Jump to content
BulForum.com

Продавам сървърска РАМ памет

Recommended Posts

Продавам два броя РАМ памет за сървъри по 512МБ с чипове Samsung.

Двете плочки са различни,прилагам снимки за да се види за какво става дума

http://img841.imageshack.us/img841/1905/p11105091.jpg

http://img823.imageshack.us/img823/8650/p11105071.jpg

Взех ги за моя компютър,но след като не тръгна,разтърсих подробно и разбрах,че са за сървъри.Ако някой проявява интерес,стискаме ръцете след тест или примерно 2-3 дни moneyback.

Цена за двете 18лева

За връзка тук в темата или на ЛС

• 3 weeks later...

Бих искал да взема само едната и то след като тествам. Не съм запознат толкова, но в какво според теб се различава тази РАМ от другите. Имам в предвид, не е ли по-логично просто да не работи отколкото да е за сървър, щото сървър реално може да стане от всеки компютър.

Ще ти пиша контакти на ЛС за уточняване на подробностите.

Бих искал да взема само едната и то след като тествам. Не съм запознат толкова, но в какво според теб се различава тази РАМ от другите. Имам в предвид, не е ли по-логично просто да не работи отколкото да е за сървър, щото сървър реално може да стане от всеки компютър.

Ще ти пиша контакти на ЛС за уточняване на подробностите.

Ами и аз не съм запознат особено с какво се различава хардуера за сървъри,както бях писал по-нагоре ги взех за моя компютър и чак след това разбрах,че имат разлика.Сега на първо четене мога да дам един цитат,който намерих току що в нета

"Докато всеки обикновен компютър може да бъде сървър, специализираните такива обикновено изискват подходящ хардуер. Те включват по-бърз процесор, бърза и голяма като размер RAM памет, както и по-големи твърди дискове."

Слота явно е същтият като за компютъра,защото влизат тези плочки без никакви проблеми,но явно имат някаква друга разлика при работа.Това което разбрах,е че това ECC REGISTERED е означение за рам памет за сървъри.Тя работела с някои компютърни дъна,но не със всички,предполагам трябва да се провери дали конкретно дъно я поддържа в спецификацийте му.Явно моето не я поддържа,доказано след тест.Като го включа нормално мяка един път и спира,със развалена рам съм го пробвал-не зарежда,но мяка постоянно,а с тази вътре всичко завърта,но не изгрява и не мяка.

Ако някой,който е в час има желание,може да обясни как точно стоят нещата сървър-ПС.

Нова цена 20лева за двете плочки

Благодаря на колегата tango,който се свърза с мен на лични и се изясни,че паметите 100% са за сървъри!

Голямо благодаря и на колегата firmajiq за подробното разяснение!

Ако някой,който е в час има желание,може да обясни как точно стоят нещата сървър-ПС.

ЕСС значи "Error correction code", служи за оправяне на случайни грешки, генерирани в паметта. При сървърите това е от критично значение, защото трябва да работят в някои случаи с години, без да се спират. Затова на самите памети има допълнителен чип памет, и допълнителен контролер, който с помощта на този допълнителен чип да открива и коригира евентуална грешка.

Повечето от десктоп дъната не поддържат този контролер, затова и нямат достъп до паметта и генерират съобщение за грешка.

А твърдението, че "сървър реално може да стане от всеки компютър" е толкова далече от истината, че направо го оставям без коментар :).

• 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...