Jump to content
BulForum.com

Linux Linpus problem.

bFG

Recommended Posts

Здравейте,

Вчера купих Acer Asipire - 5536G.

Машината е с Linux Limpus Live 9.2. Незнам как да се оттърва от него за първи път се сблъсквам с линукс искам да инсталирам Windows 7.

Може ли някой да ми обясни като на идиот какво трябва да направя ?

същото като да инсталираш върху уиндоус ХР. просто трябва да избереш форматиране на диска

пробвах да сложа XP преди 5 минути боотна диска всичко започна нормално когато тръгна да "setup is starting windows" ми излезе син екран реснах го и сега ми показва само черен екран като го пусна моля за помощ !!!

пак услях да боотна от ЦД пак стигнах до същото място и пак син екран моля някой който е по в час с тия неща да ми помогне :S

Ми то голяма част от сетъпа на ХР е на син екран (текста е на син фон) laughing.gif

чесно ли ??? не бях забелязал !

Имам предвид това :

http://www.homeserverland.com/cfs-filesystemfile.ashx/__key/CommunityServer-Discussions-Components-Files/11/0181.problem_2D00_detected.jpg

Ако може някой да ми помогне найстина ще съм много благодарен !

чесно ли ??? не бях забелязал !

Имам предвид това :

http://www.homeserverland.com/cfs-filesystemfile.ashx/__key/CommunityServer-Discussions-Components-Files/11/0181.problem_2D00_detected.jpg

Ако може някой да ми помогне найстина ще съм много благодарен !

Най-вероятно ще се наложи да търсиш SATA драйвери на дискета, които да подадеш на ХР-то при една от началните стъпки на инстала. Или да ги вградиш с nLite в инсталацията, но съдейки по темата, надали ще ти се занимава.

Пробвай пак с Win7, като за него намери тия драйвери, и с флашка му ги подай, на стъпката за избор на дял, там в Адванцед май някъде, му ги даваш да ги намери от флашката.

Или в BIOS намираш някъде за IDE режим нещо и го сетваш, и ще се инсталира всичко. Друг въпрос са драйверите за другите устройства, които надали за ХР ще намериш за всичко.

Най-вероятно ще се наложи да търсиш SATA драйвери на дискета, които да подадеш на ХР-то при една от началните стъпки на инстала. Или да ги вградиш с nLite в инсталацията, но съдейки по темата, надали ще ти се занимава.

Пробвай пак с Win7, като за него намери тия драйвери, и с флашка му ги подай, на стъпката за избор на дял, там в Адванцед май някъде, му ги даваш да ги намери от флашката.

Или в BIOS намираш някъде за IDE режим нещо и го сетваш, и ще се инсталира всичко. Друг въпрос са драйверите за другите устройства, които надали за ХР ще намериш за всичко.

Е това е свестен отговор благодаря ти много колега !

Windows 7 както и XP SP3 трябва да имат вградени драйвери за SATA. Скоро ми се наложи да преинсталирам XP на сравнително стар Acer като дискът, с който разполагах аз (доста старо XP), не успя да намери драйвери за SATA, след това свалих някакво XP от тази година и всичко тръгна! Относно драйверите за XP провери в сайта на производителя, ако там няма значи вероятно няма да има или ще са писани един господ знае от койbiggrin1.gif

• 3 weeks later...

@бФГ

Имах същия проблем с лаптопа и Линукс Линпус и го реших като направих следното:

Освен ,че направих да буутва през СД в Биоса отидох и в Биос Менюто ""Advanced"" и оттам има подменю САТА . Цъкнах "enabled" там и след това безпроблемно инсталирах 7-цата.

Иначе като буутваше без тази настройка инсталационния диск на Уина и на мен ми излизаше същия син екран :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...