RaZoR Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 Na4i sys Slackware 9.0 sam i kde 3.1 .Puskam si kde-to vlizam v kontrol centara configuriram si videoto smenqm si razdelitelnata i t.n. i sled kato resna i go pusna vse edno 4e nqma nikoi nito razdelitelnata e smenena nito refresh rate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted June 23, 2004 Author Share Posted June 23, 2004 failed to open file - sled kato napravq vsi4ko Ako moje naprao kajete kak da si smenq KDE-to.Az razgledah i si haresah edni stari versiiki ama kato poglednah v data.bg vidqh 4e paketite sa mnogo.I nz kak da go instaliram v smisal takyv samo edin paket puskam i toi si deistva po ostanalite ili seki pootdelno Link to comment Share on other sites More sharing options...
rc1 Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 Ami ako iskash da go smenqsh kum po-novo mojesh da go upgrade s slackcheck ili swaret , preporuchvam swaret . ako iskash neshto po-staro ... nameri si cd na 8.1 ili 8.0 i si go sloji ot tam , no purvo shte trqbva da mahnesh segashnoto Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted June 24, 2004 Author Share Posted June 24, 2004 Q kajete koe XFREE da si drypna.Nqkoq versiq koqto ste pozlvali (polzvate) i ste dovolni.I malko help po instaliraneto nqma da e izli6en. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted June 25, 2004 Share Posted June 25, 2004 А уе я се стегнете! KDE-то не е виновно! @RaZoR: имаш ли инсталирани драйвери за видео картата ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted June 25, 2004 Author Share Posted June 25, 2004 Nqmam.Ama i predi mi be6e precakano kato imah nvidia detonatora.Kato izkliu4vam Kde-to mi dava nqkvi gre6ki.Vseki pat !!!! I si mislq 4e e ot xfree sq 6a zema CD-1 na SUSE 9.1 i 6a si sloja ot tam xfree da vidq kvo 6a stane . Link to comment Share on other sites More sharing options...
magare Posted August 22, 2004 Share Posted August 22, 2004 Instalirah si Fedora 1 i vsichko mina pochti OK, kato izkliu4im refresh-rate, koito si stoi na 60, nezavisimo 4e pokazva 85 i 4e uj go smenih v xf86 config. Niakoi moje li da mi pomogne, za6toto tova mi e parvia doseg s Linux i 6te ostana bez o4i na tia 60 herza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cssvb94 Posted August 22, 2004 Share Posted August 22, 2004 Vzemete se stegnete i prochetete malko dokumentacia. Pitaite chichko Google. btw, Shiro e prav KDE niama nishto obshto s refresh rate-a, vsichko e v /etc/X11/XFree86 nishto ne zavisi i ot distribuciata regards Stefan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hector Posted August 22, 2004 Share Posted August 22, 2004 Instalirah si Fedora 1 i vsichko mina pochti OK, kato izkliu4im refresh-rate, koito si stoi na 60, nezavisimo 4e pokazva 85 i 4e uj go smenih v xf86 config. Niakoi moje li da mi pomogne, za6toto tova mi e parvia doseg s Linux i 6te ostana bez o4i na tia 60 herza. Аз имах съшия проблем наскоро - Fedora показва, че мониторът ми работи на 85Hz, но от менюто на самия монитор се вижда (пък и по адското облъчване), че работи на 60. Оказа се че просто системата използва грешен драйвер за видео картата ми, въпреки, че и правилния си беше там. Избрах си правилния драйвер от Контролния Център и всичко се оправи. Дано и твоя драйвер го има. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon_asuko Posted August 27, 2004 Share Posted August 27, 2004 Аз също срещнах този проблем. С Slackware 8.1(с KDE) съм .. каквото и да правех все ми трепкаше на 60HZ и очите ми ставаха кръвясали. Монитора ми е HP D2837 17' . Проблема си го реших като отворих Уинбоузкия драйвер(*.nfo файла) и оттам взех хоризонталната и вертикалната синхронизация. После лесно xfree86setup и няма повече проблеми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted September 5, 2004 Author Share Posted September 5, 2004 Е то това добре.Лесна работа,но след като изключиш КДЕ-то се получава филма.При повторно стартиране забива и т.н.Аз си реших проблема.....тя тази темичка е доста стара,но както и да е за мен решението на проблема беше Slackware 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.