Jump to content
BulForum.com

купувам синтезатор

Recommended Posts

За щерка ми - ходи на пиано и трябва да се упражнява вкъщи на нещо - не разбирам от октави и т.н. , но ми казаха че 4 октави върши работа.

Досега беше с някаква полу-играчка за 40 лева, но се счупи и съм готов да й взема нещо по- хубаво и съответно малко по- скъпо :)

Предложения на ПМ

или

0887 874269

Извинявай, че ще пиша без да предлагам оферта, но това "ходи на пиано и трябва да се упражнява вкъщи на нещо" е толкова относително, че няма накъде и ми се ще да ти дам някакъв съвет. Без значение дали дъщеря ти смята да се занимава по-активно със свиренето на пиано или това е само преходен момент в живота й - щом ходи при учител, тези 4 октави са крайно недостатъчни, освен ако учителят й не е решил да я научи да свири само с дясната ръка. Първоначално 4 октави може и да стигнат, но в момента, в който упражненията се усложнят и диапазонът им надхвърли капацитета на тези 4 октави, отново ще си принуден да търсиш "нещо" с 5 или повече октави. По-големият проблем обаче е, че разликата между клавиатурите на акустичното пиано и евтините синтезатори/кийборди е огромна и често упражненията на електронна клавиатура дори имат обратен ефект за успеха на самото обучение. По-скъпите електронни пиана и кийборди имат сравнително реалистична клавиатура, доближаваща се до голяма степен до тази на акустичното пиано, но и цената им е 4-цифрена.

Написаното по-горе не бива да те отчайва тотално, защото както споменах, ако дъщеря ти няма амбиции за бъдещо сериозно занимаване с пиано, "нещото с 4 октави" ще свърши някаква работа и поне ще се забавлява, докато го ползва. :))

П.П. Само да завърша, че неправилно дори и в музикантските среди се използва думата "синтезатор", когато се говори за кийборд, а всъщност това са 2 различни вида музикални инструменти. Синтезаторът е уред, който синтезира звуците сам, в схемите му са предвидени осцилатори и всякакви възможности за редакция на звука, докато на кийборда всичко му е предварително синтезирано и записано като семпли, така че той нищо не синтезира, а и като бонус предлага предварително оформени и лесно управляеми готови стилове, с които бързо може да спретнеш някоя цялостна песен....и затова тук (в БГ) по-популярното им название е "Хитър Петър". wink.gif

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...