BlaZe^ Posted January 4, 2006 Share Posted January 4, 2006 Това за математиката,не е изобщо вярно и е може би единствената отрицателна черта на нашето мило у-ще.Сега се готвя за кандидат-студентски ипити и мога да те уверя че неща които за първи път виждам са ги взимали още 11 клас в МГ-то.Както и да е,при нас пък езиците са на много по-високо ниво.Това е ако трябва да говорим за учението,иначе аз не мога да повярвам че изкарах толкова леко гимназията,съмнявам се другаде да е толкова лесно и спокойно както в Английскта.Със средно 20 часа учене на месец успеха ми досега е към 5,80,а с напъване се хваща безпроблемно пълно 6.Освен това хората са много готини,много яко може да си прекараш с повечето,имаме си и много хубави момичета ,но това важи за почти всички нормални гимназии.Но определено се радвам че не съм в МГ-то и да нося няква униформа и да се движа като сектант из града,тва е най-голямата простотия измисляна някога и е напълно ненужна! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Genius Posted January 4, 2006 Share Posted January 4, 2006 Предател! УТРЕПЕТЕ ГО С ВАФЛИ!!! Виж ся ЕГ-то има само един недостатък - кофти даскали, но е достатъчно голям недостатък . Иначе е супер айляк и се радвам че съм там всеки ден да слушам простотии, да правя простотии, да се лашкаме по коридорите ала - бала. А в МГ-то... еми вярно е че онмия живеят в някъв техен си свят. Ние сме много по-отворени от тях ( като цяло ), а иначе в МГ-то също има яки хорица, ама повечето са някви дърва. А паралелката за програмиране е направена само за диплома и нищо друго. Еми ся не можеш ли да седнеш да прочетш за Ц++, Бейсик, Делфи ала-бала еми вече тряя се гъзариш че за тва учиш. Йеееее турбо газар! Супер gangsta !!! Пък и ние имаме едно голяяяяяяямооооооо предимство пред МГ-то - езиците които научаваме ( поне английския за немския ще поспоря малко ). Пък и ние си учим математиката кат тях. Ако те зачекне Дима Стоянова до 12-ти клас както ме чекнеше в 8-ми ( напрао не знам как вързах 6 ) и ше сънуваш формули на Виет до 30-тата си годишнина. Така че:ЕГ > МГ, ЕГ > all O-o-o-o, 4akai samo da Oto4nim za pred horata ot kolko wreme si w EG - 2 godini /w nashto daskalo parwata godina e w obshtejitiqta!/ Taka kato naprawim rawnosmetka ti prakti4eski si w u4ilishte ot, ... hm 4 meseca ili po-malko bqha. Ta mnenieto ti NE e kompetentno, 4e da prawish takiwa izkazwaniq, kato se otsadi, 4e ti prakti4eski realna ocenka za polowin srok ne mojesh da dobiesh mai. A w MG kolko godini si u4il, 4e da konstatirash w kakaw swqt jiweqt. A ti w kakaw swqt jiweesh, 4e da mislish, 4e moje da kritikuwash po tozi na4in. A da, kakwi ezici si nau4il samo da mi obqsnish, kolko to4no mislish, 4e e wisoko niwoto ti na wladeene na angliiski, goworqem, pismen. Wqrno, znaesh kak da pishesh diktowki, tam da si praish gramatika, twa onwa, no w kraina smetka towa w kakwa prakti4eska polza ti wliza. Polojitelno ka4estwo na angliiskata e towa, 4e do takawa stepen ti tancuwat na nerwite i da karat da u4ish e 4e do nqkakwa stepen, makar i pasiwno te podgotwqt za jiwota po natatak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted January 4, 2006 Share Posted January 4, 2006 Аз ако не бях проучил въпроса нямаше да говоря. Имам приятели, завършили и ЕГ и МГ и да ти кажа честно недоволни има и от двете страни ама тея в МГ са доста повече. В МГ-то можех да уча от 5-ти до 7-ми клас ама избрах Благоев и слава богу за това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Genius Posted January 4, 2006 Share Posted January 4, 2006 Аз ако не бях проучил въпроса нямаше да говоря. Имам приятели, завършили и ЕГ и МГ и да ти кажа честно недоволни има и от двете страни ама тея в МГ са доста повече. В МГ-то можех да уча от 5-ти до 7-ми клас ама избрах Благоев и слава богу за това. Mi to mneniq bol, ma w kraina smetka, za da prawish takiwa kraini izkazwaniq trqbwa da sa bazirani na li4en opit spored men. Ina4e izbora si e twoi, ma pak s twa "и слава богу за това" neshto mnoo edno takowa zwu4ish, kato 4e li tam krainici kasat ili ti smu4at mozaka u4itelite i u4enicite. Това за математиката,не е изобщо вярно и е може би единствената отрицателна черта на нашето мило у-ще.Сега се готвя за кандидат-студентски ипити и мога да те уверя че неща които за първи път виждам са ги взимали още 11 клас в МГ-то.Както и да е,при нас пък езиците са на много по-високо ниво.Това е ако трябва да говорим за учението,иначе аз не мога да повярвам че изкарах толкова леко гимназията,съмнявам се другаде да е толкова лесно и спокойно както в Английскта.Със средно 20 часа учене на месец успеха ми досега е към 5,80,а с напъване се хваща безпроблемно пълно 6.Освен това хората са много готини,много яко може да си прекараш с повечето,имаме си и много хубави момичета ,но това важи за почти всички нормални гимназии.Но определено се радвам че не съм в МГ-то и да нося няква униформа и да се движа като сектант из града,тва е най-голямата простотия измисляна някога и е напълно ненужна! Super praw si miana. A twa za uniformite e mnoo golqm smqh, kato gi wida samo po glawnata da shtakat i mi stawa wednaga weselo miana . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauler Posted January 4, 2006 Share Posted January 4, 2006 off.. Аве деца вие нормални ли сте бе? Накрая значение имат само връзките които сте създали за тия 5 годинки в гимназията... Ако искате айляк навсякъде може да сте айляк ако искате да научите нещо - тва пак си зависи от вас, навсякъде даскалите са гадни, щото са за тва. Важни са само хората с които ще прекараш тва време. А за тва няма значение как се казва даскалото точните хора можеш да ги намериш навсякъде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted January 4, 2006 Share Posted January 4, 2006 Вальо. Ти майна се изказа сякаш английския не ти влиза в никва употреба. Вярно при Д-р Дре едва ли ще научиш нещо. Ние за 4 месеца не взехме никва нова грамтаика. Всичките 16 времена в аглийския език ни бяха обяснени нагледно с една отсечка и 16 стрелкички ( и 16 точки но те не се виждаха ) и всичко тва за 5-10 минути. Немски при Фрау Танчева едва ли ще науча ако нямам наистина голямо желание. Но тея езици все някога ще ти потрябват. Ако не работиш навън то поне кат си навън да не излезеш някъв супер глупак пред всички. МАУЛЕР -> РЕСПЕКТ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted January 4, 2006 Share Posted January 4, 2006 Това за математиката,не е изобщо вярно и е може би единствената отрицателна черта на нашето мило у-ще.Сега се готвя за кандидат-студентски ипити и мога да те уверя че неща които за първи път виждам са ги взимали още 11 клас в МГ-то.Както и да е,при нас пък езиците са на много по-високо ниво.Това е ако трябва да говорим за учението,иначе аз не мога да повярвам че изкарах толкова леко гимназията,съмнявам се другаде да е толкова лесно и спокойно както в Английскта.Със средно 20 часа учене на месец успеха ми досега е към 5,80,а с напъване се хваща безпроблемно пълно 6.Освен това хората са много готини,много яко може да си прекараш с повечето,имаме си и много хубави момичета ,но това важи за почти всички нормални гимназии.Но определено се радвам че не съм в МГ-то и да нося няква униформа и да се движа като сектант из града,тва е най-голямата простотия измисляна някога и е напълно ненужна! Де ги тея хубави момичета ве? С лупа да ги търсиш... По 1-2 на випуск Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deniiiiiii Posted January 4, 2006 Share Posted January 4, 2006 Но определено се радвам че не съм в МГ-то и да нося няква униформа и да се движа като сектант из града,тва е най-голямата простотия измисляна някога и е напълно ненужна! Хаха ела в МГ-то поогледай се и ще ти трябват най-много 3 минути, за да разбереш, че от цялото училище с униформа са максимум 5 И квото и да си говорим ние сме единственото училище с такива униформи и се води че тва е ... престижно Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlaZe^ Posted January 4, 2006 Share Posted January 4, 2006 Де ги тея хубави момичета ве? С лупа да ги търсиш... По 1-2 на випуск Нали знаеш,който търси намира :ph34r: ,пък и точно от вашата смяна,като съм ви засичал по обед,,съм виждал доста девойчета,които хващат окото,все пак въпрос на вкус! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Genius Posted January 4, 2006 Share Posted January 4, 2006 Вальо. Ти майна се изказа сякаш английския не ти влиза в никва употреба. Вярно при Д-р Дре едва ли ще научиш нещо. Ние за 4 месеца не взехме никва нова грамтаика. Всичките 16 времена в аглийския език ни бяха обяснени нагледно с една отсечка и 16 стрелкички ( и 16 точки но те не се виждаха ) и всичко тва за 5-10 минути. Немски при Фрау Танчева едва ли ще науча ако нямам наистина голямо желание. Но тея езици все някога ще ти потрябват. Ако не работиш навън то поне кат си навън да не излезеш някъв супер глупак пред всички. МАУЛЕР -> РЕСПЕКТ!!! Ot mnenieto ne razbrah nishto, 4e 4ak se obarkah i kade sam pisal, 4e ne izpolzwam nau4eniq angliiski. I w balgarskiqt ezik sled kato ima obrashtenie se postawq zapetaq ",", a ne to4ka "." . A ako s reshil da u4ish kato horata, u4itelite nqma mnogo da ti wliqqt. Ako si iskal da nau4ish nemski trqalo e da sa zapisesh s parwi ezik nemski. Te ezicite ne nqkoga, a postoqnno ti trqbwat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KnoppiX Posted January 4, 2006 Share Posted January 4, 2006 Аз съм в паралелка с програмиране и явно се чувствам тъп, от това че не разбрах смисъла на това, което каза за моята паралелка. Аз сам съм си я избрал и не разбирам наистина какво иска да каже моят стар приятел Blitz_krieg_1941 ама наистина. Тва е сигурно щото в МГто сме много по-прости от вас и не можем даже да ти фанем смисъла..Къв турбо гъзар, къв гангста. Мога да ти кажа, че познавам и от по-малките от Ж клас и от по-големите ги знаех. Всичките бяха все някви изроди в добрия смисъл. Не разбирам как можеш да говориш за нещо, което дори не разбираш. Все едно не можеш да си научиш сам С++ така ли? Ми все едно не мога да се запиша на курс по англииски и да го науча А? Или немски. Не отричам, че имате по-добра подготовка по езиците, но не разбирам това какво значи. Вие учите едно в повече, ние учим друго. Ай ся дай да гледаш в другото канче и да викаш, че е лоша храната там. Еми не е! Не е важно вие да сте добре, важно е да се отбележи, че МГто са по-зле, а пък дали това е така май-май няма голямо значение за теб. Праскаш си ги ей така... Не ми е за цел да съредновавам двете училища, но наистина изключително дразниш с тая гордост дето нямам идея откъде ти иде. Колкото до униформите, аз не си я нося, верно тъпо е, че съм дал пари за нещо, което дефакто не използвам, но пък подкрепям идеята. Много са си яки униформите, не виждам какви сектанти, кви 5 лева? Можеше да са много много по-лоши. И все пак наистина са много малко хората, които ги носят. Изобщо не ни карат или по-точно не ни санкционират ако не ги носим, което обезмисля цялата история. И МГто си има своите предимства, препдолагам че ЕГтата също си имат, но нека моля ви не плюем по чуждото, тъй като не знаем що за стока е то. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeSo Posted January 4, 2006 Share Posted January 4, 2006 Абе ходил съм в МГ-то супер глупаво даскало. Няма нито едно хубаво момиче, може би 1-2. Повечето са някви послушни зубрачи(има и изключения, примерно 9 клас с френски са някви пълни изруди). Английската и руската са същата работа, сички са някви супер примерни, само в нашия клас сме са сабрали някви луди глави и прайм квот си искаме Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted January 4, 2006 Share Posted January 4, 2006 Вальо, исках да кажа че в едно от мненията си косвено засягаш темата че английския не ни трябва. А немски не съм тръгнал да уча. Knoppix, приятелю стар... Прочети ми пак мнението. Искам да кажа че като сте с програмиране нищо не печелите. Само една диплома и то каква... Ако ся завършиш програмиране и си решил че тая диплома ще ти осигури работа като програмист жестоко се лъжеш. Трябва ти и висше. А сега с тва програмиране си научил нещо което всеки може да научи стига да проявява наистина голям интерес към него. Според мен само се губи с това. N_igma влезе с програмиране, защото, цитирам: "ги гледам големите по цял ден само Фрийлансър цъкат и не учат". И какъв език учите освен английски? Не съм 100% сигурен ама никакъв друг не учите. Значи кво следва - > с програмирането най-много да си затапите някои от пътищата по-нататък в живота. Какво имам предвид. Да вземем за пример Иванчо дето в 7-ми клас иска да стане програмист... Окей, влиза си той ала бала учка си... опа вече учи програмиране. Обаче 10-11 клас усеща накъде духа вятъра и вече не иска програмиране... Иска да учи навън например, но къде като в Англия не учи всеки, в Германия ако чуят английски и ще те утрепят с камъни на улицата... Това е един много специфичен пример при който се губи от твоята "специалност" но иначе ако ще си учиш в БГ единственото което ще загубиш е еявентуално втори чужд език, което в нашата мила държавица не е кой знае колко фатално. Докато аз ся си уча английски и гаден немски и ако искам после мога да си ходя да си ставам банкер, програмист... какъвто си искам. Пък и в днешно време тея дето знаят повече езици се ценят много. В тва отношение руската е най-добра щото се учи и руски а той става все по-популярен в Европа. Така че ето... Ако сега не си разбрал вече не мога да ти помогна... Knoppix тва моето е по-скоро един вид криворазбран патриотизъм. Защото аз съм избрал ЕГ-то и защитавам инересите му. Аз оценявам това което съм получил ( в случая избрал ). Майка ми искаше да ходя в МГ-то но аз се запънах. Баща ми искаше Руската ( заради руския ) или ЕГ-то заради тва че там по-ме кефи. А най-много се дразня на тези които избират ЕГ-тио и после мрънкат че не са записали МГ-то или някъде другаде. Еми пичове да сте мислили бе. Оценявайте това което получавате. По тоя начин вие даже не си уважавате избора. Кво друго да кажа... че съм гладен... чао на всички после може пак да се поплюем в приятелски тон. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted January 4, 2006 Share Posted January 4, 2006 @Blitz_krieg_1941 А замислял ли си се, какво значи да почнеш да учиш програмиране или пък химия (например) веднага на университетско ниво и какво е да си го учил поне бегло и дъфкал 5 години преди това. Вярвай ми полза има голяма. Същото важи за всички специалности във всички училища. На мнение съм, че човек трябва да се ориентира от преди гимназията какво иска да прави "като порастне". Универсално най-добро училище няма, защото и интересите на всеки са различни. Готини и тъпи хора има навсякъде, така че смятам, че по този показател всички училища са еднакви. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted January 4, 2006 Share Posted January 4, 2006 @Blitz_krieg_1941 А замислял ли си се, какво значи да почнеш да учиш програмиране или пък химия (например) веднага на университетско ниво и какво е да си го учил поне бегло и дъфкал 5 години преди това. Вярвай ми полза има голяма. Същото важи за всички специалности във всички училища. На мнение съм, че човек трябва да се ориентира от преди гимназията какво иска да прави "като порастне". Универсално най-добро училище няма, защото и интересите на всеки са различни. Готини и тъпи хора има навсякъде, така че смятам, че по този показател всички училища са еднакви. Аз тва казвам. В програмирането няма нищо лошо. Аз искам да стана програмист, но избрах ЕГ-то заради езиците. А иначе в свободното си време си вадя материалчета за Ц++ и HTML най-вече. Просто ми са интересни тея неща. Лошото е че тва все пак е един вид тясна специалност и ако не си 100% сигурен че ще ставаш такъв по-добре играй на сигурно. Ако си си сигурен в бъдещето си давай, жули програмиране та после да ти е леко. Проблема е че не всеки е ориентиран още отпреди гимназията. Пък и в гимназията за 5 години можеш да си смениш мнението 20 пъти. Така че такива тесни специалности трябва да ги избират хора, които искат а не хора, които искат да пробват нещо ново пък дори и после да не им свършио никва работа специално на тях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deniiiiiii Posted January 4, 2006 Share Posted January 4, 2006 @Blitz_krieg_1941, имаме английски, немски, френски и руски. Език винаги можеш да научиш, както и програмиране - стига да имаш желание. Ама да не го обръщаме в спор "мойто училище е най - добро" ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted January 4, 2006 Share Posted January 4, 2006 Аз тва казвам. В програмирането няма нищо лошо. Аз искам да стана програмист, но избрах ЕГ-то заради езиците. А иначе в свободното си време си вадя материалчета за Ц++ и HTML най-вече. Просто ми са интересни тея неща. Лошото е че тва все пак е един вид тясна специалност и ако не си 100% сигурен че ще ставаш такъв по-добре играй на сигурно. Ако си си сигурен в бъдещето си давай, жули програмиране та после да ти е леко.Проблема е че не всеки е ориентиран още отпреди гимназията. Пък и в гимназията за 5 години можеш да си смениш мнението 20 пъти. Така че такива тесни специалности трябва да ги избират хора, които искат а не хора, които искат да пробват нещо ново пък дори и после да не им свършио никва работа специално на тях. Ми да ти кажа на българина точно тва му е проблема....цял живот е неориентиран Link to comment Share on other sites More sharing options...
Genius Posted January 4, 2006 Share Posted January 4, 2006 Вальо, исках да кажа че в едно от мненията си косвено засягаш темата че английския не ни трябва. А немски не съм тръгнал да уча. Knoppix, приятелю стар... Прочети ми пак мнението. Искам да кажа че като сте с програмиране нищо не печелите. Само една диплома и то каква... Ако ся завършиш програмиране и си решил че тая диплома ще ти осигури работа като програмист жестоко се лъжеш. Трябва ти и висше. А сега с тва програмиране си научил нещо което всеки може да научи стига да проявява наистина голям интерес към него. Според мен само се губи с това. N_igma влезе с програмиране, защото, цитирам: "ги гледам големите по цял ден само Фрийлансър цъкат и не учат". И какъв език учите освен английски? Не съм 100% сигурен ама никакъв друг не учите. Значи кво следва - > с програмирането най-много да си затапите някои от пътищата по-нататък в живота. Какво имам предвид. Да вземем за пример Иванчо дето в 7-ми клас иска да стане програмист... Окей, влиза си той ала бала учка си... опа вече учи програмиране. Обаче 10-11 клас усеща накъде духа вятъра и вече не иска програмиране... Иска да учи навън например, но къде като в Англия не учи всеки, в Германия ако чуят английски и ще те утрепят с камъни на улицата... Това е един много специфичен пример при който се губи от твоята "специалност" но иначе ако ще си учиш в БГ единственото което ще загубиш е еявентуално втори чужд език, което в нашата мила държавица не е кой знае колко фатално. Докато аз ся си уча английски и гаден немски и ако искам после мога да си ходя да си ставам банкер, програмист... какъвто си искам. Пък и в днешно време тея дето знаят повече езици се ценят много. В тва отношение руската е най-добра щото се учи и руски а той става все по-популярен в Европа. Така че ето... Ако сега не си разбрал вече не мога да ти помогна... Knoppix тва моето е по-скоро един вид криворазбран патриотизъм. Защото аз съм избрал ЕГ-то и защитавам инересите му. Аз оценявам това което съм получил ( в случая избрал ). Майка ми искаше да ходя в МГ-то но аз се запънах. Баща ми искаше Руската ( заради руския ) или ЕГ-то заради тва че там по-ме кефи. А най-много се дразня на тези които избират ЕГ-тио и после мрънкат че не са записали МГ-то или някъде другаде. Еми пичове да сте мислили бе. Оценявайте това което получавате. По тоя начин вие даже не си уважавате избора. Кво друго да кажа... че съм гладен... чао на всички после може пак да се поплюем в приятелски тон. "Аз тва казвам. " Emi ti nishto ne kazwash ako trqbwa da sme to4ni. Nito si razbral kakwo sam ti kazal nito mai drugite kakwo sa kazali, samo pluesh tuka MGto i horata ot tam mogat da ostanat s kofti wpe4atlenie za cennostnata sistema na u4enicite ot EG. Kato iskash da u4ish ezici si izbral mnogo dobro mqsto za na4alo, oba4e towa e twoq izbor. Nikoi ne ti e kazal: "Y mi twa bati prostotiqta, za da stanesh prewoda4 prieerno ti trqq qka dipluma i wishi, bla, bla, bla." Tai 4e i ti uwajawai towa, koeto drugite sa izbrali. I kaw izbor zashtitawash ti i nai-wajnoto po kakaw na4in. Dostoino li e da zashhtitawash kakwoto i da bilo kato pluesh neshto drugo. @Blitz_krieg_1941, имаме английски, немски, френски и руски. Език винаги можеш да научиш, както и програмиране - стига да имаш желание.Ама да не го обръщаме в спор "мойто училище е най - добро" ... Qsno, to4no i na mqsto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted January 4, 2006 Share Posted January 4, 2006 "Аз тва казвам. " Emi ti nishto ne kazwash ako trqbwa da sme to4ni. Nito si razbral kakwo sam ti kazal nito mai drugite kakwo sa kazali, samo pluesh tuka MGto i horata ot tam mogat da ostanat s kofti wpe4atlenie za cennostnata sistema na u4enicite ot EG. Kato iskash da u4ish ezici si izbral mnogo dobro mqsto za na4alo, oba4e towa e twoq izbor. Nikoi ne ti e kazal: "Y mi twa bati prostotiqta, za da stanesh prewoda4 prieerno ti trqq qka dipluma i wishi, bla, bla, bla." Tai 4e i ti uwajawai towa, koeto drugite sa izbrali. I kaw izbor zashtitawash ti i nai-wajnoto po kakaw na4in. Dostoino li e da zashhtitawash kakwoto i da bilo kato pluesh neshto drugo.Qsno, to4no i na mqsto. Еееее веднъж да кажеш нещо наистина смислено! РЕСПЕКТ! Признавам с еза победен ( поне за ся ) и млъквам. Брао! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlaZe^ Posted January 4, 2006 Share Posted January 4, 2006 Blitz_krieg,искам само да те питам,замислял ли си се какво можеш да работиш с образованието,което си получил в ЕГ-то.Ако не си,аз ще ти кажа-нищо.Така станаха нещата в момента,че езикът е задължение,а не превилегия,ако не знаеш език си за никаде и особено английският не е вече особено превилегия,защото всеки втори го учи,всеки трети има някакво ниво на владение,а един по-малък процент(да речем от езиковите паралелки) го владеят що-годе добре.Истината е че в езикова гимназия се влиза с ясната идея да продължиш образованието си.Докато специално в паралелката на програмистите в МГ-то имат някаква,макар и не огромно,преспектива.Защото докато програмирането е лукс все още и тези хора имат по-големи знания от булшинството от връстниците си,те имат предимство за по-нататъшното си развитие.И още нещо не мога да разбера,ква е тая мания на 14-15 годишни пубери да се хвалят колко се разцепват и колко си правят квото си искат.Разберете момчета,почти всички са минали по вашия път и не е особено геройство,само изглеждате смешни! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KnoppiX Posted January 4, 2006 Share Posted January 4, 2006 Във повечето училища е голям въпрос на кви даскали ще паднеш още в началото. Ако паднеш на криви даскали лесно могат да те откажат от всяко нещо, за което преди това си се готвил да продължаваш да учиш. Надявам се приключи вече спора и баналното вече "ЕГ >> МГ", което явно е голяма гордост да се спомена, независимо дали е истина или не Просто наистина е въпрос на нагласа, въпрос на талант, въпрос на труд и въпрос на преподавател Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoqoJIa3a Posted January 5, 2006 Share Posted January 5, 2006 Руската е яко у дупаро Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nostradamos Posted January 5, 2006 Share Posted January 5, 2006 Nai qkoto u4ilishte e Simeon Veliki maina ama na posleduk v nego sa sa zavadili samo nqkvi tapanar4eta!!Ina4e az u4a v ruskata xorata sa mn gotini ama daskaloto e Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauler Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 Blitz_krieg,искам само да те питам,замислял ли си се какво можеш да работиш с образованието,което си получил в ЕГ-то.Ако не си,аз ще ти кажа-нищо.Така станаха нещата в момента,че езикът е задължение,а не превилегия,ако не знаеш език си за никаде и особено английският не е вече особено превилегия,защото всеки втори го учи,всеки трети има някакво ниво на владение,а един по-малък процент(да речем от езиковите паралелки) го владеят що-годе добре.Истината е че в езикова гимназия се влиза с ясната идея да продължиш образованието си.Докато специално в паралелката на програмистите в МГ-то имат някаква,макар и не огромно,преспектива.Защото докато програмирането е лукс все още и тези хора имат по-големи знания от булшинството от връстниците си,те имат предимство за по-нататъшното си развитие.И още нещо не мога да разбера,ква е тая мания на 14-15 годишни пубери да се хвалят колко се разцепват и колко си правят квото си искат.Разберете момчета,почти всички са минали по вашия път и не е особено геройство,само изглеждате смешни! Прав си ама не съвсем. 1. Повярвай ми нивото на владеене на език (английски/немски) което се получава в ЕГ не може да бъде сравнен с никое друго у-ще в Пловдив. Казвам го от лични наблюдения. Също така не знам в кой свят живееш но език владеят много малко хора на добро ниво. Също лични впечатления. Тва че го учат много хора не значи че научават. Тия от "езиковите" паралелчици за 5 години не научават как да си кажат името. Лични впечатления. 2. Предимството на тия от спешъл паралеклата: глупости. Единствената, голямата цел на "елитните" средни училища е да те подготвят за висшето ти образование. Така че със средно образование нямаш никакво предимство на пазара на труда. Освен ако не разбираш като предимство уникалната възможност да бачкаш за жълти стотинки. 3. А за 14- 15 годишните си адски прав. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 7, 2006 Share Posted January 7, 2006 Абе хора... вие май изпускате един много важен момент за училището. Не е важно в кое училище ще попаднеш, какви ще са ти даскалите, какво ще научиш и т.н. Можеш да влезнеш и в най-най-елитното училище (такова няма, субективно е) и пак да си излезнеш пън, докъто може и от най-забутаното, ако ти самия имаш желание можеш да излезнеш научен на нещо. В училището не те учат - там ти се учиш. И на какво - избираш сам! Давам пример със себе си - признавам си, моето мнение е предубедено. Страхотни спомени пазя от МГ-то. Но знаете ли, не толкова заради учителите, а заради самия клас, самата среда, в която попаднах. В училището влезнах един смачкан комплексар, а излезнах пън Е, признавам си - като поразчупих гипса го ударих повече на пиене, ходене по зали и кръчми ученето отиде в девета глуха... и за това сега си патя и компенсирам празнотите. Но това, което станах дължа не на самото училище като институция, а на средата, в която то ме постави. (а и самото училище си е уникално в много отношения) А за училищата... хъх... от нашия клас имаме няколко икономиста, няколко софтуериста, един или двама прависти, един неуспял филолог и евентуалнобъдещ физик (аз) и доста други... говоря за визше образование. А за средното... по думите на класната ни (на 5 годишнината) нещата са се осрали доста здрави... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.