platis Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 Скоро мисля да си закупувам ново ПС с процесор i5-750. Гледам, че паметта му е 2х ДДР 3 - 1333 и се питам има ли смисъл да му взимам ДДР3 1600 РАМ или 1333 ще е достатъчно. Също така сега като му сложа 2х4гб в бъдеще ако му добавя още 2х4 примерно ще има ли проблем? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 Ако ще клокваш, взимай 1600, и гледай таймингите! Ако няма да клокваш-1333 и свиркаш. А колко памет поддържа дъното и дали ще "носи" 8GB си пише на страницата на производителя му. Няма как да знам какво е дъното, колко слота за памет има и колко памет може да носи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 Ами той както е задал въпроса, дали процесора ще носи на 16ГБ РАМ - да, процесора ще носи . Ще понесе и 1000 пъти по толкова, ако това питаш . За рама, взимай 1333 и не се тормози с глупости и клокове. Разликата надали ще я усетиш в реална работа, освен ако не се занимаваш професионално с клок или с рендене или нещо, което ще изцежда всичко от рама поне по няколко часа дневно и всеки МХЦ да ти е важен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
platis Posted November 7, 2010 Author Share Posted November 7, 2010 Така и така съм почнал направо ако му се занимава на някой да помага. ПСто мисля да го ползвам за игри, филми и онлайн покер. Дъно мисля да му взема с 16 гб макс та затова сега искам 2х4, а за в бъдеще евентуално още толкова. Четох, че някой процесори работят по-добре с три канала памет (примерно АМД2 х3), а i5 с дву канална. Въпроса ми беше по-скоро дали с 4х4 процеосра ще работи по-добре от колкото с 3х4. За клокване сега не съм мислил, но четох, че този процесор може да се направи да работи на 4Гхц, но за игри не мисля, че за момента е нужно. Друг въпрос е дали може да ми препоръчате нещо по-добро ot 1TB SATA 3 64MB за 160 лв. Видео мисля да взема НД 5750 с перспектива за вбъдеще да направя CrossFire с още една такава (заедно с допълнителното РАМ) когато игрите вече няма да са това което са в момента. Та да ми предложите някое дъно с два PCIE x16 слота за i5 с поддръжка на SATA III (по възможност до 250лв), че не ги разбирам много работите, а по сайтовете не на всички дъна са написани всички портове или по колко броя са. И i5 въобще добре ли е за Crossfire или да предпочета Phenom II 955. Но наистина си бях харесал интелския процесор. Мерси за обърнатото внимание и помощ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel94 Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 Например: 1. http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=540967 2. http://www.gigabyte.bg/products/mb/specs/ga-p55a-ud3r_10.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
EEK! Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 ... За рама, взимай 1333 и не се тормози с глупости и клокове. Разликата надали ще я усетиш в реална работа, освен ако не се занимаваш професионално с клок или с рендене или нещо, което ще изцежда всичко от рама поне по няколко часа дневно и всеки МХЦ да ти е важен. Разликата от овърклок се усеща доста яко - моя I5-750/бокс с дъно GB P55-USB3 и РАМ 2х2ГБ@1333 се клоква без проблем до 3.8GHz, a RAMа тръгва на 1800. По нагоре не съм го пробвал на колко ще откаже. Така си вдига до 55С с неговото си охлаждане, само се чува някакво цвърчене откъм паметта май. Но работи напълно стабилно с 3ГБ база данни и SRV2008/MSSQL2005. Link to comment Share on other sites More sharing options...
platis Posted November 8, 2010 Author Share Posted November 8, 2010 Значи засега съм се прял на: МВ: GB P55A-UD3 CPU: i5-750 VG: ATI-Radeon HD 5750 HDD: WD Caviar Black Sata 6gb/s 64MB RAM: A-data 2x4 GB 1333Mhz (нещо не виждам предлагане в нито една фирма на единична платка на 1600) Захранване от 550W достатъчно ли ще е и трябват ли ми допълнителни вентилатори ако няма да го клоквам? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simoebola Posted November 8, 2010 Share Posted November 8, 2010 Значи засега съм се прял на: МВ: GB P55A-UD3 CPU: i5-750 VG: ATI-Radeon HD 5750 HDD: WD Caviar Black Sata 6gb/s 64MB RAM: A-data 2x4 GB 1333Mhz (нещо не виждам предлагане в нито една фирма на единична платка на 1600) Захранване от 550W достатъчно ли ще е и трябват ли ми допълнителни вентилатори ако няма да го клоквам? Да достатъчно ще е,ако не си вземаш куче марка (китайски измамник).Допълнителните вентилатори не са задължителни,но са желателни - с тях има по-ниски температури в кутията на компютъра,и фалове от прегрят компонент са по-малко вероятни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted November 8, 2010 Share Posted November 8, 2010 Значи засега съм се прял на: МВ: GB P55A-UD3 CPU: i5-750 VG: ATI-Radeon HD 5750 HDD: WD Caviar Black Sata 6gb/s 64MB RAM: A-data 2x4 GB 1333Mhz (нещо не виждам предлагане в нито една фирма на единична платка на 1600) Захранване от 550W достатъчно ли ще е и трябват ли ми допълнителни вентилатори ако няма да го клоквам? Лично аз съм фен на Intel, но ако си с ограничен бюджет по-добре Phenom. А сокета на i5 вече скоро ще умре, имай го предвид. В бъдеще просто няма да имаш процесори за ъпгрейд за този сокет. Ако ще е i процесор, да е i7, не i5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
platis Posted November 8, 2010 Author Share Posted November 8, 2010 Както казах ще го ползвам най-вече за игри, така че процесора не смятам да го сменям, най-много оувъклок след време. Най-много ще го тормозя предполагам с Покер тракера (PostgreSQL Database 3,5GB ми е в момента) но мисля, че няма да има проблем. Ъпгрейд ако има ще е допълнително РАМ и второ видео. Иначе бюджета съм го измислил 1500 лв. Другата седмица ще ходя да видя колко ще излезнат работите и ако е до 1400 може да заменя видеото с GTX 460 1GB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.