BlackGuardian Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 Здравейте. Мисля да си купувам принтер, и тъй като ще ми е за първи, път идея си нямам какво да гледам като определящи параметри, и по какво се различава хубавия, от по - хубавия, от най - хубавия. Търся си цветен, знам че мастиленоструйните не струват, но лазерните са значително по скъпи а и касетките след това бъркат много дълбоко в джоба. Като цяло си търся нормален цветен принтер, на него няма да принтирам снимки та да ми трябват кристални цветове и прецизност, но ми трябва много малък шрифт да не го замазва (примерно 6 на word-а), ((да точно за пищовите се притеснявам )) Та въпросът ми е може ли някой да ми препоръча сносен цветен принтер до 100лв. (може и по - малко ) и също така ако му се занимава набързо да сподели кои са водещите марки, и както питах по - горе, кои са определящите фактори за това дали един принтер е хубав или не. Благодаря предварително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 Всеки принтер вече ще изкара добър шрифт 6. Дори за снимки ще можеш да го ползваш с доста добро качество. Един съсед скоро си взе някакъв Lexmark комбо устройство (със скенер), и печата много добри снимки. За мастилено струен (и не само) едно от важните неща е консуматива - да излиза евтин и да си спокоен че има на пазара, вкл. съвместими cartridge-и. Другото, за 100 лв няма какво да му гледаш толкова, освен някакви фийчъри, които би желал, като факс, резолюция при скан и печат, и т.н. Като марки, евтините за тези суми са Lexmark повечето, има и Епсън, HP. Но мисля че Лексмарк не са зле, особено за малко натоварване и за под 100 лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackGuardian Posted November 20, 2010 Author Share Posted November 20, 2010 Каточели на този се спрях, http://technomarket.bg/products/09039487/hp-deskjet-d1560 , само не мога да разбера какво е това натоварнаване на месец? Това му е капацитета колко може да принтира или просто това е препорачителната бройка от листове за месец за да не му се *** мамата ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 Имам наблюдения над един канон ip 1000 мисля че беше като изключим факта че е леко шумен главите двете му излизат 7 лв.Черната е изпечатила около 200 листа преди да свърши Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackGuardian Posted November 21, 2010 Author Share Posted November 21, 2010 http://technomarket....on-pixma-ip2702 За този ли говориш? И някой знае ли какви консумативи ползват принтерите на HP и по - точно този: http://technomarket.bg/products/09063928/hp-deskjet-d2660 ,защото в сайта на технополис на HP-тата никъде не пише? :X Link to comment Share on other sites More sharing options...
slick Posted March 10, 2012 Share Posted March 10, 2012 Някой може ли да ми каже откъде си купува наливно мастило или рефил за принтери? Трябва ми цветно на вовна основа и пигментно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 10, 2012 Share Posted March 10, 2012 Някой може ли да ми каже откъде си купува наливно мастило или рефил за принтери? Трябва ми цветно на вовна основа и пигментно. За какъв принтер става дума? За моя (Канон) съм купувал основно от "Вали" и чат-пат от Метро (които също се снабдяват от "Вали"). П.П. "Рефил" и наливно не е ли едно и също? Link to comment Share on other sites More sharing options...
slick Posted March 10, 2012 Share Posted March 10, 2012 За какъв принтер става дума? За моя (Канон) съм купувал основно от "Вали" и чат-пат от Метро (които също се снабдяват от "Вали"). П.П. "Рефил" и наливно не е ли едно и също? Да и моя е канон. Ти с какво мастило зареждаш твоя принтер? Моя канон иска пигментно черно и 'dye' мастило за цветните. Рефил е мастило останалите инструменти като спринцовки, игли и клипове. Аз се интересувам само от мастило. Това имах предвид. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 10, 2012 Share Posted March 10, 2012 Моят е с 5 мастилници - 2 черни + 3 други цвята. Пълнил съм го с най-различно мастило (най-вече с такова на "UPrint"), но накрая ми писна да се мацам с рефилите и започнах да му купувам съвместими касети с чип (излиза почти същата цена като рефила + някой друг лев отгоре). По едно време имаха и още по-евтини касети без чип, на които прехвърляш чипа от старата касета, но нещо спряха да ги продават... Link to comment Share on other sites More sharing options...
slick Posted March 10, 2012 Share Posted March 10, 2012 Значи ти препоръчвам ето това: http://www.dealextreme.com/p/universal-color-ink-jet-cartridge-set-for-hp-prints-24441 Аз съм с него, инсталира се за 20 минути - забравяш за пълнене, забравяш за мастило. Само добаваяш в контейнера, ако ти свърши конкретен цвят. Без цапане, без размотаваници. Много съм доволен. Иначе само от Вали ли купуваш мастило, тоест там ли е най-евтино да се вземе? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 10, 2012 Share Posted March 10, 2012 Хммм...това HP да не означава Hewlett-Packard? Не виждам как тия 4 мастилници ще станат за моя, дето е с 5....а и аз вече минах на лазерен печат, а там тонерът стига за доста повече, отколкото със струйния. Иначе да - от Вали, тъй като те се явяват един от главните вносители и продават на първични цени - пример 1, пример 2 и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slick Posted March 10, 2012 Share Posted March 10, 2012 Вярно, че каза, че твоя е с 5 касети. Има и с 5 и с 6 ето тук: http://s.dealextreme.com/search/ciss стават за всички принтери, независимо, че пише няква си марка - в повечето случаи. Всъщност какъв модел е принтера ти? Аз с мастилноструен, реално с тази система съм го превърнал в лазерен, защото печатам "на кило" за буквално за жълти стотинки, и то цветно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.