Jump to content
BulForum.com

Чисто нов 12.7 MP фотоапарат Kodak

Recommended Posts

Кратка предистория (с която всъщност вече са запознати няколко познати от форума)...

Наскоро продадох по-нисък клас Кодак във форума и междувременно си поръчах от Англия по-добър модел и за мен. Когато пристигна, щастлив го отпечатах и започнах да го пробвам - перфектно във всеки един режим. Радостта ми продължи, докато реших да отида в другата стая и да видя как вади снимки на тъмно. Оказа се, че светкавицата присвятка с 1/3 от капацитета си и в абсолютна тъмнина снимки практически не можеха да излезнат както трябва. На полутъмно (5-6 лукса) пробвах с режим, който не включва светкавица и отваря докрай блендата - получих доста добри снимки, но разбира се това не беше решение на проблема. Свързах се с англичаните - с английското си възпитание те ми се извиниха и казаха колко много съжаляват, че се е получил такъв проблем ; оправдаха се, че както получават запечатани кутиите от завода - така и ги продават без да ги отпечатват, но всъщност няма проблем - мога да го пратя обратно и веднага ще ми го сменят с друг нов. Изпратих им го и зачаках...след 2 седмици им писах, без да получа отговор, след още 4-5 дена ми отговориха, че нямат информация дали е получен, тъй като адресът, който ми дават е директно на съпорта в завода на Кодак. Почаках още седмица и след като почти отписах апарата (а имах нужда от хубав апарат в момента), се принудих да си взема друг. Днес обаче получих съобщение че имам пратка в пощата и не щеш ли - апаратът пристигна. Веднага го отпечатах и изпробвах подробно - всичко е ОК, светкавица, менюта, видео и т.н. Да, ама вече не ми трябва и затова го обявявам за продажба.

Сега малко данни за него: 12+ мегапиксела, голям 3" дисплей, ISO от 64 до 1600, разпознава лица и ги следи, дори ако се движат в кадъра, оптична стабилизация с 'Blur reduction', може да прави и съединява панорамни снимки, има голямо количество запаметени шаблони за всякакви ситуации, в които може да се наложи да се снима (има и ръчни настройки). За новобранци в снимането има режим 'Smart Capture' - всичко си изчислява сам...дали снима хора или състезания с коли, дали е в макро режим, дали е на загасена лампа или снима срещу слънцето и т.н. ; видеото също е добро - 640Х480@30 fps. ; работи с SD/SDHC карти и се захранва с 2 бр. обикновени АА батерии. Повече подробности - на сайта на Кодак (там има и интерактивно демо на модела).

На мен първоначално апаратът ми излезна 128 лева ; с изпращането до Англия и замяната му - вече и повече, но не смятам да печеля от него, тъй като ми е излишен, а и ми трябват пари в момента и по тази причина слагам цена от 125 лева, от която не смятам да падам, понеже апаратът наистина е хубав и е чисто нов, а и цветът му е трепач (като на снимката долу). Кутията е ОЕМ вариант и към него вървят USB кабел, 2 Кодак батерии, връзка за ръката и ръководство + диск със софтуер.

0004177139365_500X500.jpg

ОК, утре може да го видиш (на ЛС ще се доразберем). Специално за тебе добавям и един бонус - "3-PIECE LENS CLEANING KIT" (нов запечатан). :)

0c4602d4e9bb2696.jpg

Той ако не го вземе може аз да го взема че на майка ми ѝ трябва един да си снима внуците пък аз моя май няма да го сменям скоро...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...