Versingetorix Posted June 22, 2004 Share Posted June 22, 2004 Hm do kolkoto znam ako 2 ma uzeri sa s 1 mak adres izliza syobshtenie ,taka tce edva li e vyzmojno no i da e,kogato spish ima li znatcenie :-)).Ne bydete drebnavi.Tova e povetce kleveta otkolkoto istina spored men.No naroda bylgarski e sviknal da namira teleta pod vola nali ???? :-)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bl8 Posted June 22, 2004 Share Posted June 22, 2004 Hm do kolkoto znam ako 2 ma uzeri sa s 1 mak adres izliza syobshtenie Да но това е при ЛАН мрежа. А тук доколкото знам при пускането на самия кабелен модем се определя скоростта, не от МАК-а или нещо такова. Това, за което говорите от одеве е http://netissux.hit.bg/ и за успокоение (на някои) вече не става. Много е наивно да се мисли, че толкова елементарно може да се краде нет от евроком. Ако беше толкова лесно ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BODY Posted June 24, 2004 Author Share Posted June 24, 2004 bl8 - ако ми кажеш че няма начин за кражба на интернет от мрежата на ЕК то вече ще е мои ред да се посмея - това че не всичко (до последната подробност) как би станало не ми е ясно не означава че не става или че няма начин нали така ? Все едно да ми кажеш че като продаваш ягоди на пазара не се изкошаваш да си хапнеш, защото на 10 щайги никой няма да забележи че има 20 ягоди по-малко - същото е и тук - само дето щайгите са 100-тина! Народа го е казал - и хляба и ножа е в тях - нищо неможем да им направим ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted June 24, 2004 Share Posted June 24, 2004 Да, но и никой няма да ти повярва, че СТАВА след като не кажеш как както и да го докажеш. Нека бъдем обективни все пак... Иначе да си говорим празни приказки можем, но каква полза? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeladala Posted June 30, 2004 Share Posted June 30, 2004 Да, но и никой няма да ти повярва, че СТАВА след като не кажеш как както и да го докажеш. Нека бъдем обективни все пак... Иначе да си говорим празни приказки можем, но каква полза? taka moje i da ne stava lesno no vse pak stava. a 4e se polzvat IP-a na klienti ot EK e samata istina. eto kvo stana pri men: minah na gigabit i o6te na drugiq den modema mi ne moje6e da se konektne kam EK. kak stavat tiq raboti? zvanq na suporta i mi kazvat sled 2 min. mal4anie "aaa miiii da znaem za slu4aq ,signala e slab obadete se utre kam 9 da doidat tehnicite." e ot kade znae za slu4aq toq 4ovek taka i ne razbrah, ili 6tom sam minal na lankata i are da lapa nqkoi drug bezplaten net. P.S. tunera mi vadi kristalen obraz a suporta po telepatiq razbra 4e signala bil lo6.ili po-veroqtno e vidql kak tva IP v sa6tiq tozi moment si smu4e s palna skorost ot nqkade i si ba4ka perfektno,znam li? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bl8 Posted July 1, 2004 Share Posted July 1, 2004 Тва са от часовете, когато мозъка ми работи сравнително бавно, но ми е много весело да чета форуми, не знам що. Тва със щайгата и ягодите ми хареса... Давам веднага пример - продавача на ягоди си седи до стоката, ти кво - гледаш го в очите и му зимаш ягодите ли ? Тва че на теория нещата "би трябвало" да стават, не означава, че и на практика стават. На практика знам как би трябвало да стане, но си трябват завидни умения, според мен и хардуерни. А гигабит-а не е ли с ланки ? (В смисъл кабелния модем не става ли излишен ?). Добре уе обяснете ми на мен тея далавери с прословутите ИП-та, аз ли съм тъп не знам, но не можах да я схвана. Начи спите си вие вечер и някой тайно и подло ви краде нета. Такам, може би по-скоро въпроса ми е към хората, които разбират повече от хардуер - доколкото знам при включване модема се вързва с централата и му се изпращат скоростите за ъплоуд и даунлоуд, но би трябвало и скуида да рутира трафика (не разбирам много от мрежи и кабели , та значи така както го мисля самия модем има хардуерен адрес, който беше май с 24 цифри (за справка http://192.168.100.1/address.html - май тва беше), та въпросния среднощен крадец би трябвало да знае вашия, което вие казвате, че понеже са връзкари ги знаят. Та въпроса ми е как се променя хардуерен адрес на кабелен модем. Аз лично не бих пипал фирмуера на модема, ако наистина не знам кво правя. Бе май бях чел и други глупости за кабелните модеми ама ми се спи и не мога да мисля особено. Мисля, че тук не ставаше въпрос за теоритична възможност а за практически акт на кражба на интернет (баси как звучи). Така като гледам кво изписах зася гледам става дума за таен заговор на силите на злото, които ви чакат само да си изгасите компютъра, за да ви вземат ИП-то ... Ей хора ми земете ми мойто уе майна Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted July 1, 2004 Share Posted July 1, 2004 ... ако ми кажеш че няма начин за кражба на интернет от мрежата на ЕК то вече ще е мои ред да се посмея - това че не всичко (до последната подробност) как би станало не ми е ясно не означава че не става или че няма начин нали така ? Go, BODY, Go, Go!! Ей тоя довод ви разби! Няма какво да отричате повече... На мен от него вече окончателно ми става ясно, че всички жени са курви. Това, че не ми е ясно (до последната подробност) как и дали си лягат с всеки срещнат, не значи че не го правят и че няма начин да го направят, нали? Щом си имат каквото е необходимо там за целта... Нали така? Хич да не ми се правят на честни. Не спирайте с примерите по темата, моля ви, че ми стана скучно, а пък на няма нищо свежо тия дни... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 1, 2004 Share Posted July 1, 2004 taka moje i da ne stava lesno no vse pak stava.a 4e se polzvat IP-a na klienti ot EK e samata istina. eto kvo stana pri men: minah na gigabit i o6te na drugiq den modema mi ne moje6e da se konektne kam EK. kak stavat tiq raboti? zvanq na suporta i mi kazvat sled 2 min. mal4anie "aaa miiii da znaem za slu4aq ,signala e slab obadete se utre kam 9 da doidat tehnicite." e ot kade znae za slu4aq toq 4ovek taka i ne razbrah, ili 6tom sam minal na lankata i are da lapa nqkoi drug bezplaten net. P.S. tunera mi vadi kristalen obraz a suporta po telepatiq razbra 4e signala bil lo6.ili po-veroqtno e vidql kak tva IP v sa6tiq tozi moment si smu4e s palna skorost ot nqkade i si ba4ka perfektno,znam li? Какво по-нормално от това SUPPORT-а да знае, че има ПРОБЛЕМ по мрежата до теб !?!?!?!?!?! Нали е SUPPORT, нали има диагностика към ВСЕКИ модем, за да се проверява дали всичко в мрежата работи, точно заради това понякога примерно в нас са идвали техници без да ги викам... ако поддръжката не знае какво става в мрежата кой да знае и как да оправят проблемите !? huh Значи едните смятат, че съпорта не си върши работата, а другите смятат че не трябва щото накрая излизал крадец P.S.: Тунера на ТВ-то няма нищо общо със сигнала за кабелния Интернет. Може и да ти е перфектна картината, но levels да са по-високи от максимумата (тогава пак няма да имаш нет или ще ти се разкача постоянно). Link to comment Share on other sites More sharing options...
KnoppiX Posted July 1, 2004 Share Posted July 1, 2004 Абе Съпорта е пълен SHIT!!! Преди около 2-3 месеца беше станала някаква голяма авария и нямаше нет доста време...поне 2 дни...на третия ден се обаждам ядосан и казвам че аз си плащам за тоя нет и че искам да го получавам. Отговорът беше че правят всичко възможно за да отстранят аварията...и т.н. и аз още по ядосан казвам че за мен няма никакво значение това и че те са длъжни да си оправят цялата мрежа без да има проблеми..след 1 ден нета се оправи, но изглежда пичовете репиха да ми го върнат заради голямото навикване и след около 2-3 дни пак нямах нет...цял ден се опитвам да го оправя..обаждам се на съседи приятели и всичките си имаха интернет. След около 3-4 часа ресетване и преинсталиране на драйвери настройки на ИП и т.н. открих че не мога да си пусна нета...обаждам им се и ако познаете какъв беше отговора направо ме съсипаха... "Извинете, но без да искаме тази сутрин сме ви спряли интернета. След около 30 минути ще бъде пуснат отново...".. Абе кво да ви кажа. Поне за сметка на това от тогава сериозни проблеми нямам Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeladala Posted July 1, 2004 Share Posted July 1, 2004 Dreamer,nqma ga sporq s teb.obqsni mi samo za6to predi da doidat tehnicite na EK s fanelki GIGABIT NET si imah perfektna vrazka bez zaguba na nito edin paket, a na drugiq den modema nemoje da se konektne?ne e mesten ,ne e izklu4van ot toka dori. mnogo misti4na rabota? i kvo, dignal e kravno signala 4e sam minal na EK lanka i zatva ne moje da se varje modema?ili nqkoi polzva info ot tehnicite ili ot dogovorite i lapa kioravo net? bl8 prav si ti nqma da moje6 ama prodava4a na qgodi moje da ti dade polovin kilo vmesto edno , pak ti posle idi mu kaji 4e te e okral. BODY e prav noja i hlqba e v tqh. moje da ti reznat filiika moje i polovin hlqb kvoto iskat mogat da pravqt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 1, 2004 Share Posted July 1, 2004 Тогава продължавай да си ги мислиш тия неща, щом ти е гот няма какво да ти обяснявам повече. П.С.: Гледаш ли на кафе? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeladala Posted July 1, 2004 Share Posted July 1, 2004 Тогава продължавай да си ги мислиш тия неща, щом ти е гот няма какво да ти обяснявам повече. П.С.: Гледаш ли на кафе? ne a ti? P.S. ako iska6 moje da piem po edno ,vmesto da gledame. Link to comment Share on other sites More sharing options...
still_alive Posted July 1, 2004 Share Posted July 1, 2004 Ami shtom si mislete ceh vi lagat ystoiavaite si pravata do krai.Nikoi ne vi kara da sedite na sila nali?Kato ne vi haresva dostavchika go smeniate na momenta.Prekratiavate dogovora i otivate pri nov. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 1, 2004 Share Posted July 1, 2004 Може, ама в тия жеги по-добре да пием бири таман си взех четерки :Д Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sempliok Posted July 1, 2004 Share Posted July 1, 2004 Извинете за тъпия въпрос но може ли някой да ми обясни как мога да разбера дали имам някаква загуба на пакети. Гледам ,че еди кой си имал еди колко си загуба друг нямал,искам да разбера аз имам ли или нямам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 1, 2004 Share Posted July 1, 2004 под виндоус: start => run => cmd => пишеш ping main.evrocom.net -t след 1-2+ мин ctrl+c и виждаш колко процента са ти lost (ако са над 5-10% значи проблема е сериозен). под линукс: console => ping main.evrocom.net останалото е същото Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shin Posted July 1, 2004 Share Posted July 1, 2004 az imam 9% zaguba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 1, 2004 Share Posted July 1, 2004 ps.: става дума когато не сваляте и не uploadвате нищо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KnoppiX Posted July 1, 2004 Share Posted July 1, 2004 Йеееее 0 % lost... баси кефа ;-) направо все едно не е Евроком Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shin Posted July 1, 2004 Share Posted July 1, 2004 ps.: става дума когато не сваляте и не uploadвате нищо. aha qsno moq gre6ka edit:0% zaguba support-a e super Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted July 1, 2004 Share Posted July 1, 2004 I az imam 0 % kef goliam Link to comment Share on other sites More sharing options...
lekx Posted July 1, 2004 Share Posted July 1, 2004 Абе Съпорта е пълен SHIT!!! Преди около 2-3 месеца беше станала някаква голяма авария и нямаше нет доста време...поне 2 дни...на третия ден се обаждам ядосан и казвам че аз си плащам за тоя нет и че искам да го получавам. Отговорът беше че правят всичко възможно за да отстранят аварията...и т.н. и аз още по ядосан казвам че за мен няма никакво значение това и че те са длъжни да си оправят цялата мрежа без да има проблеми..след 1 ден нета се оправи, но изглежда пичовете репиха да ми го върнат заради голямото навикване и след около 2-3 дни пак нямах нет...цял ден се опитвам да го оправя..обаждам се на съседи приятели и всичките си имаха интернет. След около 3-4 часа ресетване и преинсталиране на драйвери настройки на ИП и т.н. открих че не мога да си пусна нета...обаждам им се и ако познаете какъв беше отговора направо ме съсипаха... "Извинете, но без да искаме тази сутрин сме ви спряли интернета. След около 30 минути ще бъде пуснат отново...".. Абе кво да ви кажа. Поне за сметка на това от тогава сериозни проблеми нямам Zashto ne pita s koi govorish ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sempliok Posted July 1, 2004 Share Posted July 1, 2004 Имам 1% загуби.Какво трябва да направя за да ги сваля до 0%(ако изобщо е възможно). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 1, 2004 Share Posted July 1, 2004 Пий една бира ако не се оправи или не дай си боже стане 2% пробай с две (бири). Инак - бълха те ухапала (ignore). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted July 1, 2004 Share Posted July 1, 2004 Имам 1% загуби.Какво трябва да направя за да ги сваля до 0%(ако изобщо е възможно). Този 1% се появява, ако си набил Ctrl-C в пормеждутъка при получаването на последния пакет, така че споко - нямаш никакви проблеми Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.