PSYCHOSIS Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 Имам два харда в момента - 60гб и 20гб. Проблемен е малкият. Когато чета нещо от него, няма проблем. Но когато реша да прехвърлям инфо от него или в него, ми излиза едно жълто триъгълниче, което ме осведомява, че имам проблеми с харда. А той самият изчезва, трябва да спра, да му извадя захранването и пак да го сложа, и като пусна писито си е там. Имате ли идея какво му е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 A kak se dyrji malki , kato mahnesh golemia ? A probval li si smyana na IDE-kabela ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 ММ.. аз имах един такъв проблем,беше ми се омазала файловата система и при всеки опит да копирам нещо на него ми вадеше синьо екранче(на 98 бях тогава) След скандиска ми извади 72000 крослинкд файла.. Все пак пробвай и това макар,че не мога да ти кажа това ли ти е проблема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted June 23, 2004 Author Share Posted June 23, 2004 Преди време малкият ми беше мастър, нямаше никакви проблеми тогава. Форматирах го и направих големия праймъри мастър. И в началото всичко си беше ок, отскоро имам този проблем. Скандискът не показа никакви проблеми. А за ИДЕ кабела, не съм пробвал да го сменя, ще видя дали ще има някаква промяна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eagle Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 Според мен проблема идва от захранването-сигурно е слабо.И аз имам същият провлем с записвачката от време на време не се открива.Като извадя кабела и пак го вкарам тръгва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted June 23, 2004 Author Share Posted June 23, 2004 Според мен проблема идва от захранването-сигурно е слабо. Добре, има ли какво да направя, или трябва ново да си взимам? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eagle Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 Не ти знам конфигурацията.Колко ватово ти е захранването??Какво си включил към него?Засега не бързаи с ново захранване.Направи малко експерименти.Изключи нещо излишно-например някое от 2-те CD-ta,и пробваи извесно време как се държи системата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirkitov Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 Има вероятност да е от захранването на то зи адрес може да си провериш да ли имаш нужда от смяна на захранването. http://www.jscustompcs.com/power_supply/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 хубава страничка. Your Recommended Minimum Power Supply is 303 Watts!!* а мойта е 250... и аз се чудя що от време на време ми изчезва втория хард диск и трябва да извадя и да вкарам пак захранването, че да се пусне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paradox___ Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 Възможно е да е от захранването.Един колега имаше подобен проблем и си мислеше , че е от записвачката.(има 1 HDD, 1 DVD-ROM и 1 CD-RW). След малко нерви из фирмите се оказа, че захранването му е слабо. P.S. Има вероятност да е от захранването на то зи адрес може да си провериш да ли имаш нужда от смяна на захранването.http://www.jscustompcs.com/power_supply/ Този линк трябва да се премести в категорията PINNED.Мисля, че ще е полезен за много потребители Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 хубава страничка. Your Recommended Minimum Power Supply is 303 Watts!!* а мойта е 250... и аз се чудя що от време на време ми изчезва втория хард диск и трябва да извадя и да вкарам пак захранването, че да се пусне. да бе да, и на мен ми пише че ми трябват 302W, ама съм карал 1 година с 250W и нито един проблем. Не му вярвайте много на този линк!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted June 24, 2004 Share Posted June 24, 2004 Opredeleno e problem zahranvaneto. Mene mi se e slu4valo taka da pravi PC na 4ieto zahranvane bqha iztekli dvata golemi kondenzatora. Sled smqnata im zahranvaneto kakto i PC-to ba4kat perfektno. Taka 4e nai veroqtno tva ti e problema. Ne e pyrviq edva li 6te e i posledniq takyv slu4ai Otvori si zahranvaneto ako moje6 i pogleni dali dvata kondenzatora sa zdravi. Vsy6tnost pregledai vsi4kite Posle otiva6 vyv Vikivat kupuva6 novi smenq6 vnimatelno starite i go enjoy Link to comment Share on other sites More sharing options...
__smirnoff__ Posted June 24, 2004 Share Posted June 24, 2004 Има вероятност да е от захранването на то зи адрес може да си провериш да ли имаш нужда от смяна на захранването.http://www.jscustompcs.com/power_supply/ според това трябвало да съм с 331 вата а откакто съм си взел компа си карам на 235 вата и досега нямам никакъв проблем с него. Не мисля че е много реално това което показва сайта... Link to comment Share on other sites More sharing options...
EEK! Posted June 24, 2004 Share Posted June 24, 2004 Е, ама никой не е казал че като пише 250W захранване издържа точно толкова, имат си известен запас, и то не малък Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted June 24, 2004 Share Posted June 24, 2004 Imam 2 harda , 1 flopi , 1 CDRW na 235 W - raboti idealno. Tochka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted June 24, 2004 Share Posted June 24, 2004 Your Recommended Minimum Power Supply is 302 Watts!!* На мен ми дава толкова Link to comment Share on other sites More sharing options...
__smirnoff__ Posted June 24, 2004 Share Posted June 24, 2004 Imam 2 harda , 1 flopi , 1 CDRW na 235 W - raboti idealno. Tochka. почти като тебе съм. само че имам 2 СД-та 2 харда флопи а освен това два вентилатора единият светещ както и куп други глезотийки лампички и тем подобни и досега никога не ме е предавало захранването.нямам представа колко е запасът на моето захранване но като гледам е доста добър. П.П. аwе не се ли изместихме далеч от темата?!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted June 24, 2004 Share Posted June 24, 2004 почти като тебе съм. само че имам 2 СД-та 2 харда флопи... A kazete kakvi sa vi procesorite de, shtoto ako polzvate 80486 procesori.... polozenieto e savsem razlichno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted June 24, 2004 Share Posted June 24, 2004 Duron 950 , GeForce2MX400TvOut , 256 DDR 333. Zahranvaneto e markovo (marka kuche ) 0t 2000g. 1 pyt sym mu smenyal fana i tova e Na drug moy: Duron 900 , Savage4 , 128 SDR 133. Pak syshtoto zahranvane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupraTRD Posted June 26, 2004 Share Posted June 26, 2004 Въпроса с захранването е много относителен, защото много често нестабилноста идва точно от там.В залата, в която работя имаше проблем с напрежението назахранването зимата ..та знаете какво става като всеки включи по една печка, климатик .. Напрежението беше паднало до 180-190V и като се пусне климатика , до като завърти компресора се получаваше моментен пад и всичките машини се рестартираха.Енергото не обърнагха внимание на това и аз се принудих да запоя още 2 кондензатора от тези, за които KILLERINCHO спомена и проблема се оправи.А за въпроса - Колко мощно захранване ми трябва за компютъра?Ами.. аз съм с Athlon 2000+ , DDR 256MB +2.6V , 2бр HDD , CD-ROM, GeForce2 MX400 ( clock-ната с 2 вентилатора ) , Cooler - Evercool , FAN на кутията.За момента нямам никакви проблеми, но както и да ги смятам като консумация не ми надвишава 190W.Като се сметнат пиковете .. едно 230W захранване ме устройва идеално. един хард диск консумира на 5v - 0,8 А , което е 4W , а на 12V е 0.75 = 9W т.е. 9+4 = 13W Два хард диска са 26W.CD-ROM на 5V e 1.3A , a на 12V - 1.5A , което е 24,5W. E тогава два харда с CD консумират 37,5W.За CPU-то да оставим грубо 80-90W...стават 140W.RАМ+VGA+FANS+МB не ми се вярва да е повече от 60-70W.Стават 200W и 30W запас.Естествено това са много груби сметки но няма да е проблем да се изчисли всичко. [edit] Искам само да добавя , че в момента съм точно с 230W захранване и то от mini-тата По въпрос на горепосочения линк.. повечето неща не са верни.Като пример давам Keyboard & Mouse (3 Watts ) .. това просто е смешно ( стига да не става въпрос за мултимедийна клавиатура с вградени тонколонки ) Мишката консумира 0.025 А на напрежение 5V , което е 0.125W.Клавиатурата е 0,050А на 5V , което е 0,25 W.E общо не е повече от 0,50W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.