Jump to content
BulForum.com

Проблем с windows ???

MaiconDogg

Recommended Posts

Вчера си играх на лаптопа ( с XP съм ) и си свалих флекстайпа , и си рестнах компа всичко ок но като тръгна да ми се включва и много странно ми исписа някво старт уиндоус нормал ... като го натисна и ми дава някъв ерор с хадруера или софтуера и аз вече нз и не мога си влезна въбще в менюто ... кво да прая ?

много странно ми исписа някво старт уиндоус нормал ... като го натисна и ми дава някъв ерор... кво да прая ?

ми парво си опраи правописа

Второ - никога не ползвай тази ненужна простотия флекстайп.

Трето - не може да очакваш конкретно решение, като описваш проблема с "много странно някво" и "някъв ерор" - нещата се пишат точно ;)

Аз бих си инсталирал наново уиндоус от добра дистрибуция, а относно българския не ти трябва "кирилизация", защото XP поддържа кирилица.

Понякога си мисля, че склонността човек да се отнася грижливо към операционната си система и компютъра (и не само) има определена връзка с общата интелигентност/грамотност... :) .

По темата (точно) - проблемът не е в Windows B)

Човекът иска да каже, че му се е показало менюто, дето пита дали да стартира нормално, дали да тръгне с последните работещи настройки, дали да стартира в safe-режим и т.н.

Като начало съветът е да пуснеш в safe mode да видиш всичко ли е ОК, след това да рестартираш с последните работещи настройки и ако изкара грешка, да я препишеш и да я поместиш тук буквално, понеже така с гадаене на проблема няма да стане.

Ми истината е , че е на приятелка и тя това ми обесни а тя не разбира много от компютри ... как да си върне лаптопа с последните настройки като не може да влезне никъде ?

wacko.gifblink.giftounge.gif

Пуснах темата в още един форум и там естествено се опитаха да помогнат но тука от едно време си помна , че всички са дървени философи като теб , може би чакаш някой да създаде тема и да избиеш някой комплекс знам ли ....

Пуснах темата в още един форум и там естествено се опитаха да помогнат но тука от едно време си помна , че всички са дървени философи като теб , може би чакаш някой да създаде тема и да избиеш някой комплекс знам ли ....

Бъркаш се, аз съм форумен трол biggrin1.gif

Човека искаше да каже, че първо ти си си играл на лаптопа, изкарвало това и онова, после се оказва, че не ти, а приятелката ти не може да ти обЕсни ... :blink: .

Освен това "и си свалих флекстайпа , и си рестнах компа всичко ок но като тръгна да ми се включва и много странно ми исписа"

- не е въпрос до дървени философи, аз ще ти кажа, че самия факт, че си си свалил нещо от нета (флекса) не може да бъде причина за това, което обясняваш.

Защо продължаваш в духа на днешната младеж (и не само) да не можеш да обясниш като хората "нормално" и разбираемо какво си направил и какво е последвало, точно и ясно. Защото си написал някакви неясни неща, очевидно и подлежащи на съмнение, без препинателни знаци никакви, и после видиш ли ний сме били дървени философи - някои хора биха могли да характеризират това за наглост, нали така.

Айде моля да помислим преди да говорим и да искаме помощ. Видях другата ти тема на другото място, и там тръгнаха с подигравките, макар че просто не са се появили хората, които и там да насметат порядъчно написаното.

Може и да си неграмотен, може да си всичко, за това не виждам причина да съдим хората, но поне не се засягай като ощипана мома когато някои отбележи някои недостатъци на написаното, а именно, че нито се разбира точно какво и що, нито е грамотно, а на всичко отгоре другите са философи.

Знам , че съм написал твърде малко за проблема но толкова ми казаха и толкова знам и толкова написах . И много се извинявам , че в началото бях написал , че проблема мой , незнаех , че това е толкова важно . Също така и незнаех , че тука има инстпектори , извинявай ще дам на лично събощение трите ми имена и ЕГН-то . Та за проблема да написал съм малко но като незнаеш прескачаш темата и това е , кое ти е толкова трудно ? Но като ви гледам с по 7000 съобщение ви разбирам де то друга работа си нямат такива като вас , ако прескочат дадена тема макар и да няма с кво да помогнат но поне във форума да се направят на умни и забавни , то тогава ви се губи деня . Айде със здраве нека модератора заключи тая тема , а вие вместо да висите по форумите с 7000 съобщение , можете да си намерите и друга работа , може пък да не е свързана с форума макар , че едва ли ...

Много глупаво разсъждаваш :) .

Явно не гледаш датата на регистрация във форума, а има хора/администратори с по над 10 хиляди "съобщения", като определено основната им работа не е да пишат по форума ;) .

От друга страна някои хора пишат бързо и едно мнение им отнема половин минута примерно.

На други хора пък са им нужни минути само докато измислят мнението :rolleyes: . Само принципно казано.

Понеже видях, че тия 7000 мнения някак ти влязоха под кожата :laughing:

Че на мен нерядко ми се случва на ден да пиша по десетки други съобщения, мейли и т.н., та даже не ги включвам в тарифата си.

По темата - след толкова излишни офтопици, не каза какво си пробвал от препоръчаното тук и там, например да върнеш last good configuration, да пробваш в Safe Mode (F8 държиш натиснат преди да почне да зарежда Windows), а относно другото - "някъв еррор" както ти казаха, нищо не означава, когато си готов с по-нормални данни, тогава може да ти се дадат насоки, останалото ... стана чесане на пръсти.

За сейф мода и аз се сетих но каза , че не може да влезне там . А last good configuration и аз незнам как става ... за подробностите само това което съм написал знам за сега

Last known good configuration е в менюто на Safe Mode ето ти и как става: http://support.microsoft.com/kb/307852

И само да отбележа, че ако имам < 40 мнения на ден считам, че съм станал напразноph34r.gif

Ем той каза, че онова меню с F8 не излизало, вероятно се е омазало нещо по-сериозно. Май следва опит с CD-то на Windows и оттам да пробва тия неща по възстановяване, да тества за грешки по файловата система (checkdisk), и т.н. Не се разбра дали флекстайп е бил инсталиран СЛЕД като е бил свален, и какъв е виндовса и версията на флекса, ей такива неща.

10 мнения на ден ако пиша, това е средно 5, айде 10 минути отнето време. Време, в което човек се опитва да помогне доколкото може, понякога и със съвети за грамотност, начин на задаване на въпроси и т.н. :)

Ако питаш мен щом нещата са се омазали до такава степен, че даже и safe mode не може да зареди по-добре да му прасне една преинсталация. Доста по-бързо ще стане отколкото да се мъчи да възстанови и подкара ОС-ма. Все пак ако разберем каква точно е грешката и къде я дава ще спрем да гадаем. Правя едно предположение за грешка: NTLDR is missing?biggrin1.gif

Вместо да го карате да помпи F8, най-добре пак да си ресне компа...безтуй вече има опит :bgrin:.

Няма начин да не ти излезе менюто...най-вероятно изпускаш момента на "помпенето" - започва се веднага след като изчезне екрана на биоса. След като ти излезне това меню, избери първо Safe mode...изчакай да зареди уиндоуса (знаеш, че резолюцията ще бъде малко по-кофти), след това рестартирай през старт менюто, пак помпи F8 и вторият път от менюто избери Last Known Good Configuration.

След ресетване на машината докато е зареждала ми се е скапвало всичко... верно преди много време беше но оттогава чакам повечко преди да натисна "червеното" копче.

ПС: Ако safe mode не може да зареди наистина е сериозна хавата. Ако не си наясно за F8 по-добре занеси компютъра при някой който разбира от това да не стане да направиш повече бели.

ami shtom ti dava greshka za hardware i software znachi e edno ot dvete po veroiatno software xp i ot adobe mi se e precakvalo predi niakolko godini kato beshe moderno xmas.gif slagai vista/7 ako pak ne stava nosi go na serviz ot hardware e i pak pogledni kvo tochno pishe na greshkata kakto sa ti kazali ako ti pishe niakakav fail znachi shte e ot software-a :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...