k-otixxx Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 Значи ако имате опит в конвертирането на AVI та към DVD със сменящи субтитри,звук и Dolby Digital 5.1 да споделите опита си.Като за начало давам 3 перфектни програмки DVD-Lab Pro,DVD Maestro,Adobe Encore DVD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 Мисля, че това е най доброто от този род Scenarist NT само където до момента не съм успял да е намеря ето ти малко инфо за нея тук и тук а и не е от най евтините(само 39000$ ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
biolander Posted June 24, 2004 Share Posted June 24, 2004 Pinnacle Studio, има го в датата Link to comment Share on other sites More sharing options...
mafiot Posted June 24, 2004 Share Posted June 24, 2004 Прачети тукаима доста подробно описание за една порограма и как се работи с нея. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted June 25, 2004 Share Posted June 25, 2004 A ka4estvoto kak e ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted June 26, 2004 Share Posted June 26, 2004 Т'ва за AVI TO DVD не знам, обаче ако DVD-то чете VCD можеш да пробваш с AVI TO VCD. Някаде имах инфо и ако те интересува ще го потърся. EDIT : Ето линк. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted June 27, 2004 Share Posted June 27, 2004 Т'ва за AVI TO DVD не знам, обаче ако DVD-то чете VCD можеш да пробваш с AVI TO VCD. Някаде имах инфо и ако те интересува ще го потърся. EDIT : Ето линк. Toi choveka ti govori ne za VCD a za: DVD със сменящи субтитри,звук и Dolby Digital 5.1 Az popadnah na edna programa za DVD to Avi traa da vida dali moge i obratno..... Ama 3 puti poveche vreme encodva otkolkoto e filma. Shte provera i ako stava shte ti kaga Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted June 27, 2004 Share Posted June 27, 2004 Toi choveka ti govori ne za VCD a za:DVD със сменящи субтитри,звук и Dolby Digital 5.1 Az popadnah na edna programa za DVD to Avi traa da vida dali moge i obratno..... Ama 3 puti poveche vreme encodva otkolkoto e filma. Shte provera i ako stava shte ti kaga Sorry. Не съм разбрал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bravo Posted November 3, 2004 Share Posted November 3, 2004 Прачети тукаима доста подробно описание за една порограма и как се работи с нея. <{POST_SNAPBACK}> Всичко точно ама на nerot-o не ни излиза DVD що така Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulgia Posted November 3, 2004 Share Posted November 3, 2004 Значи моят въпрос е следният-с коя програма да лепна субтитри към филм който ще го права на DVD с NeroVision.Искам с неро щото е най-лесно-сам си го конвертира,а немога да сложа субтитри.Правя ги в .ssa формат и след тва кво?Благодаря ви предварително. Тва го копвам от една друга тема,там никой не ми помогна,дано сега имам късмет Link to comment Share on other sites More sharing options...
nrg Posted November 3, 2004 Share Posted November 3, 2004 Всичко точно ама на nerot-o не ни излиза DVD що така <{POST_SNAPBACK}> щото трябва да си сложиш nero vision express(има го като update в сайта на nero ), както и nero dvd\svcd plug-in -можеш да го дръпнеш отвсякъде(data.bg, ftlbg.com и др.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
valbg54 Posted November 3, 2004 Share Posted November 3, 2004 Темата нещо не ми е ясна. Защо се мъчите да конвертирате AVI в DVD? За да подобрите качеството на звука и видеото ли? Или искате да запишете нещо над 700Мb на диск? 1. Конвертирането няма да подобри качеството на филма. Например, ако имате видео във формат 320Х240Pxl и в DVD се надявате във формат 720Х580Pxl да се подобри качеството, това изобщо не е вярно. Само обема ще ви "скочи" десетина пъти. 2. Ако звука ви е в MPEG Leyer3 и го конвертирате в AC3 , ще получите пак стерео звук, ама в 5+субуфер канала. 3. Единствено си заслужава, ако имате некомпресирано AVI в голям формат. Нещо от рода на 740 на 520 или подобен. А за аудио трябва да ползвате готов аудио файл в Dolby Digital, защото трудно ще го направите в домашни условия. 4. Сега има толкова добри видео филтри за AVI, че не си струва да правиш нещо в DVD, да загубиш маса време, пари и след две години да го копираш наново, защото е нетрайно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulgia Posted November 3, 2004 Share Posted November 3, 2004 Ми да кажем че искам да си запиша филм на DVD a не на 2 VCD и да си го гледам на домашното кино в хола или да го дам на приятел примерно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bravo Posted November 3, 2004 Share Posted November 3, 2004 Ми да кажем че искам да си запиша филм на DVD a не на 2 VCD и да си го гледам на домашното кино в хола или да го дам на приятел примерно <{POST_SNAPBACK}> Da imenno i na men tva mi e ideiata a na nrg mu blagodaria za saveta vsi4ko e OK Link to comment Share on other sites More sharing options...
valbg54 Posted November 3, 2004 Share Posted November 3, 2004 Ми да кажем че искам да си запиша филм на DVD a не на 2 VCD и да си го гледам на домашното кино в хола или да го дам на приятел примерно <{POST_SNAPBACK}> Има една програмка, ето линка, която вгражда субтитирите във филма. Необходим е малко опит, докато позиционираш добре субтитрите, но не е сложно. Проблемът е, че е малко бавна. После можеш да запишеш филма в Nero, но аз ползвам Pinnacle Studio 9. Mисля, че го има в data.bg . Ako решиш да ползваш Pinnacle, ми пиши да ти пратя серийния номер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 4, 2004 Share Posted November 4, 2004 Има една програмка, ето линка, която вгражда субтитирите във филма. Необходим е малко опит, докато позиционираш добре субтитрите, но не е сложно. Проблемът е, че е малко бавна. После можеш да запишеш филма в Nero, но аз ползвам Pinnacle Studio 9. Mисля, че го има в data.bg . Ako решиш да ползваш Pinnacle, ми пиши да ти пратя серийния номер. само дето тая програмка прави филма без звук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
valbg54 Posted November 4, 2004 Share Posted November 4, 2004 само дето тая програмка прави филма без звук. <{POST_SNAPBACK}> Прав си. Свалих я и я пробвах, свалих я отново и пак излезе без звук. Става много сложно, ако допълнително рипваш аудито, та да го сложиш в отделен аудио трак, да го синхронизираш и... т.н. Sorry за келявата информация, ще поработя по въпроса. Edit: Новата версия на програмата AVI Subtitler 1.8 /старата е 1.5/ Работи без грешка. Вградих за проба субтитрите на два филма, всичко е наред. Няма място на FTP сървъра в директорията appz, за да я кача. Ако някой бърза, да ми пише, ще му я изпратя. В .rar е само 35Кб еdit: Сега зацепих откъде я свалих, че нещо бях изфирясал. Ето ви линказа цялата страница. Тя е наслада за всеки, който се занимава със субтитри. Има какво да се види и свали Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 4, 2004 Share Posted November 4, 2004 дам. гадничка е. просто няма смисъл от нея. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulgia Posted November 8, 2004 Share Posted November 8, 2004 Значи след доста четене на форуми и груги такива шитни най-накрая успях да кача субтитри във филм и да го запиша на DVD Само че имам един малък проблем:аудиото на филма е много прецакано-чува се едно пращене постоянно и видеото върви все едно лагва.Знам че тва май е от кодеците,ама незнам как да го оправя.Четох някъде,че ffdshow не работила с кви да е кодеци.Кажете какво да направя.Благодаря ви отсега Link to comment Share on other sites More sharing options...
valbg54 Posted November 8, 2004 Share Posted November 8, 2004 Значи след доста четене на форуми и груги такива шитни най-накрая успях да кача субтитри във филм и да го запиша на DVD Само че имам един малък проблем:аудиото на филма е много прецакано-чува се едно пращене постоянно и видеото върви все едно лагва.Знам че тва май е от кодеците,ама незнам как да го оправя.Четох някъде,че ffdshow не работила с кви да е кодеци.Кажете какво да направя.Благодаря ви отсега <{POST_SNAPBACK}> Дай малко подробности. При мен с subtitler v1.8 и Pinnacle Studio 9.0 всичко върви по вода. Използвам К-lite codec pack и някои допълнително като Real Media Codeck, но те нямат отношение нито към avi, нито към dvd. Прочети и тюториала по този въпрос. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 8, 2004 Share Posted November 8, 2004 Значи след доста четене на форуми и груги такива шитни най-накрая успях да кача субтитри във филм и да го запиша на DVD Само че имам един малък проблем:аудиото на филма е много прецакано-чува се едно пращене постоянно и видеото върви все едно лагва.Знам че тва май е от кодеците,ама незнам как да го оправя.Четох някъде,че ffdshow не работила с кви да е кодеци.Кажете какво да направя.Благодаря ви отсега какви програми ползваш? Дай малко подробности. При мен с subtitler v1.8 и Pinnacle Studio 9.0 всичко върви по вода. Използвам К-lite codec pack и някои допълнително като Real Media Codeck, но те нямат отношение нито към avi, нито към dvd. Прочети и тюториала по този въпрос. къде го намери тоя Subtitler 1.8? аз намирам само 0.18.. който е бозица.. и верси 0.20 и тя е бозица. Link to comment Share on other sites More sharing options...
valbg54 Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 Не мога да разбера защо при мен Subtitler 1.8 /0.18 e в сайта, който съм дал. Но понеже в download.bg старата версия е 1.5 , я написах така, за да не стане объркване/ Не даваш никакви подробности как работиш с програмата, а ми говориш за бози... Ето още един начин за вграждане на субтитри. Ето стъпките: 1. Необходимо програмно осигуряване: Virtual Dub, Sub to SSA, Subtitler 2.3 2.Subtitler 2.3 е филтър за четене на .ssa файлове и се поставя в плагин папката на Virtual Dub . В readme файла е описано как става. 3. Конвертират се субтитрите посредством Sub to SSA в .ssa 4. Отваря се Virtual dub, зарежда се филма, после през филтъра /с add/ се зареждат subtitles.ssa и програмата се стартира със старт бутона долу /като триъгълник, както при плеърите/ и работата става. Навсякъде има readme файлове и процедурата е подробно обяснена. Надявам се, да успееш този път... Но все пак помъчи Subtitler-а, с него става много по-лесно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 ми то няма нищо сложно в начина на работа на Subtitler-a, че чак да се обяснява. аз с VirtualDub знам как се прави. само една корекция. по начина по който си го описал ти... филма на човека ще му стане към 20GB, което предполагам няма да го задоволи. трябва да се избере и начин на компресия.. което мен много ме дразни. някой ако знае как да се ползва филтър без да се прекомпресира целия филм.. да сподели. Link to comment Share on other sites More sharing options...
valbg54 Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Virtual Dub пише субтитрите директно върху файла на филма. Т.Е., колкото ти е стария филм, толкова ще ти е и новия, без да се създава ново копие на филма, за разлика от Subtitler, но там си избираш директория и при листинга на филтрите, сам избираш каква да е компресията. Ако избереш некомпресирано avi, може да ти излезе и над 20Gb. Ако това не се получава при теб, пак повтарям, обясни какво и как правиш . И наче никой няма да е в състояние да ти помогне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Virtual Dub пише субтитрите директно върху файла на филма. Т.Е., колкото ти е стария филм, толкова ще ти е и новия, без да се създава ново копие на филма, за разлика от Subtitler, но там си избираш директория и при листинга на филтрите, сам избираш каква да е компресията. Ако избереш некомпресирано avi, може да ти излезе и над 20Gb. Ако това не се получава при теб, пак повтарям, обясни какво и как правиш . И наче никой няма да е в състояние да ти помогне. ама аз не търсех помощ. а не правя нищо особено. зареждам филма слагам филтъра избирам субтитрите давам Save AVI и като почне да save-ва.. си ебало майката. 20GB файл. трябва да сложа компресия. иначе мизерията е пълна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.