Kobrata Posted December 6, 2010 Share Posted December 6, 2010 Та...въпроса ми е може ли да се влиза по някакъв начин в страницата на рутер през смартфон. Имам нокия 5530 и с който и да е браузер за симбиан не мога да влезна в страницата на рутера. Рутерът ми е TP link wr542 G. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 6, 2010 Share Posted December 6, 2010 Пишеш IP-то на рутера като адрес в браузъра. В случая рутера ти е и gateway. T.e. 192.168.88.1 или 192.168.11.1 или каквото там е настроено да бъде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 за tp-link рутерите адреса е 192.168.1.1 потребителското име и парола е admin Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 Опитваш се да влезеш през телефона докато си вързан в домашното си Wi-Fi или докато си вързан в някоя външна мрежа? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 Влез през компютър с жица и виж дали има опция и е разрешена, да може wireless клиентите да настройват рутера. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobrata Posted December 9, 2010 Author Share Posted December 9, 2010 Опитвам се от телефона да влезна в рутера ми докъто телефона е вързан през wi-fi но не става. Дава ми invalid server name. Влизам си в рутера през компа без проблем, но искам да го мога и през тела. През Wi-Fi уж е разрешено влизането, става от лаптоп. Пробвах и с samsung Omnia D900 ама и от там не става. Прерових рутера за опций но не намерих нищо П.П. рутерът е свързан към настолен комп. Но идеята ми е като седне брат ми нета да си прави майтап с него Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 9, 2010 Share Posted December 9, 2010 Малко не се разбра какво става и какво правиш. През лаптопа през WiFi-то ли влизаш и как? Ако е през браузъра би трябвало да няма разлика и да отвориш същия адрес и през телефона. Стига телефона ти да може да браузва всичко Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobrata Posted December 9, 2010 Author Share Posted December 9, 2010 Браузъра на телефона е Defaut-a на нокия S60v5 и абсолютно всичко ми отваря дори и клипчета от Vbox7. През лаптоп влизам с 192.168.1.1 и съответно username и password. През телефона не мога да влезна там обаче. Като напиша 192.168.1.1 ми дава invalid server name. (нямам лаптоп вкъщи, просто взех 1 за проба) ПП >> теди имам нет на телефона мога да си браузвам, но не мога да влезна в самата страница за управление на настройките на рутера през телефона Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 9, 2010 Share Posted December 9, 2010 Виж дали си настроил правилно телефона да се свързва с твоята мрежа, а не с някоя съседска или тази на мобилния оператор. Често стават засечки от тоя род. И виж рутера дали е настроен да пуска и "G" сигнал, да не е само на N. Ако всичко това е направено, виж и криптирането и защитата, пробвай само на WEP ако е на WPA(2). Може телефона да не поддържа някоя от по-адванцед защитите като AES/ WPA2... Link to comment Share on other sites More sharing options...
shtaiga Posted December 9, 2010 Share Posted December 9, 2010 a slagash li http:// ili https:// pred 192...... i s opera mini probva li Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobrata Posted December 10, 2010 Author Share Posted December 10, 2010 Слагам Ама това което не слагам е "/" накрая. Реши се проблема вече мога да спирам нета когато си поискам през тела Мерси момчета Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 10, 2010 Share Posted December 10, 2010 Ама това което не слагам е "/" накрая. .... TP Link .... Не трябваше да му пука ама... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobrata Posted December 10, 2010 Author Share Posted December 10, 2010 По скоро може би проблема е в телефоните. На компа като напишеш само http://192.168.1.1 сам накрая си добавя "/" ... ко да се прави А колкото до тп-линк бих казал че са си свършили работата при това рутерче. Откакто го настройх (пред около 7-8 месеца не е мръднал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gyumishev Posted January 3, 2011 Share Posted January 3, 2011 А и аз имам един ъвпрос по темата.Ползвам рутър D-LINK-524 влизах без проблем в настройките на рутера обаче преди време реших да му сменя юзърнейма и паролата.И сега ги забравих!!! Та въпроса ми е могали да влезна по някакъв начин?!Много съм прост признавам си! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted January 3, 2011 Share Posted January 3, 2011 А и аз имам един ъвпрос по темата.Ползвам рутър D-LINK-524 влизах без проблем в настройките на рутера обаче преди време реших да му сменя юзърнейма и паролата.И сега ги забравих!!! Та въпроса ми е могали да влезна по някакъв начин?!...Единствения лесен начин е ресетване на рутера от бутончето. Остава да си го настроиш наново, да направиш бекъп на настройките във файл и си готов за следващ ресет поради... да речем забравена парола . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gyumishev Posted January 3, 2011 Share Posted January 3, 2011 Единствения лесен начин е ресетване на рутера от бутончето. Остава да си го настроиш наново, да направиш бекъп на настройките във файл и си готов за следващ ресет поради... да речем забравена парола . Да ама от бутончето не става.Пробвах го десетки пъти!!Даже махнах капаците на рутера да го натисна отвътре,понеже е една малка дупчица!!Явно бутончето не работи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 3, 2011 Share Posted January 3, 2011 А ръководството прочете ли? Примерно че бутончето трябва да бъде натиснато при включването на рутера в тока и пък да го държиш така в продължение на 15 секунди. За различните рутери ресетването е по различен начин. Не може да не работи просто не го правиш правилно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.