Jump to content
BulForum.com

Мнения за SP-968/5.1

Recommended Posts

Product model:SP-968/5.1 Product name:5.1 Speaker

Product photo:

http://www.unitek.cn/en/products/detail.asp?id=78

Product explain:

Function and features:

The system is controlled by CPU ,You can control the whole system by

computer completely LCD dB digital indicate

Real 5.1 channel support AC-3,DTS and THX completely

Amplifier designed,enhanced subwoofer drive

5.25"professionally enhanced subwoofer drive

Space-saving design

Dynamic bass boost,low distortion.

Can be connected to equipment with audio output directly,

such as VCD,CD,DVD,and PC.

Specification:

Power output:60w+25w*5

Frequency Response:30Hz-20Hz

Sensitivity input:(woofer)50mv (satellite)380mv

S/N Ratio:>75dB

Separation:>45dB

Dirver Unit:(woofer)5.25" (Satellite)3"*6 tweeter 1.5"*2

Product size:(woofer)w170*H300*D336(Satellite front)w95*H151*D90

(Satellite central)w251*H102*D85

Packing sizd:W395*H*372*D365

Color:silver

Price:

89 USD

Точно този модел не съм го тествал но пък предишния от 9 серия е пефектен и затова мисля, че този също ще е много добър :)

EDIT:и плюс това цената му не е никак лоша ;)

по принцип аз не си зимам нищо което не е изпитано като марка. тва Unitek не ми вдъхва много доверие. бих ти препоръчал Creative или ако искаш мощ... си земи Megaworks комплекта на Cambridge. по 50 вата е едната малка тонколонка.

по принцип аз не си зимам нищо което не е изпитано като марка. тва Unitek не ми вдъхва много доверие. бих ти препоръчал Creative или ако искаш мощ... си земи  Megaworks комплекта на Cambridge. по 50 вата е едната малка тонколонка.

.... а пък за цената да не говорим. Така като гледам човека е отделил ~ 90$

Това звучи като:

-препорачайте ми кола: москвич или лада

-по принцип аз не си зимам нищо което не е изпитано като марка. тва москвич или лада не ми вдъхва много доверие. бих ти препоръчал Мерцедес или ако искаш мощ... си земи Ламборджини модел Диабло. 600 конски сили. :woot

който иска качество трябва да е готов да си плати за него. иначе после ще се уфка и тюфка. ако е 90$ 5.1 комплект на добър производител.. със същите статистики.. няма да се намери.

който иска качество трябва да е готов да си плати за него. иначе после ще се уфка и тюфка. ако е 90$ 5.1 комплект на добър производител.. със същите статистики.. няма да се намери.

А ти чувал ли си го това какъв звук "вади" :confused колоните са перфектни :) и със сигорност няма после да се тюфка и уфка :bgrin: с пачката напред всички можем :woot

little ти чувал ли си ги ? :)

а как е съотношението високи - ниски честоти... защото разбрах за по слабия модел че ниските били много силни.

А ти чувал ли си го това какъв звук "вади"  :confused  колоните са перфектни :) и със сигорност няма после да се  тюфка и уфка :bgrin: с пачката напред всички можем :woot

перфектни? те ако бяха перфектни нямаше да са толкова пари като за начало... чувал съм един модел на Luxe-on който е 255$ (доста над 90) и мога да ти кажа че единствено дънеха. даже от DVD кривяха звука.

Function and features:

The system is controlled by CPU ,You can control the whole system by

computer completely LCD dB digital indicate

Amplifier designed,enhanced subwoofer drive

5.25"professionally enhanced subwoofer drive

Space-saving design

Dynamic bass boost,low distortion.

Can be connected to equipment with audio output directly,

such as VCD,CD,DVD,and PC.

Specification:

Power output:60w+25w*5

Frequency Response:30Hz-20Hz

Sensitivity input:(woofer)50mv (satellite)380mv

S/N Ratio:>75dB

Separation:>45dB

Dirver Unit:(woofer)5.25" (Satellite)3"*6 tweeter 1.5"*2

Product size:(woofer)w170*H300*D336(Satellite front)w95*H151*D90

(Satellite central)w251*H102*D85

Packing sizd:W395*H*372*D365

Color:silver

Тази мощност дето са я дали е явно Peak Power, a не RMS(Continuous) и пак ми се вижда множко особено на subwoofer-a при тези размери 60W трудно може да изкара. Освен това съотношението S/N (Signal to Noise) не е много добро, а това трябва да се има в предвид. Като цяло изглеждат добре на външен вид. Като гледам долната честотна граница, която са дали 30Hz също ми се струва малко вероятно да може да е достигне.

Тук вече наистина не мога да разбера какво искат да кажат производителите, ако те са го писали де. Поддръжка на THX?! Това не знам какво е. По принцип THX сертифицират оборудване, киносалони - за картина и звук. Примерно серията на Creative - Cambridge MegaWorks е сертифицирана от THX. Доста съмнителни неща пише в това описание на продукта.

Както и да е за $90 моят избор е CREATIVE INSPIRE 5.1 T5400. Това ще си взимам следващата седмица. Време ми е да сменя остарялата вече система Creative Inspire 5.1 5300.

по принцип аз не си зимам нищо което не е изпитано като марка. тва Unitek не ми вдъхва много доверие. бих ти препоръчал Creative или ако искаш мощ... си земи Megaworks комплекта на Cambridge. по 50 вата е едната малка тонколонка.

Ех, то ако имаше пари за MegaWorks-a щеше да е много хубаво, обаче няма. :cry Друго си е 500W RMS. :love

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...