EUser Posted June 24, 2004 Share Posted June 24, 2004 Mojqto pc e edna stara 6tajga, deto edvam kreta, ta se opitah da q ovrclock-na malko. Zna4i danoto e Acorp 6via/zx85 ver. 1.3, procesora e Celeron na 400 Mhz. V Biosa mu dadoh na cpu host clock 83/41 Mhz i go dugna na 500 Mhz i se useti golqma razlika ot predi, procesrora ne greeshe izob6to, oba4e videokartata dosta. Ta nqkoj moje li da me posavetva kakvo eventualno bi stanalo, ako go ostavq na 83/41 6toto hi4 ne sam naqsno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted June 25, 2004 Share Posted June 25, 2004 Shte pochne da ti lagva zaradi nagrqtata karta, po nqkoe vreme moje da ti grymne harda i eventualno nqkoq PCI karta. Shto se tormozish s o/c na tva napikano dyno ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lsn26 Posted June 25, 2004 Share Posted June 25, 2004 По-добре опитай да подкараш процесора на 100 MHZ. Мисля, че на тези дъна има един джъмпер 66-100 MHZ - виж упътването на дъното. За целта обаче трябва да имаш добра памет, обаче евентуално е възможно процесорът да не го понесе и да не запали. Тези процесори обикновено понасят с добро охлаждане 100 MHZ шина. Доколкото си спомням, няма откъде да вдигнеш малко волтажа на процесора, така че може и да не тръгне на 100. Не го надувай чреэ БИОС-а, защото всички устройства почват да работят над номиналната честота, а ако другото не стане, пусни го на 73 MHZ - така евентуалните проблеми ще са по-малко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupraTRD Posted June 25, 2004 Share Posted June 25, 2004 Ами по добре не се занимавай с тия Clock-ове.Много добре го знам това дъно.На 100MHz никога няма да ти пусне Celeron , освен ако това не мu е Defаult шината.Дори да преместиш jumper-а няма да видиш никаде 100MHz шина в BIOS-a.Ако пуснеш някой Celeron с defаult шина 100 ще ти се появат 100, 103, 112, 124 MHz.Служебната машина ми е с такова дъно и работи вече годна на 83/41 но определено не е здравословно за видеото и хард диска.Старото ми дъно беше пуснато още с закупуването на 83MHz и така го ползвах 4 години.За това време нямам изгорял хард или карта, но ти си решаваш. [edit] Между другото, в тези дъна има още доста хляб.Аз пуснах Celeron 800/ 100МHz - на 996/124MHz и доста добре си вървяха игрите като за такава скромна машинка.Не съм фен на Acorp, особенно когато е комбинирано с VIA и още по малко с chipset VIA 693A , но дъното е добро. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.