Jump to content
BulForum.com

Nai-gotinite uchilishta v Plovdiv

HuK

Recommended Posts

Пич има бързи кусове по английски за месец два или там за малко време...

има има..прав си тук

обаче тая хава с бързия курс минава само с наглииския-казвам ти,пробвай да учиш немски на курс,щото явно си един от тия дето си мислят че като изкараш един курс и отидеш в германия ще се оправиш без проблеми

същото знам че важи и за френски и за испански-сложни езици бе човек,освен това съвсем не са близки до нашето ежедневие както е англиския например..ако не ми вярваш ще ти дам за пример себе си

4 години вече уча немски в езикова паралелка,при изключителен професионалист за учител и ПАК не мога да боравя с него толкова свободно колкото с англииския,а аз англииски съм учил от 5-ти до 7-и клас.прави си сметка.

Към всички: желателно е да няма повече едноредови постове от рода на "Еди-кое си RULZZZ". Ако имате да кажете нещо по същество — казвайте, иначе не съзирам к'ъв е point-а... 10x

dezoeker,ти нали си модератор?

• Replies 378
  • Created
  • Last Reply

Качеството на образованието в България просто и позволява, и не позволява да кажем кое рокс и кое не рокс. БГ училището е намбър уан просто по информация и образование, които учениците получават, но за съжаление в Европа не ни го признават. Пък в България много работа няма (има де, но процента безработни е доста голям). А и никое училище не дава "наготово", трябва сам да се заемеш да учиш сериозно нещо. И спора дали езиците или математика е по-важна е много субективен, зависи от интересите и способностите на даден човек. Човек може да постигне много и в двете насоки, спора е безмислен. А и при голям интерес предполагам ще се научат на едно добро ниво. Учителите само помагат и насочват учениците, материалната база е за удобство, уют ако искате го наречете - изключвам компютърната база и химическите там... - говоря за класните стаи. А за компютърната база - за информатиката е важна, да, но при едно бъдеще кандидатстване с информатика човек просто трябва да има компютър вкъщи.

А тая хава с бързите курсове ми е непонятна, от повече от половин година уча немски сериозно и всеки път научавам адски много неща, не мога да си представя как се учи език за месеци. Но на говоримо ниво що да не.

EDIT : за пичовете горе дето правели сайт за МГ-то, в момента се прави "поредния", само че доста ... как да го кажа, по-обективен може би. Ще видим, дано го завършим до 15 септември.

Matematikata na uroci se u4i po trudno otkolkoto angl?! Kakto e kazano po gore v podgotvitelniq klas se i4i 19 4asa angliski,4 4asa matematika i nqkolko bylgarski za sedmica. Minal sym po toq pyt. Ot gimnaziq shte izlezesh sys sigurnost s dobyr ezik a matematikata e na syshtoto nivo.Ta za MG syshto e dobro u4ilishte, no angl ne e tolkova intenziven kakto da kajem v angl gimn.Priznavam 4e matematikata se u4i pove4e no za

sat1,2 i gmath stiga tiva koeto se u4i i v angl gimn.

SQDAITE DA U4ITE

—mod note:

Без обидни квалификации, pls!

обаче много ме кефи как измени нещата...

Първо: каза че математиката не била толкова важна като езика...после че "математиката била на доста добро ниво в ЕГ"....

С математика има най-много специалности в университетите....

Освен това ако искам да уча език ще ида на курсове...а пък математика на куросове не се учи...

Освен това имаме малко по-малко часове английски от вас така че недей да казваш че езика е на слабо ниво в ОМГ....

Супер много ученици има дето завършват и ОМГ и ЕГ едновременно и почти 100 % от тях са от ОМГ и само държат изпити за ЕГ...

докато тия които са от ЕГ и завършват ОМГ като държат изпити всяка година се броят на пръстите на едната ми ръка...

KnoppiX тва дето го каза за изпитите на учениците от ОМГ е пълна щуротия...Сега преди 1 седмица имаше изпити в училище на частните ученици и от други даскалства.И даскалката ми по английки каза какви грешки допускат изпитваните.Супер тъпи бяха.Един пример : He can to come to the party with Ann.Кажи ми човека,написал това дали има потенциал дори да си купи един хляб в Ню Йорк?!Аз ако направя такава грешка веднъж ще ме блъснат на поправителен бе!

Guest the_hot_guy

hora,radvajte sa che pone vse oshte imame dobri gimnazii(za men anglijskata i mg-to sa the best,spored tova ,kakvo iskash da uchish),dojde li vreme da :sick kandidatstvate ,sha sa chudite kade da otidete-navsjakade stinkssss :sick

TET-a :)

• 2 weeks later...

Какви са тия глупости за ЕГ-то? Един мой приятел не мой да влезне в МГ-то дори и с физика (най-нисък бал) и отиде в ЕГ с анлгийски.

Търговска гимназия, математическа и езикова това е. не искам да обиждам другите у-ща, но в пловдив това са елитните. Много е трудно да се определи кое от тях е най-елитното. На времето когато завърших аз най-добре беше езиковата- но сега чувам че май Иконома/търговската води. Това е :)

Samo ne razbiram kak do sega nikoi ne e kazal Stroitelniq ? :) :D ve4e PGSAG de .elitno a daskalite kolko iziskvam prosto da ne vi govora... i kfo mi govorete za momi4eta bez da ste idvali malko v moito.4esno stra6no mnoo qki momi4eta ima :) :D :tongue

Стефан Караджа,Найден геров:))

хех да не си от изгрев тея училища са тука в близост

Аз ся отивам в Битовия :) иначе търговската, английската , МГ- то , Строителния и Битовия (малчика:))

ми..мойто даскало го казвам,само зарадио едни 30% от учениците и 0.5% от даскалите-електротехникума

всичко друго в него е ГЪРЧ!!!!!!!!!!!

В Пловдив най-"елитни" са МГ-то и Англииската. Като във второто просто учителите изискват повече.

Posted Yesterday, 22:16 PM

A we ne znam koe e nai-qkoto daskalo ama ikonoma RULEZZ tam e istinata ima si gotini momi4eta a ot mom4etata sum samo az  ama ne znam de 6toto ot 15 septemvri 6te u4a tam taq godina sled 8 klas me prieha!

Мен там не ме зеха (поне на първо класиране) дипломата ми е 5.63 :) но на изипта изкарах 3.438 :( карай не съм умрял да влезна в търговската якото там е че фраш с мацки :D

абе в МГ-то уж много висок бал, всеки очаква много и накрая кво се оказва..че тия по разните техникуми дето са влезнали с 3ки учат повече. Може за някой айляка в даскало да е положителен критерии, но абсолютното бездействие в МГто в сравнение с Английската примерно изобщо не е добре. Който го мързи и иска висока диплома без много много да си дава зор да ходи в МГ :) Киро голямото добрутро..то не е било един човек който да го усети че има повечко пари и да не почне да го юрка за нещо си. То не беше оправяне на парното всяка зима, циклене на паркета, слагане на лампи по двора, кетчупи и майонези за стола...и това само от хората от моя клас. Ако от всеки клас по 3-4ма човека потдържат даскалото ..то е ясно защо има най добрата база в града

квот каза

Има си методи човека. Нали удържа училището и е директор вече 20+ години. Какво повече искаш? Който иска дава колкото иска. И касов ордер ще ти дадат. Ако не искаш да дадеш - не даваш. Това не рефлектира на оценките ти, въпреки, че много хора смятат така (бах, то оставаше и да рефлектира).

А това за кетчупа и майонезата е съмнително - частна фирма поддържа стола.

Освен това класовете сами се грижат за класните си стаи. Като това се поощрява естествено на т. нар. мероприятия "Училището - мой втори дом".

С две думи никой в МГ-то няма да ти извади парите от джоба. Но ще те помоли по убедителен начин да си ги дадеш. Това си е Social Engineerig ;) .

--

А колкото до ученето и до взискателността, учителите не викат и не крякат като се дъниш - просто ти пишат двойките (съответно и по-високи оценки - напр. тройки).

Vsi4ki kazvat 4e EG-to i MG-to sq nai-dobrite u4ili6ta.Tva ot edana strana e vqrno 6toto kat gledam tam zora e samo da vleze6 i posle ti pi6at visokite ocenki ei taka za da se kaje 4e se "elitni" u4ili6ta.Pri men v TETA se skasvame ot u4ene i posle kvo samo 3 i 4-ki.Za tva ako me pitat sq kade 6te ida 6te ida v nqkvo daskalo deto nqma tolkova zor 6tot polse pitat za diploma a ne za tva deto si nau4il!! :punk

Според мен нямо спор МГ-то THE BEST :wub: . Който си е давал зор 7-ми клас :tongue . Сега ми е супер айляшко :woot . Никой не ти дава зор. Всичко зависи от теб :) . + Това никой не може да ти го налее в главата ако ти не положиш усилие. Всеки според мен трябва да си се кефи на даскалото. Но всички трябва да признаят, че МГ няма еквивалент.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...