Jump to content
BulForum.com

Administratorite na Eurocom kradat potrebitelite!!

BODY

Recommended Posts

:) Всичко започна една ранна унска прохладна сутрин на 18.06.2004.

Ненадейно към 06:48 ми беше променнено IP-то - рекох си - за добро ще да е!

Един ден по късно обаче, разбрах че изобщо не е било за добро ... или ако е било за добро това добро не е било за мен! :angry:

Така се случи че в един момент интернет-а ми спря като одрязан с нож - това беше в 10:42 на 19.06.2004. :( Рекох си нещо става и се обадих в офиса на добре познатия ви телефон 63-50-63, където като всеки нормален човек който плаща по 100 лева на месец очаквам адекватен и коректен отговор. Беше ми ЛЮБЕЗНО (наистина неочаквано за мен - но факт), че няма проблем а проблема си е при мен - отвърнах "Благодаря!" и рестартирах. След рестарт-а проблем нямаше, :lol: нямаше през следващите 60 минути. :wacko: Картинката отново се повтори но този път аз не звънях а направо рестартирах. Последва 3 часа спокойствие. След това пак същото само че вече на 30 мин, после на 10 мин, после на 5 - докато се стигне до момента в който имах интернет по 1-2 минути. :angry1 Звъннах отново в Евроком, но охраната (наи-вероятно не знам с кого говорих) ми каза че неможе да ми се реши проблема сега да се обадя на другия ден към обяд защото тогава идвал администратора дето му почва таботния ден в 09:30. :cry Скръцнах 2 пъти със зъби опитах се да се преборя за още 30 мин нет и успях да си "изпрося" от 00:05 до 11:43. :ghost Неиздържах и се обадих - където последва истински ужас за мен - администраторчето ми обесни че update-вали нещо си там и затова се получава преплитане на IP-тата и затова сме се бъркали с някакъв тяхен колега. :blink: Аз попитах - "И какво правим сега!" и последва най-фрапиращия за мен отговор "Еми ... ако можеш ... кажи ми някакво време в което не го ползваш ... даречем след 20 часа ... да му се обадя и да му кажа да влиза тогава!" :ph34r: :sick - на мен канчето ми вече изпуши и очтиво му обесних, че след като им плащам по 100 лева на месец може да забрави че ще има време в денонощието в което аз ще се лиша от интернет заради на някои си далаверките! :allien Последващата реплика беше тази с която трябваше да започне - "Добре, ще му се обадя и до 2 минути ще си имаш нормален интернет!". :cry Та домомента поне 100 МУНИТИ по-късно нямам проблеми! :) Ако някой друг се е сблъскас с подобен проблем или просто има мнение по въпроса - нека го изкаже - ще ми е люгопитно ? :confused

Ако до тогава не са ми свалили темата !!! :bgrin:

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply

И с какво твоето "старо" IP би било интересно на някой? Нито е нещо специално, нито нищо, за мен тези спекулации са пълна безсмислица както и загуба на време.

Честно казано Администраторите имат далеч по-важна работа отколкото да си харесват и "крадат" ай-пи-та. Пък и да им пукаше за дадено ай-пи тогава не биха въобще ти го дали...

Иначе в последните две седмици се правят промени в Евроком с цел по-доброто обслужване на потребителите. Какво точно се е променило няма да споменавам, това ще очаквам с времето потребителите сами да открият :) в следствие на тези промени има вероятност от възникване на проблеми и в някои случай (предполагам) е възможна промяна на ай-пи с цел диагностика и/или решаване на възникналия проблем.

Не трябва винаги да се правят прибързани заключения.

Dokolkoto znam smeniat software-a i stavat niakvi mizerii az dva dena niamah net!Edinia put daje mi kazaha ami problema si e pri teb opraviai se nie ti pingvame modema vsichko e OK.......daje mi kazaha da si preinstalna WIN(toi si beshe na 2 dena priasno isntaliran).....sled 4 chasa glavobluskane i buzikane po WIN-a prosto ne vijdah nikakuv problem i pak se obadih......togava s polovin usta mi kazaha,che pri tiah imalo neshto ne v red.......pusnaha go chak sled 3 chasa!

BTW nakraia na meseca obache edva li shte me pita niakoi kolko vreme sum niamal NET i saotvetno da platia lev dva po malko!

Dokolkoto znam smeniat software-a i stavat niakvi mizerii az dva dena niamah net!Edinia put daje mi kazaha ami problema si e pri teb opraviai se nie ti pingvame modema vsichko e OK.......daje mi kazaha da si preinstalna WIN(toi si beshe na 2 dena priasno isntaliran).....sled 4 chasa glavobluskane i buzikane po WIN-a prosto ne vijdah nikakuv problem i pak se obadih......togava s polovin usta mi kazaha,che pri tiah imalo neshto ne v red.......pusnaha go chak sled 3 chasa!

BTW nakraia na meseca obache edva li shte me pita niakoi kolko vreme sum niamal NET i saotvetno da platia lev dva po malko!

Услугата на Евроком е негарантирана следователно и 10 дни да нямаш Интернет не можеш да направиш нищо по въпроса. Това е услугата, която ползваш и си се съгласил с нея при подписване на договор.

Както невежднъж съм казвал - очаквания за 100% uptime са абсолютно нереални.

Dreamer - първо говоря за настоящото си IP не за старото - на мен не ми пука за старото - въпроса е как се чувстваш като видиш съпбщението:

Jun 20 11:43:09 l123 kernel: arp: 00:07:95:2a:7b:** is using my IP address 217.10.24*.*!

*-чките прикриват цифри и букви за да не попадам аз по обвинение че разпространявам тайна информация - не че виждам да е много тайно пазена даречем в IRC

Примерно аз нямам правото да си казвам IP-то - това означава ли че нямам прави да ползвам интернет защото там ми го сканират по 5 пъти в минута (примерно) от различки саитове!

Никога не съм очаквал 100% uptime, но съм очаквал корекност от хората които ядат от моята и на другите потребители ръцете ! :music

BODY, сега от същото място ли постваш?

ATEL, никога не съм казвал, че е нормално 10 дни да нямаш Интернет при Евроком. Предполагам, че липса на Интернет за период от 30 минути е достатъчен повод за обаждане на поддръжката. Тя затова е на работа за да помага при нужда така че както се казва - не ги жалете - при проблем винаги звънете :rolleyes:

haha mi gledaite sq. ne smqtam 4e ima mnogo ob6to ama... Kogato si prekarah evrocom internet (men me nqma6e v nas, a na6ite si bqha ama te i ponqtie si nqmat 6to e PC :) ) to nali ima 2 kabela za modema-ediniq e za Ethernet a drugiq za USB. I teq deto idvaha da instalirvat modema (b*si instalirvaneto -da mu puhne6 edin kabel, i predi za tova iskaha pari) tai kato nqmah Lan-ka sa se 4udili kade da slojat Kabela na modema :) i sa kazali na na6ite 4e trqbva da se kupi Lan karta. mojeha da izpolzvat kabela za USB-to ama kakto i da e :). ta dove4era se pribrah i az za purvi put vijdam takuv modem i ne se setih da vidq kutiqta na modema da sloja kabela za USB-to, no ve4e be6e mnogo kusno i trqbva6e da 4akam do sledva6tiq den da si kupq lan-ka.ta kupih si de ama 4ak sled kato si kupih vidqh 4e ima kabel za USB za modema ;)

Dreamer - да защо - не съм ходил никъде - а и нали нямам право да си сменям адреса на PC-to (физическия - блок вход ...) ако може да си го сменям казваи!

Услугата на Евроком е негарантирана следователно и 10 дни да нямаш Интернет не можеш да направиш нищо по въпроса. Това е услугата, която ползваш и си се съгласил с нея при подписване на договор.

Както невежднъж съм казвал - очаквания за 100% uptime са абсолютно нереални.

A za tova,kato ima problem pri tiah i mi davat suvet da se spasiavam kakvo shte kajesh???Momcheto mi kaza:"Sigurno imash virus ili WIN-a ti se e bugnal....napravi se preinstall i shte ti trugne"!!!

Имах подобна случка, само че тук имаше и подробност, че МАК-овете на гейтуейя се сменяха, все едно, че някой иска да го спуфи. В тези моменти от по 10-15 мин интернета ту го имаше ту го нямаше. Оплаках се по телефона на няколко пъти, като накрая ми заявиха, че било нормално да е така....

В последствие се оправи, но мнението, което си създадох вече не е положително.

Alien® - същото беше и при моя съсед - човека неразбираше от hardware и ми вика виж казаха за се купи няква карта ... историята се повтори както си я описъл!

Airfan - еми при мен само първия път на 19.06 в 10:42 беше друго след това беше от едно и също MAC адресче !

A za tova,kato ima problem pri tiah i mi davat suvet da se spasiavam kakvo shte kajesh???Momcheto mi kaza:"Sigurno imash virus ili WIN-a ti se e bugnal....napravi se preinstall i shte ti trugne"!!!

ha i na men vednuj mi be6e sprql net-a i kato se obadih mi kazaha 4e imam virus ;)

Alien® - почва съвсем да ми се разваля мнението за Евроком - работата много намирисва на гнило и от от вътре ! :(

i mi kazaha 4e ni6to ne mogat da napravqt po vuprosa (demek "opraai sa,tvoi problem") men me marze6e da reinstalvam OS-to i to malko po-kusno si doide sam neta (kolko malko? ami sled 3-4 4asa)

Тая тема заприлича на чат на тема: "кор за съпорта". Спрете се бе! Тея хора да не са всезнаещи/всеможещи. Що не идете да ги научите!

Shade - няма нищо против да го направя - нека ми даде неговата заплата за месеца и отивам! Въпроса не е какво могат и какво не - а как и дали ни цакат!

Главния въпрос в момента е не колко плащаме, а какво е отношението към нас и има ли вътрешни далавери на някои администратор!

Запитай се само колко българи са на принципа - "Щом мога да го правя защо, да не го правя?" !

Въпроса е, че постват през 2 минути и то едни и същи неща. Освен това нещата се отклониха от темата.

Alien® - същото беше и при моя съсед - човека неразбираше от hardware и ми вика виж казаха за се купи няква карта ... историята се повтори както си я описъл!

Аз съм с Моторола 5100 и самата инсталационна програма си търси ЛАН картата.Аз моята я бях забранил и програмата ми каза че не може да ми инсталира драйверите,въпреки че я ползувам на USB.

И на мен ми зачезна стария IP адрес. Интернета чезнеше през няколко минути. Оказа се, че нивото на сигнала е много ниско. След като техниците оправиха сигнала, всичко си тръгна по старому.

PS: Това за ЛАН картите сигурно го казват, защото USB много забавя по-старите компютри.

:) Всичко започна една ранна унска прохладна сутрин на 18.06.2004.

Ненадейно към 06:48 ми беше променнено IP-то - рекох си - за добро ще да е!

Един ден по късно обаче, разбрах че изобщо не е било за добро ... или ако е било за добро това добро не е било за мен!  :angry:

Така се случи че в един момент интернет-а ми спря като одрязан с нож - това беше в 10:42 на 19.06.2004.  :(  Рекох си нещо става и се обадих в офиса на добре познатия ви телефон 63-50-63, където като всеки нормален човек който плаща по 100 лева на месец очаквам адекватен и коректен отговор. Беше ми ЛЮБЕЗНО (наистина неочаквано за мен - но факт), че няма проблем а проблема си е при мен - отвърнах "Благодаря!" и рестартирах. След рестарт-а проблем нямаше,  :lol:  нямаше през следващите 60 минути.  :wacko:  Картинката отново се повтори но този път аз не звънях а направо рестартирах. Последва 3 часа спокойствие. След това пак същото само че вече на 30 мин, после на 10 мин, после на 5 - докато се стигне до момента в който имах интернет по 1-2 минути.  :angry1  Звъннах отново в Евроком, но охраната (наи-вероятно не знам с кого говорих) ми каза че неможе да ми се реши проблема сега да се обадя на другия ден към обяд защото тогава идвал администратора дето му почва таботния ден в 09:30.  :cry  Скръцнах 2 пъти със зъби опитах се да се преборя за още 30 мин нет и успях да си "изпрося" от 00:05 до 11:43.  :ghost Неиздържах и се обадих - където последва истински ужас за мен - администраторчето ми обесни че update-вали нещо си там и затова се получава преплитане на IP-тата и затова сме се бъркали с някакъв тяхен колега.  :blink:  Аз попитах - "И какво правим сега!" и последва най-фрапиращия за мен отговор "Еми ... ако можеш ... кажи ми някакво време в което не го ползваш ... даречем след 20 часа ... да му се обадя и да му кажа да влиза тогава!"  :ph34r:  :sick  - на мен канчето ми вече изпуши и очтиво му обесних, че след като им плащам по 100 лева на месец може да забрави че ще има време в денонощието в което аз ще се лиша от интернет заради на някои си далаверките!  :allien  Последващата реплика беше тази с която трябваше да започне - "Добре, ще му се обадя и до 2 минути ще си имаш нормален интернет!".  :cry Та домомента поне 100 МУНИТИ по-късно нямам проблеми!  :) Ако някой друг се е сблъскас с подобен проблем или просто има мнение по въпроса - нека го изкаже - ще ми е люгопитно ? :confused

Ако до тогава не са ми свалили темата !!!  :bgrin:

Absolutno su6tiq problem i pri men.

Zna4i smeniha mi IP-to.....i ottogava v produljenie na nqkolko sedmizi sled 9-10 ve4erta nqmah I-net do 1 kato tova se slu4va prez den 4e i po 4esto.

Obajdam se na supporta....i mi kazvat che nikuf problem si nqma...si4ko e Ok samo deto modema ne bil zaka4en...hehehe mi kak da e zaka4en a?

Ama obajdam im se prez den no vse su6tata izstoriq....poludqh maina....

No po edno vreme problemite iz4eznaha i neta si zaraboti normalno.

:)

Oste 1 izdunka ako stane i nervite mi nqma da izdurjat....predstavqsh li....durjat me bez net vav vremeto kogato nai mnogo go polzvam... :) :)

Е, случвало ми се е и на мене да поспре нета. За половин, за един час... Но става рядко. Какво толкова се тормозите бе хора? Ако бяхте на dail-up по добре ли щеше да ви е? :lol:

Технически проблеми и некомпетентни люде винаги ще има.

Аз колкото пъти съм се обаждал като спре нета обясняват, че работят по въпроса и ще отстранят проблема до еди колко си часа, и го правят. Като се развали асансьора пак е същото. :P

Всеки, който си плаща е в правото си да си търси правата и да изисква качество на услугата, за която е платил. Ама чак пък конспирации и кражба на IP-та :confused

Hehe verno dial upa .......e kofti izpadnal...

Ama predstavi si zql den si u4il/rabotil....iznerven si i iskash da si posurfirash malko za relaxirane....i kfo stafa?

Nema net :cry

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...