Jump to content
BulForum.com

AVI TO DVD

k-otixxx

Recommended Posts

Аз се оправих.С WinAvi зареждам филма а субтитрите с ffdshow.Проблема ми беше в един AC3 филтър,но сложих някакъв от вареза и стана.Цялата процедура с един филм на 2 диска става за 50-55 минути,а размерът е ок 3GB.

ама аз не търсех помощ. а не правя нищо особено.

зареждам филма

слагам филтъра

избирам субтитрите

давам Save AVI

и като почне да save-ва.. си ебало майката. 20GB файл. трябва да сложа компресия. иначе мизерията е пълна.

Virtual Dub е програма, която при Save Avi конвертира AVI.MPEG1 в 24bit некомпресирано AVI. Следователно не поставяш правилно филтъра. Той трябва да се листва с вътрешните филтри и да се избере от там, ако правилно е поставен в Плагините. Избира се от тук:screenShotSubtitlerFilter.jpg

• 5 weeks later...

Виж те тези картинки ако са ви от полза;

http://free.data.bg/tanas/%ca%ee%ed%e2%e5%...2%ee%20copy.jpg

http://free.data.bg/tanas/%ca%ee%ed%e2%e5%...4%e8%ea%201.jpg

http://free.data.bg/tanas/%ca%ee%ed%e2%e5%...e8%e4%e8%ea.jpg

http://free.data.bg/tanas/%ca%ee%ed%e2%e5%...%f02%20copy.jpg

субтрите се вграждат с Vob Sub :punk

Грешка това е за направа на VCD и SVCD, ако съм подвел някои съжелявам.

• 3 months later...

Абе някой моеже ли да ми каже и .. ако има такова нещо да ми даде линк.. има ли версия на Неро Бърнинг Ром ... която сама да си конвертира да речем ави-то , мпег-а или пък дивХ-а! Пускаш да записваш и тя сама прави ДВД-то без други програми! ако има моля кажете!! :huh:

Абе някой моеже ли да ми каже и .. ако има такова нещо да ми даде линк.. има ли версия на Неро Бърнинг Ром ... която сама да си конвертира да речем ави-то , мпег-а или пък дивХ-а! Пускаш да записваш и тя сама прави ДВД-то  без други програми! ако има моля кажете!! :huh:

Nero по принцип може да запише AVI на ДВД, но няма да има субтитри, ако не се вградят в avi-то. ;)

iv_laz Публикувано на , 23:10 PM

Nero по принцип може да запише AVI на ДВД, но няма да има субтитри, ако не се вградят в avi-то.

А можеш ли да ми кажеш 2 думи за това вграждане :confused и коя версия на Неро прави тия неща :blink: :confused

А можеш ли да ми кажеш 2 думи за това вграждане  :confused  и коя версия на Неро прави тия неща  :blink:  :confused

nero vision програмата към неро която ти трябва и би трябвало с ffdshow или vobsub да се 'вградят' субтитрите.

edit: вграждането става като преди това на vobsub се зададе load allways и става все едно си гледаш филм субтитрите се зареждат по време на конвертирането. ако не държиш да е с неро прати ми ЛС да ти дам един документ на word avi to dvd step by step.

nero vision  програмата към неро която ти трябва и би трябвало с ffdshow или vobsub да се 'вградят' субтитрите.

edit: вграждането става като преди това на vobsub се зададе load allways и става все едно си гледаш филм субтитрите се зареждат по време на конвертирането. ако не държиш да е с неро прати ми ЛС да ти дам един документ на word  avi to dvd step by step.

Предлагам този файл да го качиш на уарез и да дадеш линк, защото ще бъде полезен на доста хора. ;)

• 3 months later...

имам 2 въпроса:

1. как от 2 или 3 avi файл да направя 1 DVD (за 1 файл е ясно), с титрите включително?

2. ако не мога да събера 3 avi файла във формат DVD-R Video (не ми трябват титри за него. само видео и звук), каква компресия да използвам за целта?

по принцип съм се ориентирал към DVD-Lab Pro и сега я разучавам, а за конверсия използвам MainConcept MPEG Encoder :)

благодаря предварително

btw с WinAvi нещо не се получи. тритият файл, който е малко по-голям от първите два по времетраене генерира няколко vob файла от по 1GB, което бая ме учуди :confused (т'ва към т. 2 :D )

1. как от 2 или 3 avi файл да направя 1 DVD (за 1 файл е ясно), с титрите включително?

2. ако не мога да събера 3 avi файла във формат DVD-R Video (не ми трябват титри за него. само видео и звук), каква компресия да използвам за целта?

по принцип съм се ориентирал към DVD-Lab Pro и сега я разучавам, а за конверсия използвам MainConcept MPEG Encoder  :)

Най-напред да ти кажа - ориентирал си се към правилната програма.

по въпрос 1: Tmpgenc има опция (дори е включена по подразбиране) да вади един изходен фаил. С инсталиран ffdshow могат да се вградят субтитрите.

Обаче не жиждам защо трябва да го правиш. С dvd lab pro можеш да си ги сложиш както си му е реда.

по въпрос 2: истинските двд-та се кодират само с mpeg2. Ако не ти се събират може да намалиш качеството, но не и да смениш вида на кодека (имам предвид mpeg4- xvid,divx).

самото намаляне на качеството може да стане с dvd lab pro - в tools има reduce mpeg (карам по памет :) ).

Това е от мен, ако нещо не ти е ясно - питай.

мерси за поясненията ....

значи за т.2 трябва да направя от 3 файла, които са общо 166 мин. 1 DVD. всяко едно от тях е на 25 FPS и 640x352 -> PAL стандарт трябва да е ... добре, ама аз вече няколко дена се мъча и не мога да се вместя в рамките на 1 диск ... не знам и с колко да намаля bitrate-а, за да не загубя от качеството (avi-тата са с добри). няма ли някоя програма, която да може да компресира до толкова, до колкото и задам, че трябва да бъде файла? :confused

малко аритметика :D

CD3

--------------------

lenght - 3930 sec

size - 713,710 KB

audio - 24 kb/s

video -> (713 710 - (3930 x 24))/ 3930 = 157 kb/s x 8 = 1261 kbit/s

CD2

-------------------

lenght - 2850 sec

size - 715,076 KB

audio - 24 kb/s

video -> (715 076 - (2850 x 24))/2850 = 227 kb/s x 8 = 1815 kbit/s

CD1

--------------------

lenght - 3067 sec

size - 714,186 KB

audio - 24 kb/s

video -> (714 186 - (3067 x 24))/3067 = 209 kb/s x 8 = 1671 kbit/s

mpegenc4nl.png

.:edit:.

4590 MB могат ли да се поберат на 1 DVD с меню? :confused

малко аритметика  :D

Такаааааа. Ей сега направо ми даде шах с пешката :) :) :)

Ами незнам, така ми звучи много сложно.

при 3382 кбит/с - в двд се събират 180 мин (темплейт в нерото)

Също така стандарта пал е 720х576

Пробвай с нерото да ги прекодираш.

След това ако се наложи още малко да смъкнеш битрейта - в DvD LAB PRO може.

бра'о ве! насадих се аз на "пачи яйца" с т'ва nero vision express ... над 4 ч. за encoding и burning  :bgrin:

36_14_6.gif

Значи ново ПЦ ти трябва.... :( :( Майтап, да не се обидиш.

При мен се държи доста добре нерото. Само не разбрах защо и burning...

И все пак по-добре 4 часа, отколкото няколко дни както каза в предишен пост.

Успех... :D :D :D

ами пц-то ми работи на 1800Mhz и е с 256 ram .. какво повече иска за една декомпресия?

... ами нали трябва да се изпече?! :confused

а бе, за първи път правя dvd и то с nero vision-a .... ще видя дали ще стане

така ... т.2 я изпълних :D

'ся към т.1

някой спомена, че няколко файла могат да се обединят в един с помоща на VirtualDub. добре, обаче ако не е с CBR (т.е. постоянен битрейт) ми казва, че не може да ги обедини тъй като "The audio streams have different sampling rate"

някакви други начини, за да ги събера тея файлове или поне да ги запиша на DVD-то като един?! :confused

.:edit:.

така ... тръгнах да merge-вам 2 файла (~ 2 ч.) чрез VirtulaDub, ама нещо много големи файлове се получават ... свърши ми мястото на диска :confused 'що така? и изобщо какви са тея сегменти от по 2 GB парчето :laughing: ... нещо не съм направил както тряба май :bgrin:

мда .... забравил съм да го сложа на Direct Stream Copy

• 1 year later...

Темата не е коментирата от близо година, а и аз се сдобих с ДВД писачка (крайно време бе) и искам да попитам : има ли някакви нови методи за правене на .ави в ДВД и бихте ли били така добри да ги споделите?! :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...