YNN Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 Здравейте, Разгледах из форума и виждам,че има доста хора доста по-навътре в нещата с мрежите от мен. Аз имам следния проблем. Преди 4 месеца си взех въпросния рутер Canyon CNP-WF514N1. Настроих си го както трябва. В ефира си имаше интернет, на настолния компютър също. Всичко ок, до преди 2 дни когато без видима причина вече не мога да се свържа с мрежата на рутера. Не съм сменял настройки, не съм пипал нищо. Вечерта преди да се появи проблема си работеше идеално. Ето кое е странното.. Имам лаптоп и два телефона с wi-fi. Лаптопа ми засича мрежата от рутера, но не може да се свърже - Windows-а ми казва да рестартирам рутера и да пробвам пак. Правил съм го естествено, без резултат. Единият от телефоните ( Нокиа 5800 - въобще не засича никаква мрежа, като преди това не е имал проблем съм се свързвал с него). Втория телефон, също засича мрежа, не може да се свърже.. Ресетвал съм рутера, настройвал съм го на ново. Няма ограничения по мак адреси само WPA кодиране. Рутера има силен сигнал. С лаптопа се свързвам с др безжични мрежи, така че не би трябвало проблема да е в мрежовата карта. Ако имате някакви идеи, ще съм много благодарен ако ги споделите. Естествено, рутера е още в гаранция, но искам да пробвам др възможности преди да го занеса в сервиз. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 Влез в уеб-интерфейса по кабел и виж на какъв стандарт работи рутера - имам съмнение, че по някаква причина е сложен на N, а безжичните ти устройства са на G. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YNN Posted August 29, 2010 Author Share Posted August 29, 2010 Здрасти, Благодаря за отоговора. Рутера работи на B,G и N едновременно, както е било и от момента на покупката. Лаптопа ми поддържа всички wifi стандарти... Link to comment Share on other sites More sharing options...
YNN Posted August 31, 2010 Author Share Posted August 31, 2010 За тези, които се интересуват. Направих мъ преди малко RESET, въведох настройките наново и в момента работи идеално! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 4, 2010 Share Posted September 4, 2010 За тези, които се интересуват. Направих мъ преди малко RESET, въведох настройките наново и в момента работи идеално! Е, аз доколкото разбрах това си го пробвал неведнъж досега, или се лъжа? И викаш, сега след поредния reset се оправи... след като е бил спрял ненадейно ей така от нищото след като 3-4 месеца е работил. Ми ето от такива работи се страхувам аз от разни куче техники (рутери), и затова гледам нещо по-скъпо и качествено барем намаля риска от такива работи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.