Jump to content
BulForum.com

Българин

velvet_underground

Recommended Posts

Преди десет години, поне бяхме по знаещата и по образована нация.

Още сме! Ама умниците или отиват в чужбина или са в прекалено бедни семейства и не могат да се проявят!

Абе чесно да ви кажа ако трябваше да покрия даже 20% от тези 59 условия, за да се нарека Българин - щях да си пиша в личната карта: Nationality - UNKNOWN :ph34r:

66. Гледаш да се скатаваш на работа, а искаш да ти плащат все едно работиш за 5-ма.

69.Ako si rabotodatel , gledash da ti raboti vseki rabotnik za 5-ima , a da mu plashtash za 1/2 chovek !

V kray bogat da emigriram

Pyrva radost e za mene

Nibelung towa ne e taka nawsqkade :)

P.S. И не си мислете, че на запад са супер тъпи и т.н. Просто там залагат повече на висшето образование и може би са по-прави. А и виждате как всеки ден мислят някви извънземни работи :)

Ами за съжаление положението в България сега е доста близко до написаното в първия пост. Единственият начин да се променят тези положения към по-добро е методичното и постоянно въздействие на обществото върху ... обществото.

Ох,не знам-понякога съм горда,че съм българка,понякога не съм,а най-често ми е безразлично.

Но ако трябва да съм искрена до край,ще кажа,че щях да се радвам,ако бях се родила германка,датчанка и най-вече холандка.Но не съм,затова нямам намерение да ставам по неестествен начин(брак,емиграция и пр.).Защото за мен човек е свързан генетично,емоционално,исторически и как ли още не с родината си.Тъй че,кой където се е родил...съдба!

:blink:

и сори,че писах малко офтопик,въпреки,че Вълвет_Ъндърграунд поясни,че не е пуснал темата,за да казвам ПРАуд ту БИ бЪЛГЕРИАН Или Нот прауд ту би бългериан

Така като гледах другите постове сметнах, че трябва да се довави следното:

№ ХХ Когато за всичко са ти виновни: турци, цигани, хомосексуалисти и т.н., въобще другите.

• 4 months later...
Така като гледах другите постове сметнах, че трябва да се довави следното:

№ ХХ Когато за всичко са ти виновни: турци, цигани, хомосексуалисти и т.н., въобще другите.

Яд ме е че ти го признавам, ама тук си доста прав!!! :(

za men balgaria e vsi4ko .tova e zemiata na dedite mi iza men da si balgarin e ogromna 4est gordeai se s proizhida si i 6te ostana veren na rodinata si . :sayjin

balgarite sa gord narod a niakoi ne6ta v 67 te primera sa palni prostotii

като е толкова много за теб защо не пишеш на български ( е гати и лицемерите )

Макар че го има изброено в първия списък,си мисля,че малко са хората по света,които могат като нас да се забавляват със собствените си недостатъци.И си мисля,че това не е много похвално даже!

towa kakwo 4ustwa6 kum rodinata si ne se izrazqwa w na4ina na pisane

to e prosto  4ustwo a ti si kreten

Не съм съгласен с теб. Ако не съхраняваме това, което е нашата родина, то докъде ще стигне тя?А казваме че я обичаме!Е тва :sick

Velvet Underground, направо ме разби... Това си е реквием, откъдето и да го погледнеш. Неволно се замислих за хиперинфлацията в Германия след Първата Световна Война. Значи, хората са получавали заплати два пъти дневно. Наобяд и веднага тичат да си купят хляб и салам, още веднаж след работа- пак тичат да си купят брашно и олио, защото на другата сутрин с надницата си от вчера ще си купят само кутия кибрит. .. И съм търсил да видя някакъв намек за разложение на обществото, някакво изкривяване, дето да западне немската нация, ама къде ти... Прокрадват се едни мисли, в смисъл- днес живеем мъничко по-добре от вчера, а утре ще живеем малко по-добре от днес...И ето, 1924 г. въвеждат житната марка/толкова са били боси, че са нямали с какво друго да гарантират националната си валута/ и край на инфлацията. После, знаете какво става...

А какво се случи в България? Защо днес не мога да кажа на децата си, че видите ли, след 5 или 10, или след 15 години всичко ще е о.к., стойте си тука. Вместо това и аз самият се чудя, дали утре няма да съм на улицата и после какво ще се случи с мен и семейството ми?

Какво се случи с България? Ходиш по улицата и гледаш мрачни физиономии, един забил поглед в земята, друг върви и гледа, ама нищо не вижда... Без да искаш, бутнеш някого, извиняваш му се, а той налита на бой. Момичетата псуват като хамали, пият като свини и се държат като разгонени кучки...Отиваш в чужбина...сякаш отсядаш в санаториум- хората весели, учтиви, да се спънеш, някой ще ти подаде ръка. Излизаш с колата от второстепенна улица- цялото движение спира, та без притеснение да вървиш по пътя си...

Има ли бъдеще за България? Не мога да отговоря, само дълбоко в себе си знам, че искренно ми се иска да има, защото съм българин и съдбата на тази българска земя безкрайно ме вълнува...

Със зелено са номерата на тези твърдения,които смятам че са верни!С червено-неверни!Със синьо-не "чаткам" смисъла!?

2,3,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,19,20,21,22,23,24,26,27,28,29,34,35,36

37,38,39,40,41,42,43,44,45,46,47,48,49,51,53,55,56,57,59

4,16,17,18,30,31,58

1,25,32,33,52,54

:)

Какво се случи с България? Ходиш по улицата и гледаш мрачни физиономии, един забил поглед в земята, друг върви и гледа, ама нищо не вижда... Без да искаш, бутнеш някого, извиняваш му се, а той налита на бой. Момичетата псуват като хамали, пият като свини и се държат като разгонени кучки...Отиваш в чужбина...сякаш отсядаш в санаториум- хората весели, учтиви, да се спънеш, някой ще ти подаде ръка. Излизаш с колата от второстепенна улица- цялото движение спира, та без притеснение да вървиш по пътя си...

Има ли бъдеще за България? Не мога да отговоря, само дълбоко в себе си знам, че искренно ми се иска да има, защото съм българин и съдбата на тази българска земя  безкрайно ме вълнува...

Абе виж ся, тва дето го говориш за България е абсолютно вярно, ама не се превъзнасяй толкова много по чужбената!Бая свят съм видял и да ти кажа хич не е така, както го казваш!!!

Отивам днес да си купувам ботуши с една приятелка.. и се качвам в някъв автобус и до мене некъв дядка си яде кебапчета и си пие айрянче.. И се смеем такива и аз викам "Ебати селянията тука дето е" и ест. неква баба почна да ми говори "Като е селяния кво правиш още тука?" ..

Чиста работа нали?

Не ми се пише целия 'смислен' разговор,който проведох с жената..щото беше абсолютна тъпотия аз и говоря за едно,тя ми говори за комунизъм.. :blink: :D

Сещам се и колко са ограничени хората тука и комплексирани..

Като бях в Швеция се изумих,гледам нек'ва мадама сигурно 100 и кусур кила,обаче си ходи с късия потник и поличката и не й дреме ( и така трябва да е),а тук вървя си по центъра и като видя жена с наднормено тегло нищо не си казвам,обаче хората я гледат странно..и защо? :confused

Абе де да знам,то не само външен вид и т.н.,ами изобщо цялата държава е пълна мизерия-политика,корупция,убийства,разни болни психясали деца се избиват заради някви игри.. Луда работа не ми се коментира,а и не ми се мисли,кво ще става за по-напред...

И въпреки всичко сме известни тука с простотията,селянията и още бол такива неща..

И въпреки всичко си седя тук,заради близките..Не бих се махнала :>

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...