Jump to content
BulForum.com

za ili protiv komersa v muzikata

FIXXXER

Recommended Posts

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply
Аз мисля , че каквото и да е - стане ли комерсиално се проваля . Това е ...

А какво значи комерсиално, щото 100% от западната музика е също комерсиална :confused

А какво значи комерсиално, щото 100% от западната музика е също комерсиална  :confused

Прав си за това ,че голям процент от западната музика е комерсиална и затова аз такава музика рядко слушам ... Обаче не 100% е комерсиално все пак ... Както и да е де - аз мога да предложа личното си гледище по въпроса , което може и изобщо да не съвпада с вашето . За мен комерсиална музика е , когато се пеят едни и съши шаблони , с една и съща мелодия /почти/ и на клиповете има или полуголи момичета или някакви здрави пичове - това за мен е върхът на комерсиалната музика....

П.П. Не само това е комерсиална музика - аз назовавам само най-фрапиращите прояви /за мен/ ...

В темата няма никакъв смисъл. Всеки си мечтае да стане известен музикант и да печели пари. Некомерсиалните групи правят добра музика, но са известни само на малък кръг хора ;) Когато продадеш първата си песен - вече си комерсиален. Тази тема ще се превърне в един безмислен спор.

За мен комерсиална музика е , когато се пеяд едни и съши шаблони , с една и съща мелодия /почти/ и на клиповете има или полуголи момичета или някакви здрави пичове - това за мен е върхът на комерсиалната музика....

Ми тя ако не се харесваше - нямаше да се продава. Щом се продава, значи по голяма част я харесват - какво ново очакваш да научиш :)

В темата няма никакъв смисъл. Всеки си мечтае да стане известен музикант и да печели пари. Некомерсиалните групи правят добра музика, но са известни само на малък кръг хора ;) Когато продадеш първата си песен - вече си комерсиален. Тази тема ще се превърне в един безмислен спор.

Съзирам истината в твоите думи ... И все пак ... хехе бъзик ;) . И все пак / съвсем сериозно / има разлика от група до група - работата е ,че някои групи и изпълнители оставят пазара да им диктува какви парчета да правят , а други се придържат към свой стил. Работата е там ,че "Некомерсиалните групи правят добра музика, но са известни само на малък кръг хора. " както ти сам каза. Уви получава се нещо като магически кръг...

П.П. Това е последният ми post в тази тема ...

П.П.П. Прав си ,че се продава това , което се харесва - но това не значи ,че непременно се продава ,защотото е върхът , а по-скоро ,защото хората са като овце - всички слушат нещо , значи 100% е готино ... - това е измама / аз съм по-склонен да твърдя обратното , защото колкото по-голяма аудитория има една група или изпълнител , толкова по-повърхностни ще да са му произведенията ,защото рядко се получава да задържиш масите с дълбоки разсъждения /уви/ ...

Ама какво всъщност означава комерсиална музика? Та това е музика, която се слуша от много хора и се продава ама адски много! Е как може това е провал... Демек колкото повече пари печелиш, колкото по- известен ставаш, толкова повече се проваляш... :blink:

Аз не виждам нищо лошо в комерсиалната музика. една песен става комерсиална тогава когато повече хора я харесват. Какво лощо може да има в това?

Е...тъпо е ако нещо се прави с единствената цел хората да го харесват пък самият изпълнител да не го понася. ;)

Aз не съм против,защото по-голяма чат от музиката е комерсиална.Хората си свирят,пеят,но след това продават.Некомерсиални групи за мен са тези,които си дремят по някви гаражи и се слушат сами или пък от приятели.Всичко друго е бизнес

Ама не забравяйте,че 99% от музиката е комерсиална-не говоря само за поп музиката,а за всяка друга-аз лично се кефя на останалия 1% :D

Не ,бе излъгах-кефя се и на много комерсиални групи...

iskame ili ne komersialnata muzika 6te ia ima za6toto ima i seliani. znam go ot li4en opit. rabotia kato dj i sum protiv v clubovete da se slu6a komersialna muzika. komersialnata muzika spored men e za prez denia no ne i za clubovete.imam mnogo kolegi dj koito raz4itat na komersialna muzika i ia nalagat 4esto se karame s tiah. no triabva da ni razberete. horata ia iskat komersialnata. a ne nie dj

iskame ili ne komersialnata muzika 6te ia ima za6toto ima i seliani. znam go ot li4en opit. rabotia kato dj i sum protiv v clubovete da se slu6a komersialna muzika. komersialnata muzika spored men e za prez denia no ne i za clubovete.imam mnogo kolegi dj koito raz4itat na komersialna muzika i ia nalagat 4esto se karame s tiah. no triabva da ni razberete. horata ia iskat komersialnata. a ne nie dj

И е готино като се пусне нещо, което никой не е чувал и всички гледат като тръби... евала :woot . Не на гадния комерс, който слушат всички.

Колко смешна е темата - кой ти купуна музика в БГ, че да се обсъжда комерсиалната музика...

iskame ili ne komersialnata muzika 6te ia ima za6toto ima i seliani.

Оле,ти си много зле.Айде моля те да ми кажеш 3 некомерсиални групи.

Не мисля, че има особено значение дали една музика е комерсиална или не, важното е да ти харесва. Далеч съм от мисълта, че има човек, който не харесва 100% от така наречената комерсиална музика.

комерсиализмът е лош, когато се прекали с него. хубаво е да го има, защото без да се рекламира и изтъква даден продукт няма как ние да разберем за него. по този начин губим много от качествената музика, защото музикантите остават в сянката на диктуващите пазара. в един момент музикантите стават алчни и правят всичко, за да изкарат повече пари, без да се интересуват от публиката, но и на публиката не и пука, защото тя вече е до такава степен обсебена от мисълта за същия изпълнител. абе малко се обърках, но се надявам че ме разбрахте.

Да бе,че повечето изпълнители са комерсиални-вярно е,но става наистина кофти като почнат да печелят пари-бълват бози много здраво.А некомерсиални групи-може би Кале,Нова Генерация,Ревю/но онова Ревю от 80-те/

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...