Jump to content
BulForum.com

OpenVPN

jonnyb

Recommended Posts

Здравйте. Значи това което имам в предвид е, че искам на работата ми да конфигурирам един компютър с Windows да бъде OpenVPN сървър, който е свързан в локалната ни мрежа на работата и да може след работа когато аз и колегите ми се приберем, ако някой иска да работи нещо по даден проект и му трябват данни от работата - да може да се свърже от вкъщи с този VPN сървър и от там до своят компютър в локалната мрежа на фирмата. Свалих от сайта на openvpn последната стабилна версия 2.1.3 за да тествам. Общо взето идеята ми е ясна - прави се сървър, създават се конфигурационни файлове и key файове, които трябва да се продоставят на всеки клиент за да може да се свързва с сървъра. В тази инсталация даже дават и sample конфигурационнен файл, но с него не ми тръгва. Въпросът ми е, ако някой е добре запознат с openvpn, ако може да ми пише на лично съобщение как да конфигурирам този сървър, общо взето всичко на default ще бъда много благодарен. Също така ако някой знае за някое видео където може да се гледа стъпка по стъпка как се конфигурира openvpn под windows. Ами това е общо взето, ако се намери някой да ми обесни подробно, стъпка по стъпка, как да си конфигурирам сървъра под windows ще бъде много добре.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...