RIP Posted June 25, 2004 Share Posted June 25, 2004 Някой ще може ли да ми преведе най-основното от първата страница,защото явно в останалите се говори само за тестове. http://www.nvworld.ru/docs/sq4.html Мод на Ti4200 в SoftQuadro700XGL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted June 26, 2004 Share Posted June 26, 2004 Никакъв смисъл няма картата ти да е QUADRO - поне в 3Д приложения За 2Д нямам представа, ама те и не ме интересуват, а иначе мода става лесно. Изтегли си RivaTuner (гадно е че работи с по стара версия драйвери, а не най новите, и картата не се разпознава от драйвера като QUADRO а само частично) и след това следвай картинките на сайта, след това рестарт и имаш "QUADRO" Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted June 26, 2004 Author Share Posted June 26, 2004 Хаха,точно в 3D приложенията е най-силна.Иначе опитах да "чета",видях,че най-новите драйвери с които е тестван са 44.03,а аз бях с 44.09.Бърниках там нещо,рестартирах,но не ми разпозна видето хич.Инсталирах нови драйвери 40.72 и след рестарта ми влезна като Quadro 780 XGL.Все пак нещо пропускам или не миже да е толкова лесно.Аз само пуснах патча за Quadro от Riva-та,след това и NVStrap,като при инсталацията и на двата ми искаше nv4_mini.sys,който явно се е прецакал първия път.И след това на описанието има настройки на NVStrap(force on/off),но аз ги нямам,а имам само смяна на модела (Ti 4800/SE,780/980XGL).Сега ще тествам и дано няма проблеми. EDIT : Странно при 3D Mark производителноста пад,а това значи,че работи,но в 3D Studio разликата не е толкова голяма както я дават на тестовете.Може аз нещо да съм объркал,защото все пак картата трябваше да бъде 750XGL,а не 780,но просто и да искам няма как да избера 750.Все пак ако се намери някои да превете по-сбито нещата от първия до пследния шот на 1-ва страница ще е в голям плюс. EDIT 2 : Успях,намерих си ръководство,моднах картата отново и този път правилно.Разликата вече се усеща . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorikkk Posted June 13, 2005 Share Posted June 13, 2005 q go dai nasam tova rukovodsto deto si go nameril...che pri men se poluchi sushtoto kato pri teb...Quadro 780....uvelichenie nikakvo(vupreki che mai kara po-gladko )... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted June 13, 2005 Author Share Posted June 13, 2005 Ох, доста отдавна беше, не помня къде е ръководството . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorikkk Posted June 13, 2005 Share Posted June 13, 2005 pri men pri igri se zabelqzva ujasna kartina-grafikata e na kvadrati vurvi s 2-3FPS... v sushtoto vreme 3d mark 2001 vurvi poveche ot idealno... idei..? verno che psihe che moje da ima zanishenie na FPS v igrite...ama chak puk tolkoz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted June 13, 2005 Author Share Posted June 13, 2005 При мен си е нормално навсякъде и няма влошаване на фреймрейта в игрите. В 3D приложенията има мааааалка разлика. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted June 29, 2005 Share Posted June 29, 2005 А как се махаше, че съм го правил отдавна и не помня какво съм правил, но сега всички драйвери ми разпознават картата(Ti4200) като Quadro4 XGL и периодично в игри имам кратки лаг-ове които мн ме дразнят. Та сега се присетих че искам да го махна и съм се мъчил май преди ама не ще... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted June 29, 2005 Author Share Posted June 29, 2005 При мен става с преинсталация на драйвери . А как се качват драйвери на чисто може да прочетеш тук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted June 29, 2005 Share Posted June 29, 2005 При мен става с преинсталация на драйвери . А как се качват драйвери на чисто може да прочетеш тук. <{POST_SNAPBACK}> И "на чисто" не става :/ Quadro-то си стои нагло... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted June 29, 2005 Author Share Posted June 29, 2005 Флаш на биос-а? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted June 29, 2005 Share Posted June 29, 2005 Флаш на биос-а?на картата ли?При положение че не съм го пипал, закво да го флашвам... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorikkk Posted June 29, 2005 Share Posted June 29, 2005 emmm... i pri men beshe taka... udari mu edin reinstall na Win-a... pri men samo tova pomogna... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted June 29, 2005 Share Posted June 29, 2005 emmm...i pri men beshe taka... udari mu edin reinstall na Win-a... pri men samo tova pomogna... Стига бе не съм преинсталирал от година и нещо. Трябва да има и друг начин... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorikkk Posted June 29, 2005 Share Posted June 29, 2005 en zn... pri men davashe defekti pri igrite...ochistih napulno starite driveri..slojih novi,nebarnati...no pak mi praveshe mizerii... nz pri teb kak e polojenieto,no uspeh... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fifo Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 Ami s riva tunera i dai pak da e Ti4200 i gotovo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorikkk Posted July 28, 2005 Share Posted July 28, 2005 eto edno rukovodstvo na BG...tuk.. vsichko se razbira...i po moi vpechetleniq raboti,tozi put bez problemi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.