victory Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 Ако някой знае рецептата на панировката... нека я сподели. Става въпрос за хрупкавите, пържени крилца на Аладин на бул. 6-ти септември (другаде не съм виждал да ги продават). По-вкусни крилца не съм ял досега. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 Разбиваш яйца с малко бира и царевично нишесте, целта е да се получи рядка кашица. Топиш в паната, след това овалваш в брашно..., изтръскваш излишното (брашно от крилцето) и изчакваш 1-2 минути. След това топиш отново в паната и овъргалваш в царевичен корнфлейкс. Пържиш в дълбок съд или фритюрник. Работа може да ти свърши и всеки друг не овкусен и не ароматизиран корнфлейкс. Ако корнфлекса ти се случи по-едър, тогава го изсипваш в найлонова торбичка и със стъкленна бутилка или точилка с по-голям диаметър, го валцуваш до желаната едрина. Естествено преди всички тези свещенодействия, крилцата трябва да бъдат мариновани (желателно в течна марината), а самата марината е въпрос на вкус и личен избор! Надявам се да съм ти бил полезен Link to comment Share on other sites More sharing options...
victory Posted November 13, 2010 Author Share Posted November 13, 2010 Благодаря, но да попитам пак: това ли е рецептата от Аладин? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Как си се престрашил да ядеш от там нещо. Като гледам как продават по 2 за лев и какви работят там трето качество сигурно е комплимент за пилетата които използват... те тъй само си разсъждавам аз, но колкото пъти съм минал покрай тази дюнерджийница все на гадно ми е миришело и съм се чудел хората тези дюнери как ги ядът... (пък те каквито дюнерите такива и останалите неща) Link to comment Share on other sites More sharing options...
victory Posted November 14, 2010 Author Share Posted November 14, 2010 Как си се престрашил да ядеш от там нещо. Като гледам как продават по 2 за лев и какви работят там трето качество сигурно е комплимент за пилетата които използват... те тъй само си разсъждавам аз, но колкото пъти съм минал покрай тази дюнерджийница все на гадно ми е миришело и съм се чудел хората тези дюнери как ги ядът... (пък те каквито дюнерите такива и останалите неща) Ще ти кажа как. По принцип дюнери не купувам - за мен, както и за теб са отвратителни. Крилцата ги взе един колега онзи ден. Предполагам, че панировката няма много съставки и е елементарна, но вкусът е отличен, повярвай ми. Взимал съм и крилца от Кентъки, но тези са по-хубави от там. Без ни най-малко да им правя реклама... иди си вземи една порция - ако не ти харесат - дай ги на някое бездомно куче. Убеден съм обаче, че ще ги харесаш. Аз съм доста капризен по отношение на храната и рядко ми харесват неща, правени навън. Обаче тези крилца ги сънувам Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Благодаря, но да попитам пак: това ли е рецептата от Аладин? Това е рецептата за панировката, а с какво са тумблирани крилцата е съвсем отделен въпрос! Със сигурно са напомпени с разни работи, защото гадните араби притежават такава машина... и хич не се свенят да я използват. П.с. Освен ако не си зареждат мършите разфасовани... в което дълбоко се съмнявам! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Снощи какви крилца купих от Пикадили - не е истина! Галински, трябва да разгадаем рецептата задължително! Подозирам обаче, че са правени в конвектомат и едва ли ще успеем да ги стигнем, но нищо не пречи да опитаме - уникални са просто. Link to comment Share on other sites More sharing options...
victory Posted November 14, 2010 Author Share Posted November 14, 2010 @gado, Съмнява ме да са тумблирани. Днес минах да си купя и за късмет видях суровите крилца преди да се сложат във фритюрника. Бяха овъргаляни в нещо бяло-леко жълтеникаво, но както си личеше - суха панировка е. Твърде евтина е порцията за да слагат много или скъпи неща. За 2,80 взимаш 5 крилца (доста едри) и порция пържени картофки. Картофите според мен са за коша: гадни са. Мисля си дали не ползват само галета или галета с корнфлейкс смесено. Убеден съм, че е нещо много евтино и елементарно, ама ха де... Другото което ми харесва в тях е, че отгоре са препържени и хрупкави а вътре са сочни, с вкус на жабешки бутчета. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Снощи какви крилца купих от Пикадили - не е истина! Галински, трябва да разгадаем рецептата задължително! Подозирам обаче, че са правени в конвектомат и едва ли ще успеем да ги стигнем, но нищо не пречи да опитаме - уникални са просто. Нали знаеш, че при мене проблем с конвестоматите няма. Имам на разположение и такива, че мога и теб, барабар с Чистачите да ви набутам вътре и да ви превърна в сочно печено с аромат на бира. П.с. Можеш да бъдеш сигурен, че са правени в конвектомат! В Пикадили имат на разположение, извънземни машини на MKN (що няма емотикон за оргазъм) @gado, Съмнява ме да са тумблирани. Днес минах да си купя и за късмет видях суровите крилца преди да се сложат във фритюрника. Бяха овъргаляни в нещо бяло-леко жълтеникаво, но както си личеше - суха панировка е. Твърде евтина е порцията за да слагат много или скъпи неща. За 2,80 взимаш 5 крилца (доста едри) и порция пържени картофки. Картофите според мен са за коша: гадни са. Мисля си дали не ползват само галета или галета с корнфлейкс смесено. Убеден съм, че е нещо много евтино и елементарно, ама ха де... Другото което ми харесва в тях е, че отгоре са препържени и хрупкави а вътре са сочни, с вкус на жабешки бутчета. Тумблиранито се извършва в техният цех за разфасовка (бил съм там и съм виждал какво причинява тази машина на гаргите които и се подават), а не в гнусната им дюнерджийница. А ако изпълниш рецептата за паниране която съм ти дал..., твоите ще имат същият вид преди изпържването и ще се получат не по-лоши П.с. Това което съм ти дал, се нарича "Двойна панировка" и целта и е точно да се получи хрупкава коричка, а вътре месото да не загуби нищо от соковете си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Да предложа една рецептичка, която съм изпитал и стават много добре.. Взимате охладени крила, махате 'нокътя' - най-малката част, на края на крилото. Рецептата е за 1 кг. крила. Измивате и подсушавате добре крилата. поръсвате със сол, черен и червен пипер (Аз слагам вместо пипер малко пикантина за барбекю, мащерка и лимонов сок). Разбърквате добре, за да полепнат подправките по крилата. В купата слагате половин кутия майонеза 'краси', обикновена. разбърквате добре. Ако прецените, че майонезата е малко, може да добавите още. След като ги разбърквате, овалвате всяко крило поотделно в галета - отвсякъде да са в галета, да няма голи участъци. Подреждате в тава и печете. Мазнина в тавата не е необходима. След час във фурната на около 200 градуса са готови. Да ви е сладко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
victory Posted November 14, 2010 Author Share Posted November 14, 2010 П.с. Това което съм ти дал, се нарича "Двойна панировка" и целта и е точно да се получи хрупкава коричка, а вътре месото да не загуби нищо от соковете си. Eееее, като казваш Б, кажи и А Става дума за маринатата, да издадеш тайната рецепта Като ще се прави... да се прави. П.П. Пустите му Хамериканци - от тях се научихме да ядем крила Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 16, 2010 Share Posted November 16, 2010 Eееее, като казваш Б, кажи и А Става дума за маринатата, да издадеш тайната рецепта Като ще се прави... да се прави. П.П. Пустите му Хамериканци - от тях се научихме да ядем крила Казвам - А ! За килограм крилца - Две винени чаши бяло вино, сокът от два лимона, чаена лъжичка мед, две - три много ситно скълцани листенца от розмарин (силно желателно е да са прясни - растението е вечно зелено, все пак). Всичко това се смесва добре в шейкър или блендер. Крилцата се обмазват добре с така получената марината и се оставят да престоят няколко часа, а най-добре - една нощ, на хладно (примерно в отделението за зеленчуци на хладилникът). След това се действа по точка - Б (да не забравиш след като ги извадиш от фритюрника, да ги оставиш върху решетка или кухненска хартия, за да се отцедят). Тази марината е подходяща и за пилешки мръвки на скара - технологията и таймингът са си същите. П.с. При добро желание, можеш да добавиш към сместа и една супена лъжица мастика. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naman Posted November 16, 2010 Share Posted November 16, 2010 Казвам - А ! За килограм крилца - Две винени чаши бяло вино, сокът от два лимона, чаена лъжичка мед, две - три много ситно скълцани листенца от розмарин (силно желателно е да са прясни - растението е вечно зелено, все пак). Всичко това се смесва добре в шейкър или блендер. Крилцата се обмазват добре с така получената марината и се оставят да престоят няколко часа, а най-добре - една нощ, на хладно (примерно в отделението за зеленчуци на хладилникът). След това се действа по точка - Б (да не забравиш след като ги извадиш от фритюрника, да ги оставиш върху решетка или кухненска хартия, за да се отцедят). Тази марината е подходяща и за пилешки мръвки на скара - технологията и таймингът са си същите. П.с. При добро желание, можеш да добавиш към сместа и една супена лъжица мастика. А има ли значение когато слагаш в марината дали са с кожите или не? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 16, 2010 Share Posted November 16, 2010 А има ли значение когато слагаш в марината дали са с кожите или не? Няма никакво значение! Аз даже предпочитам, мършичките да са си с кожите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
victory Posted November 17, 2010 Author Share Posted November 17, 2010 Казвам - А ! За килограм крилца - Две винени чаши бяло вино, сокът от два лимона, чаена лъжичка мед, две - три много ситно скълцани листенца от розмарин (силно желателно е да са прясни - растението е вечно зелено, все пак). Всичко това се смесва добре в шейкър или блендер. Крилцата се обмазват добре с така получената марината и се оставят да престоят няколко часа, а най-добре - една нощ, на хладно (примерно в отделението за зеленчуци на хладилникът). След това се действа по точка - Б (да не забравиш след като ги извадиш от фритюрника, да ги оставиш върху решетка или кухненска хартия, за да се отцедят). Тази марината е подходяща и за пилешки мръвки на скара - технологията и таймингът са си същите. П.с. При добро желание, можеш да добавиш към сместа и една супена лъжица мастика. Благодаря за рецептата. Един въпрос само: задължително ли е да е мастика? Или може да е друг алкохол? Анасона не ми понася като аромат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 17, 2010 Share Posted November 17, 2010 Благодаря за рецептата. Един въпрос само: задължително ли е да е мастика? Или може да е друг алкохол? Анасона не ми понася като аромат. Мастиката не се слага точно за аромат, но пък и този завършващ щрих, съвсем не е задължителен. П.с. Очакваме впечатления ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted November 17, 2010 Share Posted November 17, 2010 Добавянето на алкохол и/или захар (или нещо сладко) обикновено води до по-крехки крайни резултати. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.