XMD Posted October 13, 2010 Share Posted October 13, 2010 По примера на Раптор, пускам и аз тема да се похваля с моето постижение. С един познат правим чешма в двора и след доста зор ето го и почти готовия резултат. Общо взето доста време и средства глътна и вече е пред завършване. Единствено ме е яд, че дъното на корито е с грапав гранитогрес и задържа мръсотията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 13, 2010 Share Posted October 13, 2010 Керемиди ще редиш отгоре, нали? Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted October 14, 2010 Author Share Posted October 14, 2010 Ще редя ама няма да са керемиди, а от същия камък, с който е облечена чешмата, само че боядисан в керемидено червено. Голям зор видях с тоя покрив, тъй като керемида не може да се сложи, а от камъка никъде не намерих червен, затова взех оксидна боя и лак за камък и го боядисах, но не стана добре, първо лъщеше, въпреки че лака се водеше мат и второ се отмиваше. Накрая смесих оксидна боя с лак и цимент и за щастие се получи търсения цвят, който не се отмива. Ще снимам после като спре дъжда, вчера сложихме покрива, канелката и сифона и остана само да се облече под плотовете и е готова чешмата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deathzone Posted October 14, 2010 Share Posted October 14, 2010 Този камък където си го поставил този гранитогрес е супер в гъза. Ние го използваме в стройтелството за облицоване на цокъла на оградите и така се чупи след втората година, че нямам думи. Хич не е здрав, дано при теб да държи повече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 14, 2010 Share Posted October 14, 2010 Ще редя ама няма да са керемиди, а от същия камък, с който е облечена чешмата, само че боядисан в керемидено червено. Голям зор видях с тоя покрив, тъй като керемида не може да се сложи, а от камъка никъде не намерих червен, затова взех оксидна боя и лак за камък и го боядисах, но не стана добре, първо лъщеше, въпреки че лака се водеше мат и второ се отмиваше. Накрая смесих оксидна боя с лак и цимент и за щастие се получи търсения цвят, който не се отмива. Ще снимам после като спре дъжда, вчера сложихме покрива, канелката и сифона и остана само да се облече под плотовете и е готова чешмата. Аз си мисля, че спокойно може да наредиш турски керемиди и би станало много приятно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted October 14, 2010 Author Share Posted October 14, 2010 Този камък където си го поставил този гранитогрес е супер в гъза. Ние го използваме в стройтелството за облицоване на цокъла на оградите и така се чупи след втората година, че нямам думи. Хич не е здрав, дано при теб да държи повече. За гранитогреса мисля, че бъркаш, първо качество е и хич не е ефтин, коридора и кухнята и стълбището са с такъв от 3 години някъде и въобще не се е износил. А за камъка незнам, дано да държи, но избрах него, защото не можах да си харесам тикли, и отделно не ми харесва как стоят по принцип. А за керемидите, на втората снимка трябва да се вгледаш, че покрива е на 2 нива и второто е само 15 санта широко и няма как да сложа керемида, защото ще стърчи много. Малко по-късно ще сложа снимки да се види как стана, мисля че се получи много добре. Ето ги и снимките: Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 14, 2010 Share Posted October 14, 2010 Добре се е получило Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.