DarkWish Posted June 18, 2004 Share Posted June 18, 2004 нес пред моя ход имаше едно момче в несвяст.Обадихме се на 150 и след 20 минути още нямаше кола а мом4ето стана и си тръгна.Обадихме се пак на 150 и ни казаха че колата тъкмо тръгвала.Дори и на мен ми се е случвало да чакам линеика и пак се забави супер много.Ами ако има прострелна рана пак ли трябваше да чакаме толкова.Досега не съм виждал линеика с пуснат буркан ама абсолиутно никога!!!!!!Това ли е помоща, която ни указват тези возила или самите шофиори са мърди????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted June 18, 2004 Share Posted June 18, 2004 А може би прекалено много хора имат нужда от тях. А може би броят им е прекалено малък... хайде да не подхождаме винаги с рогата напред :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted June 18, 2004 Share Posted June 18, 2004 Ами то за това си има частна бърза помощ, като си платиш и идват! То не, че не си плащаме и за държавната ама на ли...... ЕДИТ: @ Dreamer ....то ако не е с рогата на пред ще е с краката в този случай Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkWish Posted June 18, 2004 Author Share Posted June 18, 2004 все пак в Пловдив незнам да има само една поликлиника 4е да има недостиг но понякога наистина мойе и да има Link to comment Share on other sites More sharing options...
CMexyBka Posted June 18, 2004 Share Posted June 18, 2004 Досега не съм виждал линеика с пуснат буркан ама абсолиутно никога!!!!!! ахххх .Явно не прекарваш много време на вън.Линейки с пуснати буркани има и то не рядко.. ама ти пожелавам и да не видиш никога такава. щото пуснат ли е буркана ,не се е случило нищо хубаво ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted June 18, 2004 Share Posted June 18, 2004 все пак в Пловдив незнам да има само една поликлиника 4е да има недостиг но понякога наистина мойе и да има Ти като се обадиш на спешна помощ те да не ти търсят по поликниките линейки !? Някой знае ли как е реда в тия случай? Всичко от хирургиите ли идва или ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted June 18, 2004 Share Posted June 18, 2004 Az jiveq na centara na 5 min pesha ot poliklinikata do ponedelnik pazara...kato im zvunnesh idvat za 5 minuti. Nikvi oplakvaniq, 4e te taxitata ponqkoga sa po-bavni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted June 18, 2004 Share Posted June 18, 2004 Има и частна бърза помощ както се каза. Плащаш си и идват, не е никак скъпо - 10 или 20 лева. На държавната прекалено много се разчита, а колите не са безкрай. Имайте предвид, че и села разчитат на тези линейки... Колко ходят натам е друг въпрос. А че помагат - помагат. Но не могат да огреят навсякъде за жалост. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grim Posted June 18, 2004 Share Posted June 18, 2004 mislai che tribva poveche da uvajavame truda na tezi lekari vseki ot tezi lakari ima pone okolo 30 tina sluchai na dejurstvo kato ne govorim za renimacionni ekipi kudeto chesto sluchaite sa s letalen izhod chesto na sedmica niakoi imat po 2 ili 3 dushi koito bez tiah sa bili zagubeni takuv lekar ima poniakoga poveche ot 1/2 povikvania po romski mahali i poluchava okolo 250 lv ima limit na gorivoto za lineikite i raboti s aparatura ot predi 20 tina godini kolkoto do chastnata burza pomosht ako imash naistina seriozna diagnoza prosto im se obadi i togava she komentirame Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted June 18, 2004 Share Posted June 18, 2004 Малко личен опит. Обаждам се на 150 викат ми неможе да пратим линейка за вашия случай. Гарантирам че без линейка това неможе да се оправи. Звънкаш на Частната бърза помощ за по малко от 30-40 мин не са идвали. Бях го забравил този момент до преди 2-3 седмици. Вече си знам и звънкам направо на частиците. Чаках ги час и десет минути. Накрая като дойдоха и викам за какво така и ми викат ми имаше много движение и се забавихме. Това в 6 часа сутринта. Направо 3 часа задръствания имат. Просто нямам думи. Аз за 1 час мога да отида до София, а тия от ВМИ на Васил Априлов до Събота пазара 1 час. Моят съвет е по добре да си намерите транспорт иначе чакай да дойдат навреме. Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted June 19, 2004 Share Posted June 19, 2004 Да ви кажа пък един мой случай с главен герой аз.. След едно напиване пичовете се уплашили от зверското ми напиване и викат линейка.Чакали я 40 минути...Тва едно на ръка ,не съм бил на смъртен одър,така,че претенции нямам.Ама защо тогава на листа който там ми се описва диагнозата,кво ми има и т.н. пише "Обаждане 1:23 АМ" и "Линейка пристигнала в 1:35 АМ" ???????Като са чакали повече от половин час.Ми ако беше някой сериозен случай ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_anton Posted June 19, 2004 Share Posted June 19, 2004 mislq 4e ako slu4eq e naistina spe6en ili zvnaka6 vednaga na 4astnata barza pomo6t ili ako moje6 si namira6 prevoz do bolnica ili saotvetnoto mqsto darjavnite lineiki ne sa mnogo pak i kakto kazahme denq im e mnogo natovaren Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted June 19, 2004 Share Posted June 19, 2004 Само едно ще ви кажа, да не ви се налага да опрете до доктори и линейки!!! Такива брутални случаи знам, че ще ви се иправи косата!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aston_ Posted June 19, 2004 Share Posted June 19, 2004 Да ви кажа пък един мой случай с главен герой аз.. След едно напиване пичовете се уплашили от зверското ми напиване и викат линейка.Чакали я 40 минути...Тва едно на ръка ,не съм бил на смъртен одър,така,че претенции нямам.Ама защо тогава на листа който там ми се описва диагнозата,кво ми има и т.н. пише "Обаждане 1:23 АМ" и "Линейка пристигнала в 1:35 АМ" ???????Като са чакали повече от половин час.Ми ако беше някой сериозен случай ???? ми аз си счупих ръката лошо и баща ми звани на бърза помощ да викне ленеика и диспечарката (или там квато е ) му вика що не си го докараш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted June 19, 2004 Share Posted June 19, 2004 Ами по принцип като звъннеш на 150, те известяват или в хирургиите, или в окръжна (зависи кои са дежурни този ден) и от там вече трябва да се изпрати линейка до вас. Друг е въпроса с каква скорост ще пристигне известието и с каква точност. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted June 19, 2004 Share Posted June 19, 2004 ми аз си счупих ръката лошо и баща ми звани на бърза помощ да викне ленеика и диспечарката (или там квато е ) му вика що не си го докараш Е, какво искаш - твоят проблем е бил за неотложна помош, не за бърза. Аз като си потроша нещо си отивам към съответната дежурна болница и се оправям сам. Кое е по-спешно - някой в прединфарктно състояние или някой със счупена ръка? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN4ETO Posted June 19, 2004 Share Posted June 19, 2004 Страшно много се чака за линейки...незнам дали това е само в Пловдив...или в цяла България...или в целия свят...ама направо си е страшничко! Най-хубаво е да не ни се налага да търсим услугите на линейките. Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_anton Posted June 19, 2004 Share Posted June 19, 2004 Е, какво искаш - твоят проблем е бил за неотложна помош, не за бърза. Аз като си потроша нещо си отивам към съответната дежурна болница и се оправям сам. Кое е по-спешно - някой в прединфарктно състояние или някой със счупена ръка? napalno sam saglasen Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigCourage Posted June 19, 2004 Share Posted June 19, 2004 щото пуснат ли е буркана ,не се е случило нищо хубаво ... Abe ne vinagi e taka. Ot poznati sam chuval che burkana (ne samo na lineikata,sashtoto se otnasia i za policiata, no ne mislia che se otnasia i za pogarnata tai kato pesh mogesh da stignesh po barzo otkolkoto s pogarnata kola) sveti po razlichni prichini-naprimer doktora iska da otide da obiadva ili gena mu go vika da napravi pazarlak v Metro, ili se otekchava ot zadrastvaneto i iska da mine po-barzo, a inache lineikata otzad si e prazna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talic Posted June 19, 2004 Share Posted June 19, 2004 Awe, werno .. ako si s prostrelna rana i da doidat sled 20 min, a ? toi ve4e 6te tryp ili s 1-niq krak w groba... Kakwoto i da e prois6etwieto trqa 6tom zwynne6 na byrza pomo6t da idvat na okazanoto mqsto po 5 min ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
veseo Posted June 19, 2004 Share Posted June 19, 2004 Досега не съм виждал линеика с пуснат буркан ама абсолиутно никога!!!!!! Живея достатъчно близо до Втора Градска болница и, уверявам те, всеки ден чувам по няколко пъти буркан на линейка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted June 19, 2004 Share Posted June 19, 2004 Awe, werno .. ako si s prostrelna rana i da doidat sled 20 min, a ? toi ve4e 6te tryp ili s 1-niq krak w groba... Kakwoto i da e prois6etwieto trqa 6tom zwynne6 na byrza pomo6t da idvat na okazanoto mqsto po 5 min ! Пич, 20 минути е супер време. За 5 минути ако искаш да идват си наеми екип специално за теб с коли за всеки район като СОТ... То СОТ дават 5 минути, бе... къде летиш с това изказване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
groover Posted June 19, 2004 Share Posted June 19, 2004 Досега не съм виждал линеика с пуснат буркан ама абсолиутно никога!!!!!! има, има. живея до панаира и там често има задръствания, линейките си пускат сирените, минават колелото и си ги спират. ей т'ва е! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shin Posted June 19, 2004 Share Posted June 19, 2004 до сега 2 пъти съм викал линеика и 2-та пъти е идвала за не повече от 10 мин Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.