CAB Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 NETGEAR WNR834B или ТП-линк 841 или нещо малко по скъпо ? Гледам из нета за тоя нетгеар различни цени, на места по 60 лева, на други 200. Някой да ме светне и за това. Благодаря Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Кабец, лично мое мнение е, че TP-Link е стабилна марка в тоя ценови диапазон. Суичовете им поне са железни - имам сложени три в завода за година и нещо не са мръднали, един рестарт не са искали. За рутърите не мога да кажа категорично. Вкъщи имам един безжичен Netgear-ски рутър и ми прави парчета, нищо сериозно, но дразнещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 TPLink, железни машинки са. За 2години 1ресет и то по моя вина, не че беше наложителен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Ползвам два различни TP-Link-а ( единия G, другия N ) над година и съм много доволен, а и цена им е супер.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rumbata Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Повече от година ползвам ТP-Link TL-WR941ND. Никакви грижи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CAB Posted November 18, 2010 Author Share Posted November 18, 2010 А като range ? Разбрах че тп линк е стабилен, но на разстояние как е ? дайте примери с етаж, стени, или на открито Link to comment Share on other sites More sharing options...
jijane Posted November 20, 2010 Share Posted November 20, 2010 Netgear-a го има в Ера за 50-на лева. Имай в предвид, че е малко старичък модел, мисля от 2006-та година. НЕ ми е попадал в ръцете и не мога да ти кажа как точно се представя с обхвата през стени и плочи, пък и на открито още по-малко. ТП-Линка съм го имал и с обхвата не е имал проблеми, особено през тухла няма никакви проблеми(30 метра, 3-4 тухлени стени и към него се закачам на 25mbit). В момента този ТП-Линк работи в панелен апартамент в Тракия и през две стени(панела) има обхват 3-4 черти и развива максималните 25mbit, които идват от доставчика. Зависи за какво ще го ползваш рутъра, ако е за домашна употреба с 1-2 жични клиента и 1-2 безжични без сериозно натоварване и 740N ще ти свърши работа. Ако обаче ще има сериозно натоварване, особено на безжичната част(торенти, много клиенти безжично) то тогава трябва да помислиш за по-висок клас рутър. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CAB Posted November 24, 2010 Author Share Posted November 24, 2010 Спрях се все пак на трети вариант -> TP-LINK 940N. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CAB Posted November 25, 2010 Author Share Posted November 25, 2010 Повече от година ползвам ТP-Link TL-WR941ND. Някви идеи ква е разликата между 941НД и 940Н Link to comment Share on other sites More sharing options...
jijane Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Някви идеи ква е разликата между 941НД и 940Н Разликата е в антените. На ND му се махат, на N не му се махат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.