bFG Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 Здравейте, Вчера купих Acer Asipire - 5536G. Машината е с Linux Limpus Live 9.2. Незнам как да се оттърва от него за първи път се сблъсквам с линукс искам да инсталирам Windows 7. Може ли някой да ми обясни като на идиот какво трябва да направя ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
paagrio Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 същото като да инсталираш върху уиндоус ХР. просто трябва да избереш форматиране на диска Link to comment Share on other sites More sharing options...
bFG Posted September 1, 2010 Author Share Posted September 1, 2010 същото като да инсталираш върху уиндоус ХР. просто трябва да избереш форматиране на диска пробвах да сложа XP преди 5 минути боотна диска всичко започна нормално когато тръгна да "setup is starting windows" ми излезе син екран реснах го и сега ми показва само черен екран като го пусна моля за помощ !!! пак услях да боотна от ЦД пак стигнах до същото място и пак син екран моля някой който е по в час с тия неща да ми помогне :S Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 Ми то голяма част от сетъпа на ХР е на син екран (текста е на син фон) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bFG Posted September 1, 2010 Author Share Posted September 1, 2010 Ми то голяма част от сетъпа на ХР е на син екран (текста е на син фон) чесно ли ??? не бях забелязал ! Имам предвид това : http://www.homeserverland.com/cfs-filesystemfile.ashx/__key/CommunityServer-Discussions-Components-Files/11/0181.problem_2D00_detected.jpg Ако може някой да ми помогне найстина ще съм много благодарен ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 чесно ли ??? не бях забелязал ! Имам предвид това : http://www.homeserverland.com/cfs-filesystemfile.ashx/__key/CommunityServer-Discussions-Components-Files/11/0181.problem_2D00_detected.jpg Ако може някой да ми помогне найстина ще съм много благодарен ! Най-вероятно ще се наложи да търсиш SATA драйвери на дискета, които да подадеш на ХР-то при една от началните стъпки на инстала. Или да ги вградиш с nLite в инсталацията, но съдейки по темата, надали ще ти се занимава. Пробвай пак с Win7, като за него намери тия драйвери, и с флашка му ги подай, на стъпката за избор на дял, там в Адванцед май някъде, му ги даваш да ги намери от флашката. Или в BIOS намираш някъде за IDE режим нещо и го сетваш, и ще се инсталира всичко. Друг въпрос са драйверите за другите устройства, които надали за ХР ще намериш за всичко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bFG Posted September 1, 2010 Author Share Posted September 1, 2010 Най-вероятно ще се наложи да търсиш SATA драйвери на дискета, които да подадеш на ХР-то при една от началните стъпки на инстала. Или да ги вградиш с nLite в инсталацията, но съдейки по темата, надали ще ти се занимава. Пробвай пак с Win7, като за него намери тия драйвери, и с флашка му ги подай, на стъпката за избор на дял, там в Адванцед май някъде, му ги даваш да ги намери от флашката. Или в BIOS намираш някъде за IDE режим нещо и го сетваш, и ще се инсталира всичко. Друг въпрос са драйверите за другите устройства, които надали за ХР ще намериш за всичко. Е това е свестен отговор благодаря ти много колега ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 Windows 7 както и XP SP3 трябва да имат вградени драйвери за SATA. Скоро ми се наложи да преинсталирам XP на сравнително стар Acer като дискът, с който разполагах аз (доста старо XP), не успя да намери драйвери за SATA, след това свалих някакво XP от тази година и всичко тръгна! Относно драйверите за XP провери в сайта на производителя, ако там няма значи вероятно няма да има или ще са писани един господ знае от кой Link to comment Share on other sites More sharing options...
NRG_God Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 @бФГ Имах същия проблем с лаптопа и Линукс Линпус и го реших като направих следното: Освен ,че направих да буутва през СД в Биоса отидох и в Биос Менюто ""Advanced"" и оттам има подменю САТА . Цъкнах "enabled" там и след това безпроблемно инсталирах 7-цата. Иначе като буутваше без тази настройка инсталационния диск на Уина и на мен ми излизаше същия син екран Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.