябват 2 еднакви карти. Както казах, 6870 е твоята карта. Ако искаш eyefinity - ати амд е твоят избор, ако искаш физика - нвидия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiko1987 Posted December 22, 2010 Share Posted December 22, 2010 Хмм... аз мисля , че трябва да са просто от една фамилия за да тръгнат в SLI, примерно 8ххх , 9ххх , GTX и т.н. Просто си пускаш GTX 460 за рендерите и GTX 260 за physx ... нещо такова като на снимката Btw ... за idle, държиш доста високи температури, или просто кутията ти е много топла ... А за шума, вероятно е доста щом в idle вента бачка на 3000 оборота Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 22, 2010 Author Share Posted December 22, 2010 уеуеуеуеуеуеуе. Да, дедо, за сли ти трябват 2 еднакви карти. Както казах, 6870 е твоята карта. Ако искаш eyefinity - ати амд е твоят избор, ако искаш физика - нвидия. За какво ми е физиката? Един приятел ми вика че нещо зор било на ати/амд с драйверите... Btw ... за idle, държиш доста високи температури, или просто кутията ти е много топла ... А за шума, вероятно е доста щом в idle вента бачка на 3000 оборота Кутията имам претенции че се проветрява почти идеално. Освен да е насъбрал прах но едва ли... все пак е отскоро видеокартата, но виж стаята е топличка ПС: Не знам дали е съвсем idle... сега видях че съм оставил пуснат един SC 2 и си стои на меню оставен и минимизиран... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted December 22, 2010 Share Posted December 22, 2010 За какво ми е физиката? Един приятел ми вика че нещо зор било на ати/амд с драйверите... Четеш пак през редовете. АКО ти трябва физика - взимаш си нвидия, АКО ти трябва eyfinity - взимаш си ати. В твоя случай не ти трябва - затова си взимаш АТИ. Относто драйверите, те кога не са имали проблем ? Плюс това картите са нови, така че може известно време да има неудобство, което в последствие ще бъде отстранено. Това е от мен, изказах си мнението, от тук нататък си зависи от теб. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiko1987 Posted December 22, 2010 Share Posted December 22, 2010 На Ати драйвърите винаги са били по калпави и недодялани. PhysX (ако питаш за това) повече се намесва в игрите примерно, като облекчава работата а процесора. Шумът идва от там, че вентилаторът е малък за тази карта и съответно работи на високи обороти А за топлинката не е много, не се шашкай до 100 има ехееей... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 22, 2010 Author Share Posted December 22, 2010 Единствената игра която играя е StarCraft2 и там има някакви Physics които са за някакви "colliding objects" - нещо което съм намалил защото ми се струва излишен реализма там а и пише че товарело процесора. Та затова питах за тези физики. Между другото на 260-то имаше една от програмите на ASUS която като я стартирах взе да ми прави проблеми и се изключваше Aero-то но само ако включа 2 монитора и единия е големия. Ако включа само 1 е ок, ако включа 2 малки - ок, пусна ли онзи на 2560х1600 и се изключваше. Първо мислех че е драйвер или на картата недостига памет нещо после порових малко и видях че всъщност е от тъпотията на asus и като я деинсталирах сега само техния "smart doctor" мрънка при стартиране но дотам. След като попроветрих и стаята се охлади леко температурата на процесора падна от 42 на 30 градуса а видеото сега е 41: Второто е 5 минути по-късно. -------------------------------- Мерси за съветите.. ще си помисля малко и ще реша коя карта да взема... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobrata Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 Дядо, ако дъното ти поддържа SLI взимай още 1 карта като твоята и ще си решиш проблемите с мониторите. Мисля, че както и да го погледнеш една нвидия 250 не струва 1000 лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 25, 2010 Author Share Posted December 25, 2010 Не струва но е топличка и шумна 260 се оказа не 250.. объркал съм се нещо преди. Иначе за захранването съм сигурен че ще ги издържи и 3 но предпочитам някоя по-тихичка... Леко проблемна се оказа обаче 6870 - май я няма никъде и цената която са я дали jar и reset май май не е много вярна. В MOST я има но е по-евтина от 5870 което е странно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 В iskampc.com има няколко 6870 .1, 2, 3 . Видях че и в ерата имат Powercolor 6870 454лева. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 Леко проблемна се оказа обаче 6870 - май я няма никъде и цената която са я дали jar и reset май май не е много вярна. В MOST я има но е по-евтина от 5870 което е странно. В мост я имат, в sky я имат, в iskampc и era също, както са казали преди мен. Гледаш къде е най-евтина, харесваш си и дадена марка, и си избираш една карта. И какво те притеснява цената на 5870. Нали ти казах, че 6870=5850, а не 5870... *SAPPHIRE HD6870 1GB GDDR5 FULL 389.76 467.50 419.74 503.50 *SAPPHIRE TOXIC HD5850 1G G5 401.75 482.00 431.74 518.00 *цени от "МОСТ" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.