Jump to content
BulForum.com

Administratorite na Eurocom kradat potrebitelite!!

BODY

Recommended Posts

Аз имам точно проблем със загуба на доста голямо количество пакети от порядъка на 50-60%. Проблема се появява най-вече вечер. Обадих се около 4-5 пъти на 635063 и всеки път говорих с различен човек. Двама от тях ми обърнаха внимание и ми казаха да имаш загуба на пакети, но поради факта, че загубите най-вече се получават вечер (и през деня се е случвало) аз просто си бъбра с пичовете, които са там. Това с тея загуби започна изведнъж от преди около седмица и половина. Не знам просто какво трябва да направя.

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply

kato ostavim nastrani novite softueri i doblaji na ip ta drugoto po interesno e:

ima hora koiito imat poznati v evrocom ot tiah poluchavat MAC adresite na

abonati koiito sa na po visoki tarifi (bronz, srebro, zlato)

i kakvo sledva: predimno vecher kogato se ochakva che nishto ne podozirashtia

abonat spi - niakoi drug si vkarva negovia mac adres v wina ( na xp stava nai

lesno, na drugite winove - me, 2000, 98 pak stava no s promiana na kluch v

registara ) sled tova si resetva i restartva modema i kradva drugoto IP, no

za kakvo mu e drugoto ip shte popitate i sledva prostia otgovor za da polzva

negovata skorost za koiato drugia e platil (bronz, srebro, zlato)

kakvoto i da me obviniat moderatori i admini to az znam che tova se sluchva

ne za drugo ami prosto mnogo lesno se pravi...

sas zdrave

kato ostavim nastrani novite softueri i doblaji na ip ta drugoto po interesno e:

sas zdrave

Ами щом е толкова лесно кажи ни и на нас как става ;)

Ами щом е толкова лесно кажи ни и на нас как става ;)

ifconfig eth0 1.2.3.4 netmask 255.255.255.0 (за /24) broadcast 1.2.3.255 hwaddr 10:00:00:00:00:00

:)

sas zdrave

Vasko kato tolkoz gi znaesh tiq raboti. Bili mi kazal koi sa tiq tvoi priqteli i koi sa im vruzkite v Evrocom.

Аз пък що си мислех, че MAC-adress-a е hardware-но зададен. Я ме просветли!

Това не пречи да може да се променя.

И с какво твоето "старо" IP би било интересно на някой? Нито е нещо специално, нито нищо, за мен тези спекулации са пълна безсмислица както и загуба на време.

Честно казано Администраторите имат далеч по-важна работа отколкото да си харесват и "крадат" ай-пи-та. Пък и да им пукаше за дадено ай-пи тогава не биха въобще ти го дали...

Иначе в последните две седмици се правят промени в Евроком с цел по-доброто обслужване на потребителите. Какво точно се е променило няма да споменавам, това ще очаквам с времето потребителите сами да открият :) в следствие на тези промени има вероятност от възникване на проблеми и в някои случай (предполагам) е възможна промяна на ай-пи с цел диагностика и/или решаване на възникналия проблем.

Не трябва винаги да се правят прибързани заключения.

mda we ma pi4a ti kazva kva e istinata amistratora si mu dal ip-to na friend maina

tva ako mi kaje6 4e e s cel profilaktika i diagnozi maina nz nemam dumi

Хахаха, толкова глупости на едно място - как е възможно въобще да ви идват на акъла такива невероятни простотии :D

Това за "кражбата" на IP-та направо ме разби - голяма конспирация, брей :lol:

Сигурно вече има и организиран черен пазар на IP-та, защото вчера едно мангалче ме среща и вика: "Бате, бате, продавам еврукомско айпи за 5 лева, аре че не останаа", мухахахахаха :D :lol:

И всъщност е възможно така да се краде нет?? Ако знам MAC-адреса?

Естествено че може :D нали ти пускат нета по IP-то на ЛАН-ката

И всъщност е възможно така да се краде нет?? Ако знам MAC-адреса?

Единственото, до което може да стигнеш с тази манипулация (и то доста лесно) е да прецакаш собствения си нет ;)

Но понеже като гледам сте все едни генийчета, де да знам, може и нещо по-яко да стане, като спиране на тока в града за няколко дни или дори слънчево затъмнение, мухахахахахаха :D :lol:

Единственото, до което може да стигнеш с тази манипулация (и то доста лесно) е да прецакаш собствения си нет ;)

Но понеже като гледам сте все едни генийчета, де да знам, може и нещо по-яко да стане, като спиране на тока в града за няколко дни или дори слънчево затъмнение, мухахахахахаха  :D  :lol:

Колко процента си сигурен, че тази манипулация е невъзможна??????

Толкова е сигурен, колкото е сигурен, че много от нещата, които недоказано се твърдят са пълна глупост. b4ur2m, а ти колко си сигурен, че е възможна? Ако искате да ви дам моят MAC адрес да си ми ползвате "якия" Интернет колкото си искате :)

Това пък с MAC адрес-а е върховна глупост! "Не знам дали става, но съм сигурен, че го правят". Знам, че сега някой ще се разсърди, но и аз като Godfather не мога да се спра да се смея при такива бисери.

don_anton, абе майна, като не си наясно с нещата не говори. Прати ПМ на BODY за да не разводняваш темата излишно и го питай къде му е ай-пи-то след като е дадено на фриенд... лол... ама измисли и причина щото нещо не се сещам аз :) всъщност първо си я измисли да се накефиш на тази измислена, но достатъчно забавна глупост и после го питай BODY за да се разочароваш, че си толкова неправ и да ти стане гадно :evil

Чудя се кое ще е поредното "сигурно" твърдение, на което всички ще повярваме :) lol

искам да похваля support-a нещата корено се промениха от 2-3 месеца насам затози период нет-а не ми е спирал нито веднъж (с изключение на случаите когато няма каб. тел.)

tHiNkeR - za takiva nevqrvashti kato teb ima log - da ti go pratq li da pochetesh malko ta posle da si pogovorim dali e paranoq ili ne - ako beshe pochel malko......

Човечееееееее......! Просто цялата работа намирисва на несъвестно изпълняване на служебните задължения, или на неизпълняване. Не се втелясвай!

:) Всичко започна една ранна унска прохладна сутрин на 18.06.2004.

Ненадейно към 06:48 ми беше променнено IP-то - рекох си - за добро ще да е!

Един ден по късно обаче, разбрах че изобщо не е било за добро ... или ако е било за добро това добро не е било за мен!  :angry:

Така се случи че в един момент интернет-а ми спря като одрязан с нож - това беше в 10:42 на 19.06.2004.  :(  Рекох си нещо става и се обадих в офиса на добре познатия ви телефон 63-50-63, където като всеки нормален човек който плаща по 100 лева на месец очаквам адекватен и коректен отговор. Беше ми ЛЮБЕЗНО (наистина неочаквано за мен - но факт), че няма проблем а проблема си е при мен - отвърнах "Благодаря!" и рестартирах. След рестарт-а проблем нямаше,  :lol:  нямаше през следващите 60 минути.  :wacko:  Картинката отново се повтори но този път аз не звънях а направо рестартирах. Последва 3 часа спокойствие. След това пак същото само че вече на 30 мин, после на 10 мин, после на 5 - докато се стигне до момента в който имах интернет по 1-2 минути.  :angry1  Звъннах отново в Евроком, но охраната (наи-вероятно не знам с кого говорих) ми каза че неможе да ми се реши проблема сега да се обадя на другия ден към обяд защото тогава идвал администратора дето му почва таботния ден в 09:30.  :cry  Скръцнах 2 пъти със зъби опитах се да се преборя за още 30 мин нет и успях да си "изпрося" от 00:05 до 11:43.  :ghost Неиздържах и се обадих - където последва истински ужас за мен - администраторчето ми обесни че update-вали нещо си там и затова се получава преплитане на IP-тата и затова сме се бъркали с някакъв тяхен колега.  :blink:  Аз попитах - "И какво правим сега!" и последва най-фрапиращия за мен отговор "Еми ... ако можеш ... кажи ми някакво време в което не го ползваш ... даречем след 20 часа ... да му се обадя и да му кажа да влиза тогава!"  :ph34r:  :sick  - на мен канчето ми вече изпуши и очтиво му обесних, че след като им плащам по 100 лева на месец може да забрави че ще има време в денонощието в което аз ще се лиша от интернет заради на някои си далаверките!  :allien  Последващата реплика беше тази с която трябваше да започне - "Добре, ще му се обадя и до 2 минути ще си имаш нормален интернет!".  :cry Та домомента поне 100 МУНИТИ по-късно нямам проблеми!  :) Ако някой друг се е сблъскас с подобен проблем или просто има мнение по въпроса - нека го изкаже - ще ми е люгопитно ? :confused

Ако до тогава не са ми свалили темата !!!  :bgrin:

VISIO - THE BEST INTERNET V PLOVDIV

Услугата на Евроком е негарантирана следователно и 10 дни да нямаш Интернет не можеш да направиш нищо по въпроса. Това е услугата, която ползваш и си се съгласил с нея при подписване на договор.

Както невежднъж съм казвал - очаквания за 100% uptime са абсолютно нереални.

Dreamer!Това че услугата е негарантирана доре!Съгласен съм,но,след като 5 дена нямах неВ,и се обадих поне 10 пъти в офиса ,казваха че проблемът бил при мен.На 11-сетия път се оказа че са ми сменили DNS-а!!!!!!Е как така!!!!Ами поне да ме бяха предупредили.Като попитах колко такса да платя за 20 дена нет,ми отговориха :"...цялата сума"?!?!?! тези по офисите май не и м пука много много...Благодаря.

Може да се сменя мак адреса (с уиндоус не знам, май и там може, ама после ти иска рестарт, пък като рестартира си връща стария), но тук в ЕК не може да се краде нет по този начин, защото мисля че тук се взима под внимание и хардуерния адрес на самия кабелен модем, който не може да се променя (на теория май може де не знам ...). Не разбирам въобще от тези неща, но има разлика между нет в ЛАН мрежа и нет по кабелна телевизия. Едно време четох документация за DOCSIS стандартите в cablelabs и малко ми просветнаха нещата, но малко.

EDIT : горно описания начин за кражба на Интернет работеше при нетиссат, докато не получиха прекалено много оплаквания и сега всичко е ВПН. В ЕК абсурд да стане, Godfather го каза, най-много да си прецакаш собствения нет. Аз съм си го прецаквал :)

Изказа се. Тва за MAC адресите ми прозвуча малко 'странно' от самото начало :woot .

Не е странно - манипулирането на MAC адресите е елементарно, но само по себе си не води до нищо, освен до прецакването на собствения ти нет. ;)

Edit: Мда, всичко опира до DOCSIS, но смятам до тук да спрем, щото нещата ще станат още по-мътни :D

Наистина в стандартна Ethernet мрежа, единствения начин за предпазване от всякакви измами е използването на VPN - особено с включването на цифрови сертификати ;)

А като съм започнал оффтопик, от чисто любопитство искам да попитам, понеже видях в сайта на моторола един много готин вирелес кабелен модем, та ако си го купя (няма да е в този живот сигурно) мога ли да го ползвам вместо този и въобще каква е разликата.

Kakto 4eta ne damo az imam problemi s evrocom "net". Ot sumati vreme se opitvat da mi pusnat neta prez LAN cartata i ne uspqvat :angry: . Ta sq karam prez USB. Nqkolko puti sum im zvanil i 5 min. sled kato kazvat 4e ve4e vsi4ko e nared se okazva 4e nqmam net nito prez LAN nito prez USB. Sledvat o6te poredica obajdaniq dokato ne mi pusnat neta. I nakraq osven mese4nata taksa za neta polu4avam i tlusta smetka za telefona :angry1

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...