Jump to content
BulForum.com

Хрупкави пилешки крилца


Recommended Posts

Ако някой знае рецептата на панировката... нека я сподели. Става въпрос за хрупкавите, пържени крилца на Аладин на бул. 6-ти септември (другаде не съм виждал да ги продават).

По-вкусни крилца не съм ял досега.

Link to comment
Share on other sites

Разбиваш яйца с малко бира и царевично нишесте, целта е да се получи рядка кашица. Топиш в паната, след това овалваш в брашно..., изтръскваш излишното (брашно от крилцето) и изчакваш 1-2 минути. След това топиш отново в паната и овъргалваш в царевичен корнфлейкс. Пържиш в дълбок съд или фритюрник. Работа може да ти свърши и всеки друг не овкусен и не ароматизиран корнфлейкс. Ако корнфлекса ти се случи по-едър, тогава го изсипваш в найлонова торбичка и със стъкленна бутилка или точилка с по-голям диаметър, го валцуваш до желаната едрина. Естествено преди всички тези свещенодействия, крилцата трябва да бъдат мариновани (желателно в течна марината), а самата марината е въпрос на вкус и личен избор!

 

Надявам се да съм ти бил полезен ;)

Link to comment
Share on other sites

Как си се престрашил да ядеш от там нещо. Като гледам как продават по 2 за лев и какви работят там трето качество сигурно е комплимент за пилетата които използват... те тъй само си разсъждавам аз, но колкото пъти съм минал покрай тази дюнерджийница все на гадно ми е миришело и съм се чудел хората тези дюнери как ги ядът... (пък те каквито дюнерите такива и останалите неща)

Link to comment
Share on other sites

Как си се престрашил да ядеш от там нещо. Като гледам как продават по 2 за лев и какви работят там трето качество сигурно е комплимент за пилетата които използват... те тъй само си разсъждавам аз, но колкото пъти съм минал покрай тази дюнерджийница все на гадно ми е миришело и съм се чудел хората тези дюнери как ги ядът... (пък те каквито дюнерите такива и останалите неща)

Ще ти кажа как. По принцип дюнери не купувам - за мен, както и за теб са отвратителни. Крилцата ги взе един колега онзи ден. Предполагам, че панировката няма много съставки и е елементарна, но вкусът е отличен, повярвай ми. Взимал съм и крилца от Кентъки, но тези са по-хубави от там. Без ни най-малко да им правя реклама... иди си вземи една порция - ако не ти харесат - дай ги на някое бездомно куче. Убеден съм обаче, че ще ги харесаш. Аз съм доста капризен по отношение на храната и рядко ми харесват неща, правени навън. Обаче тези крилца ги сънувам :P

Link to comment
Share on other sites

Благодаря, но да попитам пак: това ли е рецептата от Аладин?

Това е рецептата за панировката, а с какво са тумблирани крилцата е съвсем отделен въпрос! Със сигурно са напомпени с разни работи, защото гадните араби притежават такава машина... и хич не се свенят да я използват.

 

П.с. Освен ако не си зареждат мършите разфасовани... в което дълбоко се съмнявам!

Link to comment
Share on other sites

Снощи какви крилца купих от Пикадили - не е истина! Галински, трябва да разгадаем рецептата задължително! Подозирам обаче, че са правени в конвектомат и едва ли ще успеем да ги стигнем, но нищо не пречи да опитаме - уникални са просто.

Link to comment
Share on other sites

@gado,

Съмнява ме да са тумблирани. Днес минах да си купя и за късмет видях суровите крилца преди да се сложат във фритюрника. Бяха овъргаляни в нещо бяло-леко жълтеникаво, но както си личеше - суха панировка е. Твърде евтина е порцията за да слагат много или скъпи неща. За 2,80 взимаш 5 крилца (доста едри) и порция пържени картофки. Картофите според мен са за коша: гадни са.

Мисля си дали не ползват само галета или галета с корнфлейкс смесено. Убеден съм, че е нещо много евтино и елементарно, ама ха де...

Другото което ми харесва в тях е, че отгоре са препържени и хрупкави а вътре са сочни, с вкус на жабешки бутчета.

Link to comment
Share on other sites

Снощи какви крилца купих от Пикадили - не е истина! Галински, трябва да разгадаем рецептата задължително! Подозирам обаче, че са правени в конвектомат и едва ли ще успеем да ги стигнем, но нищо не пречи да опитаме - уникални са просто.

Нали знаеш, че при мене проблем с конвестоматите няма. Имам на разположение и такива, че мога и теб, барабар с Чистачите да ви набутам вътре и да ви превърна в сочно печено с аромат на бира. :laughing:

П.с. Можеш да бъдеш сигурен, че са правени в конвектомат! В Пикадили имат на разположение, извънземни машини на MKN (що няма емотикон за оргазъм)

@gado,

Съмнява ме да са тумблирани. Днес минах да си купя и за късмет видях суровите крилца преди да се сложат във фритюрника. Бяха овъргаляни в нещо бяло-леко жълтеникаво, но както си личеше - суха панировка е. Твърде евтина е порцията за да слагат много или скъпи неща. За 2,80 взимаш 5 крилца (доста едри) и порция пържени картофки. Картофите според мен са за коша: гадни са.

Мисля си дали не ползват само галета или галета с корнфлейкс смесено. Убеден съм, че е нещо много евтино и елементарно, ама ха де...

Другото което ми харесва в тях е, че отгоре са препържени и хрупкави а вътре са сочни, с вкус на жабешки бутчета.

Тумблиранито се извършва в техният цех за разфасовка (бил съм там и съм виждал какво причинява тази машина на гаргите които и се подават), а не в гнусната им дюнерджийница. А ако изпълниш рецептата за паниране която съм ти дал..., твоите ще имат същият вид преди изпържването и ще се получат не по-лоши ;)

 

П.с. Това което съм ти дал, се нарича "Двойна панировка" и целта и е точно да се получи хрупкава коричка, а вътре месото да не загуби нищо от соковете си.

Link to comment
Share on other sites

Да предложа една рецептичка, която съм изпитал и стават много добре..

Взимате охладени крила, махате 'нокътя' - най-малката част, на края на крилото. Рецептата е за 1 кг. крила. Измивате и подсушавате добре крилата. поръсвате със сол, черен и червен пипер (Аз слагам вместо пипер малко пикантина за барбекю, мащерка и лимонов сок). Разбърквате добре, за да полепнат подправките по крилата. В купата слагате половин кутия майонеза 'краси', обикновена. разбърквате добре. Ако прецените, че майонезата е малко, може да добавите още.

След като ги разбърквате, овалвате всяко крило поотделно в галета - отвсякъде да са в галета, да няма голи участъци. Подреждате в тава и печете. Мазнина в тавата не е необходима. След час във фурната на около 200 градуса са готови.

 

Да ви е сладко.

Link to comment
Share on other sites

П.с. Това което съм ти дал, се нарича "Двойна панировка" и целта и е точно да се получи хрупкава коричка, а вътре месото да не загуби нищо от соковете си.

Eееее, като казваш Б, кажи и А :laughing:

Става дума за маринатата, да издадеш тайната рецепта :beer:

Като ще се прави... да се прави.

 

П.П.

Пустите му Хамериканци - от тях се научихме да ядем крила :lol:

Link to comment
Share on other sites

Eееее, като казваш Б, кажи и А :laughing:

Става дума за маринатата, да издадеш тайната рецепта :beer:

Като ще се прави... да се прави.

 

П.П.

Пустите му Хамериканци - от тях се научихме да ядем крила :lol:

Казвам - А !

 

За килограм крилца - Две винени чаши бяло вино, сокът от два лимона, чаена лъжичка мед, две - три много ситно скълцани листенца от розмарин (силно желателно е да са прясни - растението е вечно зелено, все пак). Всичко това се смесва добре в шейкър или блендер. Крилцата се обмазват добре с така получената марината и се оставят да престоят няколко часа, а най-добре - една нощ, на хладно (примерно в отделението за зеленчуци на хладилникът). След това се действа по точка - Б (да не забравиш след като ги извадиш от фритюрника, да ги оставиш върху решетка или кухненска хартия, за да се отцедят). Тази марината е подходяща и за пилешки мръвки на скара - технологията и таймингът са си същите.

 

П.с. При добро желание, можеш да добавиш към сместа и една супена лъжица мастика.

Link to comment
Share on other sites

Казвам - А !

 

За килограм крилца - Две винени чаши бяло вино, сокът от два лимона, чаена лъжичка мед, две - три много ситно скълцани листенца от розмарин (силно желателно е да са прясни - растението е вечно зелено, все пак). Всичко това се смесва добре в шейкър или блендер. Крилцата се обмазват добре с така получената марината и се оставят да престоят няколко часа, а най-добре - една нощ, на хладно (примерно в отделението за зеленчуци на хладилникът). След това се действа по точка - Б (да не забравиш след като ги извадиш от фритюрника, да ги оставиш върху решетка или кухненска хартия, за да се отцедят). Тази марината е подходяща и за пилешки мръвки на скара - технологията и таймингът са си същите.

 

П.с. При добро желание, можеш да добавиш към сместа и една супена лъжица мастика.

А има ли значение когато слагаш в марината дали са с кожите или не?

Link to comment
Share on other sites

А има ли значение когато слагаш в марината дали са с кожите или не?

Няма никакво значение! Аз даже предпочитам, мършичките да са си с кожите.

Link to comment
Share on other sites

Казвам - А !

 

За килограм крилца - Две винени чаши бяло вино, сокът от два лимона, чаена лъжичка мед, две - три много ситно скълцани листенца от розмарин (силно желателно е да са прясни - растението е вечно зелено, все пак). Всичко това се смесва добре в шейкър или блендер. Крилцата се обмазват добре с така получената марината и се оставят да престоят няколко часа, а най-добре - една нощ, на хладно (примерно в отделението за зеленчуци на хладилникът). След това се действа по точка - Б (да не забравиш след като ги извадиш от фритюрника, да ги оставиш върху решетка или кухненска хартия, за да се отцедят). Тази марината е подходяща и за пилешки мръвки на скара - технологията и таймингът са си същите.

 

П.с. При добро желание, можеш да добавиш към сместа и една супена лъжица мастика.

Благодаря за рецептата. Един въпрос само: задължително ли е да е мастика? Или може да е друг алкохол? Анасона не ми понася като аромат.

Link to comment
Share on other sites

Благодаря за рецептата. Един въпрос само: задължително ли е да е мастика? Или може да е друг алкохол? Анасона не ми понася като аромат.

Мастиката не се слага точно за аромат, но пък и този завършващ щрих, съвсем не е задължителен.

 

 

П.с. Очакваме впечатления !

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...