2metraninja Posted November 27, 2010 Share Posted November 27, 2010 За щерка ми - ходи на пиано и трябва да се упражнява вкъщи на нещо - не разбирам от октави и т.н. , но ми казаха че 4 октави върши работа. Досега беше с някаква полу-играчка за 40 лева, но се счупи и съм готов да й взема нещо по- хубаво и съответно малко по- скъпо Предложения на ПМ или 0887 874269 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 27, 2010 Share Posted November 27, 2010 Извинявай, че ще пиша без да предлагам оферта, но това "ходи на пиано и трябва да се упражнява вкъщи на нещо" е толкова относително, че няма накъде и ми се ще да ти дам някакъв съвет. Без значение дали дъщеря ти смята да се занимава по-активно със свиренето на пиано или това е само преходен момент в живота й - щом ходи при учител, тези 4 октави са крайно недостатъчни, освен ако учителят й не е решил да я научи да свири само с дясната ръка. Първоначално 4 октави може и да стигнат, но в момента, в който упражненията се усложнят и диапазонът им надхвърли капацитета на тези 4 октави, отново ще си принуден да търсиш "нещо" с 5 или повече октави. По-големият проблем обаче е, че разликата между клавиатурите на акустичното пиано и евтините синтезатори/кийборди е огромна и често упражненията на електронна клавиатура дори имат обратен ефект за успеха на самото обучение. По-скъпите електронни пиана и кийборди имат сравнително реалистична клавиатура, доближаваща се до голяма степен до тази на акустичното пиано, но и цената им е 4-цифрена. Написаното по-горе не бива да те отчайва тотално, защото както споменах, ако дъщеря ти няма амбиции за бъдещо сериозно занимаване с пиано, "нещото с 4 октави" ще свърши някаква работа и поне ще се забавлява, докато го ползва. П.П. Само да завърша, че неправилно дори и в музикантските среди се използва думата "синтезатор", когато се говори за кийборд, а всъщност това са 2 различни вида музикални инструменти. Синтезаторът е уред, който синтезира звуците сам, в схемите му са предвидени осцилатори и всякакви възможности за редакция на звука, докато на кийборда всичко му е предварително синтезирано и записано като семпли, така че той нищо не синтезира, а и като бонус предлага предварително оформени и лесно управляеми готови стилове, с които бързо може да спретнеш някоя цялостна песен....и затова тук (в БГ) по-популярното им название е "Хитър Петър". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.