Jump to content
BulForum.com

Инфо: Колко често да правя FORMAT

dinko

Recommended Posts

ghost.exe govori li ti neshto ???

Format samo kogato sa omazani FAT-ovete.Inache triesh vsichko v C: i pochvash install nachisto.

Slushay ov3rm4n.

Kazah.

Tva e programata!!! Az biah pisal request ama nikoi ne dade link. Ti imashli predstava ot kude moga da nameria pulna versia? :) :) :) :) :) :) :) :)

Az za vsichko si polzvam Hiren's BootCD (ima go na warez.ru) (vytre ima i ghost.exe) - komplekt ot ...vsichko :) - svali go , izpechi go , zaredi ot nego i shte vidish :) .Za da ne te e yad , che shte habish cyalo CD za 30-tina MB , mojesh da si vkarash v iso-to mu nova papka s drugi raboti (naprimer s WinISO stava).

Tva e programata!!! Az biah pisal request ama nikoi ne dade link. Ti imashli predstava ot kude moga da nameria pulna versia? :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)

Ето ти направо Ghost.exe , който е пълно функционален. B)

[edit]

По въпроса за формата:

След като, формата е безобиден и не вреди на хард диска защо се карате?Нека всеки работи както му е удобно.Аз лично предпочитам да ударя един формат , от колкото за се мъча да закърпя Windows-a.Знам , че е уж по лесно да изтрия C:\Windows C:\Program Files , но на мен не ми е удобно така ,защото се правят еднакво досадни неща, а и така или иначе ще трябва да слагам софтуера на ново.И без това разултата е един и същ.Дразня се като някой почне да се хвали, от колко години не е форматирал диска.Хората са го измислили и е много удобно - Правиш един дял за Windows с програмите, един дял за архив и вече един дял в FAT 16 ако някои иска да си пренасочи swap фаила там , което не е задължително.Е така подредени партицийте, мога всеки ден да си правя формат , без да се страхувам , че тоновите mp3 дето съм ги дърпал с 5к/с ще се загубят.

Vijte k'vo, pichove....sporat e izlishen. Neka vseki sam da si izbere za nego (i negovata mashina) dali da formatira ili ne. Az lichno poddarjam ot godini 3 Windowsa - 2X98SE i 1 X XP SP1(tozi e po-otskoro). Edinijat 98SE sam go zabarsal s 98lite, i kakto pri drugite sam go optimiziral do maksimum. Ako iskate vjarvajte - imam instalirani desetki programi i desetki plug-ini, kato prodaljavam da dobavjam (ne mnogo aktivno) novi. Ne si spomnjam vremeto na poslednata pre(instalacia)-maj beshe predi 2-3 godini. Sin ekran sam zabravil kakvo beshe. Dve neshta obache ne pravja na nego - ne mu davam vrazka s Internet i ne kachvam igri. Vtoriat 98SE mi e za Neta i igri (i neprekasnati eksperimenti s neidentificirani programi i programki namereni iz mrejata). Vapreki, che i toj e taka optimiziran - ne moga da bada siguren na koe tochno se dalji - igrite, neta ili programkite (maj...poslednite) - pri nego pravja dosta chesto preinstall, a kogato polojenieto stane beznadejno - format i install. No pak ne e tolkova chesto, kolkoto kazvat njakoi....na njakolko meseca. XP-to za sega sashto se darji stabilno. Imam 2 mashini - PIII i PIV, taka che moga da sravnjavam koj Win kak se darji na razlichna platforma. Mnogo e prav njakoj deto kaza, che zavisi kak si asembliral kompa - s kakvi elementi. Az nikoga ne sam kupuval gotova mashina - sam si porachvam vseki komponent, ne pravja kompromis s naj-vajnite chasti (dano,CPU,pamet,monitor) - vjarno izliza malko poveche, obache nikoga ne sam se oplakval iz forumite ....taka i taka Windowsa e bokluk (ne che ne e :-)), kompa mi zabiva i dr. Mnogo jasno, che ako imash Acorp dano s Duron-che, noname RAM, pak takava VC, 15"Proview - i kompa ti shte zabiva, i ochite shte te boljat. Ajde stiga tolkova s toja topic....close-vajte go :)

Я споделете как ги оптимизирате тези 98-ци да откраднем някоя идея и ние...Windows 98 без син екран - това е мечтата на всеки user , който ползва Windows 98.В клуба , който работя сме с 98.Както знаете не всички игри се инсталират ( те просто са в различен дял и си стоят и след реинстала) Та аз не инсталирам игри , защото ги имам инсталирани т.е. няма опастност от подмяна на библиотеките.Ползвам само най-необходимия софтуер, който е проверяван многократно за надежден, стабилни драйвери..., тествани кодеци , и пак от време на време се срещам с този син екран.Я издайте как си кърпите машинките така ?

п.с. Нарочно не съм споменал програми от рода на ProtectZ,bProtect , Deep Freeze, за не се започнат разговори от рода на :Тва е пълен боклук , сложи това-онова , просто искам да разбера какво оптимизирате и закърпвате..

Az za vsichko si polzvam Hiren's BootCD (ima go na warez.ru) (vytre ima i ghost.exe) - komplekt ot ...vsichko :) - svali go , izpechi go , zaredi ot nego i shte vidish :) .Za da ne te e yad , che shte habish cyalo CD za 30-tina MB , mojesh da si vkarash v iso-to mu nova papka s drugi raboti (naprimer s WinISO stava).

Извинявай за тъпия въпрос , но нещо не можах да се оправя. :)

Ще ми кажеш ли как да направя boot CD и да сложа това iso вътре , за да може да boot-на PC-то от него? :confused

Tnanks a lot :)

Извинявай за тъпия въпрос , но нещо не можах да се оправя.  :)

Ще ми кажеш ли как да направя boot CD и да сложа това iso вътре , за да може да boot-на PC-то от него? :confused

Tnanks a lot :)

Ами на първо място.. боот CD може да си направиш от гореспоменатото ISO.Исото предполагам е рипнато и е на няколко архива.Идеята на Nibelung e да свалиш архивите , да ги разархивираш с WinRar ( или там каквото ползваш).Полученото ISO представлява снимка ( image ) на оригиналния диск.С тоя IMAGE безпроблемно си правиш боот диск като ползваш напр. Nero и му задаваш да ти направи диск от този фаил.А ISO файла, в всеки един момент можеш да го отвориш с WinISO и да редактираш съдържанието-файлове и папки, без да му нарушиш цялоста.А ако искаш да ползваш само Norton GHOST ,можеш да си го изтеглиш от тук С него се работи много лесно.Постави Ghost.exe в някоя папка ( с лесно име, за да може по-лесно да стигнеш до нея ако си в дос) на някой отделен дял от хард диска.След това си направи IMAGE.Същия този файл ще ти се запише в папката , която е Ghost.exe

За да направиш IMAGE влизаш в следните менюта:

Local-> Partition -> To Image

Пишеш име на файла и след това задаваш компресията на същия ;)

За да ползваш IMAGE влизаш в следните менюта:

Local-> Partition -> From Image (тук ако си под дос ще ти трябва TAB за да избереш IMAGE, от който да чете програмата.)

Има и още няколко функци , които аз страшно уважавам.Една от тях е - Copy Hard - to Hard :)

Ghost работи безпроблемно и с NTFS, но тогава проблем е боотването под дос ;) От тук може да си изтеглите Floppy Creator за боот дискета на Windows XP pro ( не ми е останало време да го тествам )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...