Jump to content
BulForum.com

Мод на Ti4200 в SoftQuadro700XGL

Recommended Posts

Някой ще може ли да ми преведе най-основното от първата страница,защото явно в останалите се говори само за тестове.

http://www.nvworld.ru/docs/sq4.html

Мод на Ti4200 в SoftQuadro700XGL.

Никакъв смисъл няма картата ти да е QUADRO - поне в 3Д приложения ;) За 2Д нямам представа, ама те и не ме интересуват, а иначе мода става лесно. Изтегли си RivaTuner (гадно е че работи с по стара версия драйвери, а не най новите, и картата не се разпознава от драйвера като QUADRO а само частично) и след това следвай картинките на сайта, след това рестарт и имаш "QUADRO"

Хаха,точно в 3D приложенията е най-силна.Иначе опитах да "чета",видях,че най-новите драйвери с които е тестван са 44.03,а аз бях с 44.09.Бърниках там нещо,рестартирах,но не ми разпозна видето хич.Инсталирах нови драйвери 40.72 и след рестарта ми влезна като Quadro 780 XGL.Все пак нещо пропускам или не миже да е толкова лесно.Аз само пуснах патча за Quadro от Riva-та,след това и NVStrap,като при инсталацията и на двата ми искаше nv4_mini.sys,който явно се е прецакал първия път.И след това на описанието има настройки на NVStrap(force on/off),но аз ги нямам,а имам само смяна на модела (Ti 4800/SE,780/980XGL).Сега ще тествам и дано няма проблеми.

EDIT : Странно при 3D Mark производителноста пад,а това значи,че работи,но в 3D Studio разликата не е толкова голяма както я дават на тестовете.Може аз нещо да съм объркал,защото все пак картата трябваше да бъде 750XGL,а не 780,но просто и да искам няма как да избера 750.Все пак ако се намери някои да превете по-сбито нещата от първия до пследния шот на 1-ва страница ще е в голям плюс.

untitled.jpg

EDIT 2 : Успях,намерих си ръководство,моднах картата отново и този път правилно.Разликата вече се усеща ;) .

• 11 months later...

q go dai nasam tova rukovodsto deto si go nameril...che pri men se poluchi sushtoto kato pri teb...Quadro 780....uvelichenie nikakvo(vupreki che mai kara po-gladko :unsure: )... :angry:

Ох, доста отдавна беше, не помня къде е ръководството :).

pri men pri igri se zabelqzva ujasna kartina-grafikata e na kvadrati vurvi s 2-3FPS...

v sushtoto vreme 3d mark 2001 vurvi poveche ot idealno...

idei..?

verno che psihe che moje da ima zanishenie na FPS v igrite...ama chak puk tolkoz... :blink:

При мен си е нормално навсякъде и няма влошаване на фреймрейта в игрите. В 3D приложенията има мааааалка разлика.

• 3 weeks later...

А как се махаше, че съм го правил отдавна и не помня какво съм правил, но сега всички драйвери ми разпознават картата(Ti4200) като Quadro4 XGL и периодично в игри имам кратки лаг-ове които мн ме дразнят.

Та сега се присетих че искам да го махна и съм се мъчил май преди ама не ще...

При мен става с преинсталация на драйвери :). А как се качват драйвери на чисто може да прочетеш тук.

emmm...

i pri men beshe taka...

udari mu edin reinstall na Win-a...

pri men samo tova pomogna...

emmm...

i pri men beshe taka...

udari mu edin reinstall na Win-a...

pri men samo tova pomogna...

Стига бе не съм преинсталирал от година и нещо.

Трябва да има и друг начин...

en zn...

pri men davashe defekti pri igrite...ochistih napulno starite driveri..slojih novi,nebarnati...no pak mi praveshe mizerii...

nz pri teb kak e polojenieto,no uspeh...:)

• 4 weeks later...

eto edno rukovodstvo na BG...tuk..

vsichko se razbira...i po moi vpechetleniq raboti,tozi put bez problemi...:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...