Melani Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Търся някой,който разбира от компютри. Имам следния проблем.Вчера се чуваше страшно бръждене от кутията.Почистих вентилаторите,но не спря да бучи.Днес не се чува вече,но пък монитора включва колко да покаже че ще се зареди Windows и изведнъж показва,че е в Sleep mode и изключва нацяло. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shtaiga Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 v safe mode vliza li ? ako ne znaesh kak kato vkliuchish kompiutara natiskash F8 dokato ne ti izlezne edno menu kadeto ima da si izbirash safe mode - safe mode with network - last known i tn. izbirash safe mode i vij dali shte ti zaredi windows-a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melani Posted November 30, 2010 Author Share Posted November 30, 2010 Пробвах , но нищо не ми излиза.Показва ми Entering sleep mode и изключва.А бръжденето отново се чува. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shtaiga Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 a mojesh li da opredelish ot kade idva ako iskash nameri me v skype: shtaiga1762 shte se opitam da pomogna Link to comment Share on other sites More sharing options...
toncho_b4 Posted December 3, 2010 Share Posted December 3, 2010 Колежке, имате ли модела на видеокартата и евентуално да споделите как сте почистили компютъра, преди да почне бръжденето?! Имам едно леко съмнение за спрял вентилатор на видеокартата (освен ако не е с вградена компютъра), и дали е възможно да се провери дали някой от радиаторите при запускане на компютъра не достига много бързо висока температура(с ръка почти не може да се държи).Има вероятност и компютъра да изключва ако наистина прегрява някой елемент, под разлепен радиатор (Централен процесор, видеопроцесор, чипа на северния мост между рам паметта и централния процесор и др. подобни).Ако имате възможност проверете по най-лесния начин с оглеждане дали въртят всички налични вентилатори при пуснат компютър и дали някой радиатор не става доста горещ точно в момента на угасването на монитора... С това ще улесните всички, които имат желание да ви помогнат... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tango Posted December 4, 2010 Share Posted December 4, 2010 на ЛС аз я попитах същото,но досега нямам отговор със сигурност има прегряване някъде,50% е във VGA,CPU или серевен мост.Избил кондензатор е по-рядко явление. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melani Posted December 4, 2010 Author Share Posted December 4, 2010 Ако разбирах,щях да отговоря! Един познат дойде вкъщи да го погледне и каза, че проблема е от вентилатора на захранването. Трябва ли да се смени или както каза той да се намаже с грес,защото някоя перка закачала,доколкото ми обясни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tanchev Posted December 6, 2010 Share Posted December 6, 2010 Ако разбирах,щях да отговоря! Един познат дойде вкъщи да го погледне и каза, че проблема е от вентилатора на захранването. Трябва ли да се смени или както каза той да се намаже с грес,защото някоя перка закачала,доколкото ми обясни. Ако го намажеш с грес, шума няма да е толкова голям, но перката ще продължи да закача по някаква причина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 Да, най-добре е нова, щом ти прави сериозни мизерии. Иначе видео картите рядко правят подобен проблем. Моята клокната си работи нормално и без работещ вентиралатор. Само в 3д режим някой път прави забивания... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melani Posted December 10, 2010 Author Share Posted December 10, 2010 Проблемът е решен.Оказа се,че трябва да се смени само вентилатора на захранването. Благодаря на всички,които се отзоваха. Моля,затворете темата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.