ARPAnet Posted March 25, 2006 Share Posted March 25, 2006 Хахаха Някой беше казал, че от ЕГ-то мн хора отивали да учат в чужбина . Дали си има на идея как се кандидатсва за да учиш в Германия например ? Един тъп изпит по език ... е остава да си от ЕГ и да не го вземеш Нз как вие определяте готините училища, но аз нещо не виждам такива в Пловдив. Защото според мен училището трябва по някакъв начин да ти е полезно. Дали за кандидатстване или като подготовка за живота ти по-нататък ... Ако бяхме западна държава - Тета, Механото, Строителният . Защото на запад такова образование е важно и можеш да го използваш. В същите тези западни страни не виждам да има особен смисъл да си завършил ЕГ . Това в случай че не влезеш в Уни. Защото когато кандидатсваш за нормална работа в някоя западна държава и си вишист е съвсем нормално да ти кажат, че квалификацията ти е прекалено висока ... В БГ обаче сме с мисленето от преди 20 годинки и важното е не какво имаш в главата а това дали си завършил университет или не. И затова е по-добре да си завършил някоя нормална гимназия , да си имаш високият бал и само в 12-ти клас да се потормозиш с малко подготовка за изпити Така като гледам смисъла от средното образование е , че ти позволява да кандидатсваш в Уни. PS : Завършвам ТЕТА Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted March 25, 2006 Share Posted March 25, 2006 Хахаха Някой беше казал, че от ЕГ-то мн хора отивали да учат в чужбина . Дали си има на идея как се кандидатсва за да учиш в Германия например ? Един тъп изпит по език ... е остава да си от ЕГ и да не го вземеш Нз как вие определяте готините училища, но аз нещо не виждам такива в Пловдив. Защото според мен училището трябва по някакъв начин да ти е полезно. Дали за кандидатстване или като подготовка за живота ти по-нататък ... Ако бяхме западна държава - Тета, Механото, Строителният . Защото на запад такова образование е важно и можеш да го използваш. В същите тези западни страни не виждам да има особен смисъл да си завършил ЕГ . Това в случай че не влезеш в Уни. Защото когато кандидатсваш за нормална работа в някоя западна държава и си вишист е съвсем нормално да ти кажат, че квалификацията ти е прекалено висока ... В БГ обаче сме с мисленето от преди 20 годинки и важното е не какво имаш в главата а това дали си завършил университет или не. И затова е по-добре да си завършил някоя нормална гимназия , да си имаш високият бал и само в 12-ти клас да се потормозиш с малко подготовка за изпити Така като гледам смисъла от средното образование е , че ти позволява да кандидатсваш в Уни. PS : Завършвам ТЕТА Ооооо да... ДеЕсХа-то е изключително елементарен изпит на един тъп немски. TOEFL верно е по лесно ама да вземеш DSH си е живо геройство... Не си мислете че ние сме светлинни години пред вас. Лъжете се. А за западните държави... Еми майка ми има приятелка в Люксембург и ония кат видяли че е висшистка и й казали че е направо за Парламента в Люксембург . Просто в образователно ниво сме къде къде пред другите помияри. Лошото е че трудно ще може да ти признаят дипломката от някой Бг университет... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stardus7 Posted March 26, 2006 Share Posted March 26, 2006 Ако искаш да знаеш Немски или англ - ЕГ "Пловдив" . За другите можеш да учиш в Унито , докато езика не го ли научиш в гимназията бараш мекия.Нз за другите госпожи , но наща по немски - Главчева е много добра преподавателка.Иначе за материалната база , че Ег-то е зле - зле е.Поне сме си по 26 човека в клас , а не като някой "елитни" със по 33.... Пийс Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted March 26, 2006 Share Posted March 26, 2006 Ако искаш да знаеш Немски или англ - ЕГ "Пловдив" . За другите можеш да учиш в Унито , докато езика не го ли научиш в гимназията бараш мекия.Нз за другите госпожи , но наща по немски - Главчева е много добра преподавателка.Иначе за материалната база , че Ег-то е зле - зле е.Поне сме си по 26 човека в клас , а не като някой "елитни" със по 33....Пийс На мен ли говореше . Така е. В Ег-то поне излизаме с научени езици обаче тва нищо не означава. Може да си завършил в Ег-то и кво... нищо, а някой може да е завършил най-утрепаното даскало в града и пак да се реализира повече от теб. Но иначе в чисто учебен план... Ако става дума за английски и немски - най-наложителните за знаене езици, според менв Ег-то сие най-добре. За РГската нямам информация, ама предполагам че там нивото също е много високо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted March 26, 2006 Share Posted March 26, 2006 За Руската нямам информация, ама предполагам че там нивото също е много високо. Там докато в Английската имат по 19 часа седмично език, в Руската имаме по 26 (за 8-ми клас говоря) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moon Light Posted March 26, 2006 Share Posted March 26, 2006 19 ли??Та ние имахме 21... Link to comment Share on other sites More sharing options...
WriteR4e Posted March 26, 2006 Share Posted March 26, 2006 На мен ли говореше . Така е. В Ег-то поне излизаме с научени езици От ЕГ-то си излизаш с научени езици, ако имаш желание... ей така само с мисълта, че ще го научиш нищо не става. Език не се учи само в езиковите. Учи се, в което и да е средно училище, без ПГ-тата, стига да ти се иска наистина. Една позната учи в Лиляната средно образование и излезна с перфектно научен немски и английски. Така че... ако наистина искаш и си разбрал, че без език за никъде не ставаш, може да се научи идеално. Blitz_krieg_1941 Говоря в общ план не за теб... просто се захванах с твоя пост. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted March 26, 2006 Share Posted March 26, 2006 19 ли??Та ние имахме 21...Еми един пич от 8-ми "е" ми каза, че имат само по 19 часа ... ама и 21 да са, пак е по-малко Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted March 26, 2006 Share Posted March 26, 2006 От ЕГ-то си излизаш с научени езици, ако имаш желание... ей така само с мисълта, че ще го научиш нищо не става. Език не се учи само в езиковите. Учи се, в което и да е средно училище, без ПГ-тата, стига да ти се иска наистина. Една позната учи в Лиляната средно образование и излезна с перфектно научен немски и английски. Така че... ако наистина искаш и си разбрал, че без език за никъде не ставаш, може да се научи идеално. Blitz_krieg_1941 Говоря в общ план не за теб... просто се захванах с твоя пост. Да ве ясно . Ем... Тук си много прав. Всепак ако ти не сикаш да научиш нещо няма кой да те накара или да го научи вместо теб. Duna часовете в 8-ми клас бяха 20, но един се кара като час на класа така че остават 19. А в руската според мен си е живо мъчение нямаше да издържа, Имам един приятел там. Миналата година всяка сряда стояха до 3.30 на даскало редовно часове като само един от тях не беше немски . Абе според мен на ЕГ-то яко му куцат даскалите. Има и яки ( Первазов , Тодорова, Нончева, големите д акажат още все пак повече даскали са изпотръшкали ), но повечето даксали си остават гадни чуми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
noxious Posted March 27, 2006 Share Posted March 27, 2006 Еми един пич от 8-ми "е" ми каза, че имат само по 19 часа ... ама и 21 да са, пак е по-малко тя искаше да каже че в благоев имат 21 ... ние си карахме с 19 в ег-то , нз такова нещо за 2оти час който да се кара като 4к , ама май наистина трябваше да са малко повече , че да караме със чужденеца , ама когато ние бяхма зайци , той беше избягал и онази година нямаше такъф Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted March 27, 2006 Share Posted March 27, 2006 Там докато в Английската имат по 19 часа седмично език, в Руската имаме по 26 (за 8-ми клас говоря) Естествено, че пада нивото. Аз като бях подготве имахме по 40 часа английски. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GUI Posted March 27, 2006 Share Posted March 27, 2006 ^ увеличава се и желанието на даскалите да си изкарват яда от заплатите и други фактори на учениците... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fibaman Posted March 27, 2006 Share Posted March 27, 2006 Естествено, че пада нивото. Аз като бях подготве имахме по 40 часа английски. Не че нещо .... ама си имал на ден по 8 часа само английски , така ли ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted March 27, 2006 Share Posted March 27, 2006 Абе май не бяха 40, а 39. Срено по почти 8 часа, няма грешка. Дори в един от дните имахме 9 часа английски . Отиваш на училище в 7 и 30 и си тАъгваш в 5, това е. Затова му се викаше "подготвителен клас". След това в образователната система направиха промени и вече няма следобед. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted March 27, 2006 Share Posted March 27, 2006 Ima vyv frenskata.. Samo tam ostanaha da u4at po masa vreme lapetata. Ina4e tezi 2 ezikovi davat mnogo zdrava osnova za dosta ne6ta... Link to comment Share on other sites More sharing options...
intense Posted June 20, 2006 Share Posted June 20, 2006 Ахаха на ми се прави нова тема ама дойде ред и на учениците да си кажат думата....явно Двойкиииииииии надушвам http://www.moetodaskalo.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
asd Posted June 20, 2006 Share Posted June 20, 2006 Ахаха на ми се прави нова тема ама дойде ред и на учениците да си кажат думата....явно Двойкиииииииии надушвам http://www.moetodaskalo.com/ Аз тфа от кога го знам .Основното е че секи месец не помна вече идва някфа комисия,изпитва децата,ня които е класна въпросната даскалка и въз основа на знанията на децата се определя и месечната заплата на даскала.Иначе на мен ся са ми изпитите(така де първия вече мина ся в петък и втория) и силно се надявам да ме приемат в МГ с мат-английски или ЕГ"Пловдив" с английски щото за мен МГ и ЕГ"Пловдив" са най-добрите училища в града ,като МГ е първо естествено Link to comment Share on other sites More sharing options...
nakatak_zick Posted June 20, 2006 Share Posted June 20, 2006 ^ увеличава се и желанието на даскалите да си изкарват яда от заплатите и други фактори на учениците... Да...случва се...в последно време доста честичко.Или прсото ние тълкуваме лошото настроение с тези причини. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauler Posted June 20, 2006 Share Posted June 20, 2006 Аз тфа от кога го знам .Основното е че секи месец не помна вече идва някфа комисия,изпитва децата,ня които е класна въпросната даскалка и въз основа на знанията на децата се определя и месечната заплата на даскала.Иначе на мен ся са ми изпитите(така де първия вече мина ся в петък и втория) и силно се надявам да ме приемат в МГ с мат-английски или ЕГ"Пловдив" с английски щото за мен МГ и ЕГ"Пловдив" са най-добрите училища в града ,като МГ е първо естествено Ооох, горкичкият Ако имаше само идея накъде си се запътил... Link to comment Share on other sites More sharing options...
asd Posted June 20, 2006 Share Posted June 20, 2006 Ооох, горкичкият Ако имаше само идея накъде си се запътил... Имам имам.Ама няма друга алтернатива за хората,които искат много Link to comment Share on other sites More sharing options...
nakatak_zick Posted June 20, 2006 Share Posted June 20, 2006 Ооох, горкичкият Ако имаше само идея накъде си се запътил... що уе аз съм в мг-то и не съм толкова морално и психологически изкривен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Salida Posted June 20, 2006 Share Posted June 20, 2006 Ами аз завърших тази година МГто и не знам какво да ви кажа, хич не съм доволна, ама не знам на другите места как е, за да направя класация. Та... в МГто ще ви скъсат з... от учене, от тормоз и т.н. ... а после ще ви оставят с кофти диплома. Избора е ваш . Но наистина не казвам кое е по-най-добро, понеже не знам на другите места как е. Успех! И дано изкарате по-леки 5г. от мен! Link to comment Share on other sites More sharing options...
asd Posted June 20, 2006 Share Posted June 20, 2006 що уе аз съм в мг-то и не съм толкова морално и психологически изкривен Кой клас си?Щото аз познавам един от МГ-то 9клас е и не е много мръднал Ами аз завърших тази година МГто и не знам какво да ви кажа, хич не съм доволна, ама не знам на другите места как е, за да направя класация. Та... в МГто ще ви скъсат з... от учене, от тормоз и т.н. ... а после ще ви оставят с кофти диплома. Избора е ваш . Но наистина не казвам кое е по-най-добро, понеже не знам на другите места как е. Успех! И дано изкарате по-леки 5г. от мен! Ти с кфо завърши? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NRG_God Posted June 20, 2006 Share Posted June 20, 2006 Тая тема е супер елементарна ! Все едно "кой отбор е Н1" . И всеки отговаря ,че Н1 е отборът на който е фен.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauler Posted June 20, 2006 Share Posted June 20, 2006 Та... в МГто ще ви скъсат з... от учене, от тормоз и т.н. ... а после ще ви оставят с кофти диплома. АХАХАХАХ ГЛУПОСТИ! Ако тва е тормоз, аз да ходя се хвърлям от високо... Видяли сте там тормоз и учене... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.