Good_God Posted October 8, 2010 Share Posted October 8, 2010 Въпроса ми е свързан с настройките на таймингите на въпросната памет. Значи в CPU-Z ми показва, че за въпросната памет, която е производство на NANYA, препоръчителните тайминги са: Frequency - 685 MHz, CAS - 9, RAS to CAS - 9, RAS Precharge - 9, tRAS - 25, tRC - 34. По дефиниция, при 667MHz честота на паметта, дъното ми задава автоматично следните тайминги: CAS - 9, RAS to CAS - 12, RAS Precharge - 12, tRAS - 24, tRC - 33. Та въпроса ми е: има ли значение дали RAS to CAS и RAS Precharge таймингите ще са на 9 или на 12? Погледнах и из други сайтове, но нищо конкретно не можах да видя, примерно препоръчителни тайминги при дадена честота... И дали дъното най-добре си знае какво да зададе, или нещо е в грешка? Понеже ми се виждат прекалено бавни тези двете на по 12. Моля, ориентирайте ме по въпроса... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted October 9, 2010 Share Posted October 9, 2010 12 са по-бавни, но са важни отношенията между таймингите (а не всички да са най-малките възможни). И аз не знам какви трябва да са - променяй ги и пробвай с мемори бенчмаркове как работи по-бързо. Щом не си клоквал и е на дефолтната честота може да смъкнеш таймингите доколкото е възможно, като най-важния е CAS и по него се правят другите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Good_God Posted October 15, 2010 Author Share Posted October 15, 2010 Как ли не ги въртях...постоянно прави проблеми. Напоследък доста често взеха да изскачат сини екрани. Оставил съм ги както ги задава дъното по дефолт: 9-12-12-30, 2Т. И пак изскачат идиотските сини екрани. Само не съм ги пробвал на single channel. И двете са Nanya, и двете с еднакви честоти и еднакви тайминги. Само дето едната съм я взел с купуването на машината ми, а другата преди около 2 седмици. Пусках им тестове по час-два и с RAMTester, и с Rightmark - никакви грешки нямат... Не знам вече. Накрая ще взема да му блъсна нова преинсталация на Уиндоус-а... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.