Jump to content
BulForum.com

Nai-gotinite uchilishta v Plovdiv

HuK

Recommended Posts

Хахаха :)

Някой беше казал, че от ЕГ-то мн хора отивали да учат в чужбина . Дали си има на идея как се кандидатсва за да учиш в Германия например ? Един тъп изпит по език ... е остава да си от ЕГ и да не го вземеш :punk :punk :punk

Нз как вие определяте готините училища, но аз нещо не виждам такива в Пловдив. Защото според мен училището трябва по някакъв начин да ти е полезно. Дали за кандидатстване или като подготовка за живота ти по-нататък ...

Ако бяхме западна държава - Тета, Механото, Строителният . Защото на запад такова образование е важно и можеш да го използваш. В същите тези западни страни не виждам да има особен смисъл да си завършил ЕГ . Това в случай че не влезеш в Уни. Защото когато кандидатсваш за нормална работа в някоя западна държава и си вишист е съвсем нормално да ти кажат, че квалификацията ти е прекалено висока ... :bgrin:

В БГ обаче сме с мисленето от преди 20 годинки и важното е не какво имаш в главата а това дали си завършил университет или не. И затова е по-добре да си завършил някоя нормална гимназия , да си имаш високият бал и само в 12-ти клас да се потормозиш с малко подготовка за изпити

Така като гледам смисъла от средното образование е , че ти позволява да кандидатсваш в Уни.

PS : Завършвам ТЕТА :tongue

• Replies 378
  • Created
  • Last Reply
Хахаха :)

Някой беше казал, че от ЕГ-то мн хора отивали да учат в чужбина . Дали си има на идея как се кандидатсва за да учиш в Германия например ? Един тъп изпит по език ... е остава да си от ЕГ и да не го вземеш :punk :punk :punk

Нз как вие определяте готините училища, но аз нещо не виждам такива в Пловдив. Защото според мен училището трябва по някакъв начин да ти е полезно. Дали за кандидатстване или като подготовка за живота ти по-нататък ...

Ако бяхме западна държава - Тета, Механото, Строителният . Защото на запад такова образование е важно и можеш да го използваш. В същите тези западни страни не виждам да има особен смисъл да си завършил ЕГ . Това в случай че не влезеш в Уни. Защото когато кандидатсваш за нормална работа в някоя западна държава и си вишист е съвсем нормално да ти кажат, че квалификацията ти е прекалено висока ... :bgrin:

В БГ обаче сме с мисленето от преди 20 годинки и важното е не какво имаш в главата а това дали си завършил университет или не. И затова е по-добре да си завършил някоя нормална гимназия , да си имаш високият бал и само в 12-ти клас да се потормозиш с малко подготовка за изпити

Така като гледам смисъла от средното образование е , че ти позволява да кандидатсваш в Уни.

PS : Завършвам ТЕТА :tongue

Ооооо да... ДеЕсХа-то е изключително елементарен изпит на един тъп немски. TOEFL верно е по лесно ама да вземеш DSH си е живо геройство... Не си мислете че ние сме светлинни години пред вас. Лъжете се.

А за западните държави... Еми майка ми има приятелка в Люксембург и ония кат видяли че е висшистка и й казали че е направо за Парламента в Люксембург :blink: :huh: :blink: . Просто в образователно ниво сме къде къде пред другите помияри. Лошото е че трудно ще може да ти признаят дипломката от някой Бг университет...

Ако искаш да знаеш Немски или англ - ЕГ "Пловдив" . За другите можеш да учиш в Унито , докато езика не го ли научиш в гимназията бараш мекия.Нз за другите госпожи , но наща по немски - Главчева е много добра преподавателка.Иначе за материалната база , че Ег-то е зле - зле е.Поне сме си по 26 човека в клас , а не като някой "елитни" със по 33....

Пийс

Ако искаш да знаеш Немски или англ - ЕГ "Пловдив" . За другите можеш да учиш в Унито , докато езика не го ли научиш в гимназията бараш мекия.Нз за другите госпожи , но наща по немски - Главчева е много добра преподавателка.Иначе за материалната база , че Ег-то е зле - зле е.Поне сме си по 26 човека в клас , а не като някой "елитни" със по 33....

Пийс

На мен ли говореше :laughing: . Така е. В Ег-то поне излизаме с научени езици обаче тва нищо не означава. Може да си завършил в Ег-то и кво... нищо, а някой може да е завършил най-утрепаното даскало в града и пак да се реализира повече от теб.

Но иначе в чисто учебен план... Ако става дума за английски и немски - най-наложителните за знаене езици, според менв Ег-то сие най-добре. За РГската нямам информация, ама предполагам че там нивото също е много високо.

За Руската нямам информация, ама предполагам че там нивото също е много високо.
Там докато в Английската имат по 19 часа седмично език, в Руската имаме по 26 (за 8-ми клас говоря) ;)

На мен ли говореше :laughing: . Така е. В Ег-то поне излизаме с научени езици

От ЕГ-то си излизаш с научени езици, ако имаш желание... ей така само с мисълта, че ще го научиш нищо не става. Език не се учи само в езиковите. Учи се, в което и да е средно училище, без ПГ-тата, стига да ти се иска наистина. Една позната учи в Лиляната средно образование и излезна с перфектно научен немски и английски. Така че... ако наистина искаш и си разбрал, че без език за никъде не ставаш, може да се научи идеално. ;)

Blitz_krieg_1941 Говоря в общ план не за теб... просто се захванах с твоя пост. :D

От ЕГ-то си излизаш с научени езици, ако имаш желание... ей така само с мисълта, че ще го научиш нищо не става. Език не се учи само в езиковите. Учи се, в което и да е средно училище, без ПГ-тата, стига да ти се иска наистина. Една позната учи в Лиляната средно образование и излезна с перфектно научен немски и английски. Така че... ако наистина искаш и си разбрал, че без език за никъде не ставаш, може да се научи идеално. ;)

Blitz_krieg_1941 Говоря в общ план не за теб... просто се захванах с твоя пост. :D

Да ве ясно :). Ем... Тук си много прав. Всепак ако ти не сикаш да научиш нещо няма кой да те накара или да го научи вместо теб.

Duna часовете в 8-ми клас бяха 20, но един се кара като час на класа така че остават 19. А в руската според мен си е живо мъчение нямаше да издържа, Имам един приятел там. Миналата година всяка сряда стояха до 3.30 на даскало редовно часове като само един от тях не беше немски :laughing: :lol: :laughing: . Абе според мен на ЕГ-то яко му куцат даскалите. Има и яки ( Первазов :) , Тодорова, Нончева, големите д акажат още все пак повече даскали са изпотръшкали :P ), но повечето даксали си остават гадни чуми.

Еми един пич от 8-ми "е" ми каза, че имат само по 19 часа ... ама и 21 да са, пак е по-малко :blink:

тя искаше да каже че в благоев имат 21 ...

ние си карахме с 19 в ег-то , нз такова нещо за 2оти час който да се кара като 4к , ама май наистина трябваше да са малко повече , че да караме със чужденеца , ама когато ние бяхма зайци , той беше избягал и онази година нямаше такъф :P

Там докато в Английската имат по 19 часа седмично език, в Руската имаме по 26 (за 8-ми клас говоря) ;)

Естествено, че пада нивото. Аз като бях подготве имахме по 40 часа английски.

^ увеличава се и желанието на даскалите да си изкарват яда от заплатите и други фактори на учениците... :dry:

Естествено, че пада нивото. Аз като бях подготве имахме по 40 часа английски.

Не че нещо .... ама си имал на ден по 8 часа само английски , така ли ?

Абе май не бяха 40, а 39. Срено по почти 8 часа, няма грешка. Дори в един от дните имахме 9 часа английски :). Отиваш на училище в 7 и 30 и си тАъгваш в 5, това е. Затова му се викаше "подготвителен клас". След това в образователната система направиха промени и вече няма следобед.

• 2 months later...
Ахаха на ми се прави нова тема ама дойде ред и на учениците да си кажат думата....явно :blink: :unsure: Двойкиииииииии надушвам :rolleyes:

http://www.moetodaskalo.com/

Аз тфа от кога го знам :D .Основното е че секи месец не помна вече идва някфа комисия,изпитва децата,ня които е класна въпросната даскалка и въз основа на знанията на децата се определя и месечната заплата на даскала.Иначе на мен ся са ми изпитите(така де първия вече мина ся в петък и втория) и силно се надявам да ме приемат в МГ с мат-английски или ЕГ"Пловдив" с английски щото за мен МГ и ЕГ"Пловдив" са най-добрите училища в града :) ,като МГ е първо естествено :P

^ увеличава се и желанието на даскалите да си изкарват яда от заплатите и други фактори на учениците... :dry:

Да...случва се...в последно време доста честичко.Или прсото ние тълкуваме лошото настроение с тези причини.

Аз тфа от кога го знам :D .Основното е че секи месец не помна вече идва някфа комисия,изпитва децата,ня които е класна въпросната даскалка и въз основа на знанията на децата се определя и месечната заплата на даскала.Иначе на мен ся са ми изпитите(така де първия вече мина ся в петък и втория) и силно се надявам да ме приемат в МГ с мат-английски или ЕГ"Пловдив" с английски щото за мен МГ и ЕГ"Пловдив" са най-добрите училища в града :) ,като МГ е първо естествено :P

Ооох, горкичкият :D :rolleyes: Ако имаше само идея накъде си се запътил... ;)

Ооох, горкичкият :D :rolleyes: Ако имаше само идея накъде си се запътил... ;)

Имам имам.Ама няма друга алтернатива за хората,които искат много :)

Ами аз завърших тази година МГто и не знам какво да ви кажа, хич не съм доволна, ама не знам на другите места как е, за да направя класация. Та... в МГто ще ви скъсат з... от учене, от тормоз и т.н. ... а после ще ви оставят с кофти диплома. Избора е ваш :) . Но наистина не казвам кое е по-най-добро, понеже не знам на другите места как е.

Успех! И дано изкарате по-леки 5г. от мен!

що уе аз съм в мг-то и не съм толкова морално и психологически изкривен :)

Кой клас си?Щото аз познавам един от МГ-то 9клас е и не е много мръднал :D

Ами аз завърших тази година МГто и не знам какво да ви кажа, хич не съм доволна, ама не знам на другите места как е, за да направя класация. Та... в МГто ще ви скъсат з... от учене, от тормоз и т.н. ... а после ще ви оставят с кофти диплома. Избора е ваш :) . Но наистина не казвам кое е по-най-добро, понеже не знам на другите места как е.

Успех! И дано изкарате по-леки 5г. от мен!

Ти с кфо завърши?

Тая тема е супер елементарна ! Все едно "кой отбор е Н1" . И всеки отговаря ,че Н1 е отборът на който е фен....

Та... в МГто ще ви скъсат з... от учене, от тормоз и т.н. ... а после ще ви оставят с кофти диплома.

АХАХАХАХ :D :D ГЛУПОСТИ! Ако тва е тормоз, аз да ходя се хвърлям от високо... Видяли сте там тормоз и учене...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...