Jump to content
BulForum.com

Булсатком (НетГруп/Асеновград.Нет)

Recommended Posts

Не мога да ви разбера - искате високи скорости или стабилен интернет? И какво толкова като свалите един филм вместо за 2мин за 5мин? Толкова ли са ви решаващи тези 3минути? За мен скорости над 1MB са абсолютно ненужни и глезотия. И само ще цитирам един лаф от сериала "Приятели" - "Който много мрънка на кухо дрънка"laughing.gif

• Replies 949
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Не мога да ви разбера - искате високи скорости или стабилен интернет? И какво толкова като свалите един филм вместо за 2мин за 5мин? Толкова ли са ви решаващи тези 3минути? За мен скорости над 1MB са абсолютно ненужни и глезотия. И само ще цитирам един лаф от сериала "Приятели" - "Който много мрънка на кухо дрънка"laughing.gif

Ок, една задачка за теб. Кое е по-добре?

1. Стабилен нет + високи скорости

2. Стабилен нет (евентуално, в което се съмняваме всички) + 4 пъти по-ниски скорости. В тази точка натъртвам на факта, че по-голяма стабилност отколкото преди имахме, НЯМА да имаме. Само по-малка може да стане.

?

Това че за теб 1МБ е предостатъчен нищо не означава. Дали за 3 или за 5 мин. е наистина маловажно, но първо не е само торентите, второ скоростите падат към Бг 4 пъти, към чужбина как да е, там 22 мбит така или иначе рядко се постигат. Въпросът е принципен. То поне да беше също толкова стабилен, но се съмнявам да стане.

Има доста дейности, за които 1МБ е некомфортно.

Не, наистина не се търпи това положение, няма да ги изтрая до края на месеца, всяка страница да я чакаш по минута още от сутринта! И това вече започва да писва 2 седмици вече! Майната им на игрите, то не става за браузване камо ли..

Edited by tedy

Кажи ми специално на теб защо ти трябва да имаш 80-90Мбит свързаност към България? Относно задачката бих предпочел по-ниски скорости, но интернет, който да го има почти 100% от времето както съм и в момента (за последните 2 месеца не съм регистрирал прекъсване), скоростта ми на download е ~3MB и предпочитам да си остане 3MB отколкото да ми се увеличат пингове и да прекъсва.

Кажи ми специално на теб защо ти трябва да имаш 80-90Мбит свързаност към България? Относно задачката бих предпочел по-ниски скорости, но интернет, който да го има почти 100% от времето както съм и в момента (за последните 2 месеца не съм регистрирал прекъсване), скоростта ми на download е ~3MB и предпочитам да си остане 3MB отколкото да ми се увеличат пингове и да прекъсва.

Ми там е работата, вече ти го написах. Получаваме по-ниски скорости и много лош пинг, дроп и т.н. и следствията от това.

Всеки би предпочел по-стабилен нет и малко по-ниска скорост отколкото нестабилен с високи, нали така.

Но е друга тема, че от стабилен с високи минахме на нестабилен с ниски ;) .

На мен не ми е критично нужно да имам 80 мбит към Бг. Ако останалите условия са еднакви, леко недоволство просто изниква в мен като ми намалят 4 пъти! скорости, това е. По-висока скорост означава и по-пъргав нет при еднакви други условия. Понатовари една 1МБ връзка с нещо, и чакай по сто часа да ти зареди нещо друго в това време, а човек нерядко ползва по повече от 1 програма едновременно, работещи с нета. Нали ако пусна все пак торент да дърпам някой 10ГБ филм, и ако реша в това време да свърша нещо, кво правим. Защо ме караш да обяснявам очевидни неща.

3-4 МБ/с се ядва, като за LAN все пак, но ако едвам докарвам 2, вече ще си е за мрънкане.

За пинга и дропа просто няма как да не се съглася с теб, тъй като напоследък играя предимно онлайн и това за мен също е от огромно значение. Но за скоростите не можеш да ме убедиш. Имаш право, че ако включиш торент клиента да сваля трафика ще бъде запълнен, но пък можеш да ограничиш да не сваля с 1МБ, а с 800к, а и 32мбита са ~4MB, което хич не е зле поне за моите стандарти. Все пак си мисля, че с понижаване на скоростите нещата ще се пооправят. Друг е въпросът, че от "Булсат" постъпиха супер идиотски като сринаха една стабилна мрежа и сега тепърва ще я оправят, но колко клинети ще изгубят докато я оправят не се знае.

За пинга и дропа просто няма как да не се съглася с теб, тъй като напоследък играя предимно онлайн и това за мен също е от огромно значение. Но за скоростите не можеш да ме убедиш. Имаш право, че ако включиш торент клиента да сваля трафика ще бъде запълнен, но пък можеш да ограничиш да не сваля с 1МБ, а с 800к, а и 32мбита са ~4MB, което хич не е зле поне за моите стандарти. Все пак си мисля, че с понижаване на скоростите нещата ще се пооправят. Друг е въпросът, че от "Булсат" постъпиха супер идиотски като сринаха една стабилна мрежа и сега тепърва ще я оправят, но колко клинети ще изгубят докато я оправят не се знае.

Разликата между 22 и 32 мбита е 5 лв, а и тва са теоретично какво предлагат, силно се съмнявам да се стигат до 100%. Разликата е ~1МБ, което за мен лично е прекалено малка разлика в скоростта за да си заслужава да им давам по 5 лв повече. От 2.8 до 4 не е нещо особено, ако реално постигам 2.8 като минимум винаги, няма да мрънкам (много). Но ако е максимум както имат навика повечето да рекламират, а реално повечето време се стигат 2 и под 2, вече ще мрънкам повече.

Относно ограничаването, знаеш, че за LAN няма как да стане ефективно, защото там скоростите в различни части на деня в зависимост от много фактори, играят в големи граници. Освен ако тура лимит наистина 800 К, тогава със сигурност винаги ще е Ок, само дето ще сваля с 800К, а реално в доста моменти може да има над 2М. И с 800К ще сваля един HD филм за 1 седмица ;) .

Ще видим.

Незнам какво толкова се кахърите като мрежата на Нет груп взе да се насира в началото на лятото.

Слушам онлайн радио и на ден ми буферираше по 50-100 пъти, това стабилен нет ли е ?

През целия месец август ми скъсаха нервите , всеки ден от 15 до 18 нямах нет заради прехвърляне на мрежата.

Загуба на пакети се появиха на 10-15 от 1-3 липсваха.Като си спомня единтичен случай беше навремето с Гигабит , уж оптиката беше в съседниня вход ,а аз губих пакети до гетуея .

Точно поради тази причина ги зарязах , поради подобна причина зарязах и Нет груп едвали ще съумеят да оправят този проблем.

От този месец се радвам на нов доставчик с два пъти по ниски скорости но стабилен нет , аз и това искам.

На всички които се оплакват ще кажа ,че проблемите не се решеват от самосебе си.

Здравейте, това ми е първия пост ама не се сдържах само да чета понеже очевадно огромен прожент от ревящите колко им е зле не разбират елемантарни неща.

Първо искам да почертая че не съм от Пловдив и не съм в момета там. В София съм и съм абонат на съвсем друг доставчик които весело се продаде вчера тоест съм долу горе във вашето положение :)

Обяснявам:

1) speedtest-a e flash отвратителен неоптимизиран software товарещ заради това много машината и поради това на различни по прозводителност машини дава много различни резултати. Следователно на резултатите не може да се вярва.

2) огромен процент от ревящите плачат заради загуби и висок пинг до gateway-а си. "Булсат се появили и насрали нещата" едновременно с това същите тези хора обясняват че нищо не е променено по мрежата "понеже нямало време". Ами драги ми смехурцовци според вас какво точно има между вас и gateway-a ви. Точно тази непроменена мрежа. Противоречите си !

3) Вярвам ви че преди е било по добре. Логично е. И мога да ви обясня защо. Преди сте били ограничени на доста по ниски скорости и тази мрежа е устисквала да ги пренася докато доколкото разбрах сега всички сте на MAX ( някакви хора цитират 9MByte/s това е над 70Мbit/s аз такова чудо съм виждал само в офиса ) АМИ ПРЕТОВАРИЛИ СТЕ Я ДАМИ И ГОСПОДА. Нормално е когато е претоварено всички да са зле. Когато ви върнат на нормалните скорости ще сте като преди. А ако ,не дай си Боже, нямате алтернатива и останете при булсат може и да доживеете времето когато оправят мрежата така че да устисква на всякакви скорости.

4) Пинга до Фелибето се бил вдигнал. Нищо по ясно. Като ви трасирам виждам че минавате през София. Колко от вас са учили физика достатъчно в училище ? София - Пловдив грубо 150км по 4 ( пинга отива до софия връща се до пловдив рез преноса на доставчика на машината на която пингвате отговора тръгва по обратния път ) = 600км скоростта на светлината във вакуум е 3*10^8 m/s в кварц около 2*10^8 m/s И какво се получава 3ms. Проста физика и не се отчита latency-то на железата през които преминавате. Тоест няма как ако ще да сте господ да получавате с по малко от 3ms по лош пинг до Пловдив. Докато пинг-а ви до София трябва да е както преди ( в час когато не сте претоварили безнадежно мрежата )

5) "Булсат били сложили слаби машини" Интересно като гледах трейса ми направи впечатление единия хоп jun-mx960.bg.bulsat.com (46.40.64.1) Някои писал ли е в google mx960 да види какво ще излезе ? Ами напишете и ще видите :)

Айде със здраве. Предполагам че сега ще тредизвикам буря от негодувание на хората които не са пречели внимателно какво съм написал. Предварително ви заявявам че няма да отговарям на провокации а само на смислени писания.

1) speedtest-a e flash отвратителен неоптимизиран software товарещ заради това много машината и поради това на различни по прозводителност машини дава много различни резултати. Следователно на резултатите не може да се вярва.

2) огромен процент от ревящите плачат заради загуби и висок пинг до gateway-а си. "Булсат се появили и насрали нещата" едновременно с това същите тези хора обясняват че нищо не е променено по мрежата "понеже нямало време". Ами драги ми смехурцовци според вас какво точно има между вас и gateway-a ви. Точно тази непроменена мрежа. Противоречите си !

3) Вярвам ви че преди е било по добре. Логично е. И мога да ви обясня защо. Преди сте били ограничени на доста по ниски скорости и тази мрежа е устисквала да ги пренася докато доколкото разбрах сега всички сте на MAX ( някакви хора цитират 9MByte/s това е над 70Мbit/s аз такова чудо съм виждал само в офиса ) АМИ ПРЕТОВАРИЛИ СТЕ Я ДАМИ И ГОСПОДА. Нормално е когато е претоварено всички да са зле. Когато ви върнат на нормалните скорости ще сте като преди. А ако ,не дай си Боже, нямате алтернатива и останете при булсат може и да доживеете времето когато оправят мрежата така че да устисква на всякакви скорости.

4) Пинга до Фелибето се бил вдигнал. Нищо по ясно. Като ви трасирам виждам че минавате през София. Колко от вас са учили физика достатъчно в училище ? София - Пловдив грубо 150км по 4 ( пинга отива до софия връща се до пловдив рез преноса на доставчика на машината на която пингвате отговора тръгва по обратния път ) = 600км скоростта на светлината във вакуум е 3*10^8 m/s в кварц около 2*10^8 m/s И какво се получава 3ms. Проста физика и не се отчита latency-то на железата през които преминавате. Тоест няма как ако ще да сте господ да получавате с по малко от 3ms по лош пинг до Пловдив. Докато пинг-а ви до София трябва да е както преди ( в час когато не сте претоварили безнадежно мрежата )

5) "Булсат били сложили слаби машини" Интересно като гледах трейса ми направи впечатление единия хоп jun-mx960.bg.bulsat.com (46.40.64.1) Някои писал ли е в google mx960 да види какво ще излезе ? Ами напишете и ще видите :)

Айде със здраве. Предполагам че сега ще тредизвикам буря от негодувание на хората които не са пречели внимателно какво съм написал. Предварително ви заявявам че няма да отговарям на провокации а само на смислени писания.

1)факт

2+3+4) Самия факт,че пингът до Пловдив вече минава през София не е ли промяна на мрежата? Това,че са сменени ip-тата от статични на динамични? Това,че външния трафик минава от другаде?Сам си противоречиш.... И същата тая мрежа да беше си направил труда да прочетеш МАЛКО преди да пишеш тука небивалиците си. Тези СЪЩИТЕ скорости и преди си бяха така на старата мрежа,която ОЧЕВИДНО е променена, и нямаше никакви подобни пролбеми... Не 70,а 90 mbit-а си бяха напълно нормални към България.

Те и Евроком София едно време като купиха Евроком Пловдив,уж със същата техника и същите скорости,ама насраха мрежата и вече 10 години никой не я оправя :angry1

5) Тука не съм компетентен,може и да са им хубави машините. Но нас кво ни е** като интернета е пълен боклук?

1)факт

2+3+4) Самия факт,че пингът до Пловдив вече минава през София не е ли промяна на мрежата? Това,че са сменени ip-тата от статични на динамични? Това,че външния трафик минава от другаде?Сам си противоречиш.... И същата тая мрежа да беше си направил труда да прочетеш МАЛКО преди да пишеш тука небивалиците си. Тези СЪЩИТЕ скорости и преди си бяха така на старата мрежа,която ОЧЕВИДНО е променена, и нямаше никакви подобни пролбеми... Не 70,а 90 mbit-а си бяха напълно нормални към България.

Те и Евроком София едно време като купиха Евроком Пловдив,уж със същата техника и същите скорости,ама насраха мрежата и вече 10 години никой не я оправя :angry1

5) Тука не съм компетентен,може и да са им хубави машините. Но нас кво ни е** като интернета е пълен боклук?

Добре го каза, според мен това е човек на булсат.

Това е цитат от един човек който ги разбира тези работи(несъм аз)

В момента за тях си един МАК адрес. Колкото и компютри да си включиш,

толкова реални ИП-та ще получиш. (пробвай ако не вярваш)

Когато им звъннете се пригответе да им кажете МАК адреса си, защото имена и адреси нямат никакво значение.

Ако им заявиш по телефона , че си си предплатил при тях за няколко месеца, ако те спрат

и на това ще се вържат. Те не разполагат с информация в момента.

Ако отиде комшията ти, който например и хабер си няма от нет и каже, че е предплатил и това даже не знаят.

Досега никой от тях не е потърсил помощта ми за преодоляването на този проблем.

Знаят че ще им струва пари, а те мразят да дават пари.

Колкото повече време минава, толкова повече пари ще им струва.

Вероятно тактически изчакват, защото и да им я предоставя тази информация,

нямат софтуер в който да я нанесат.

Нямат софтуер за статистика на загубите по мрежата.

Нямат софтуер за регистриране на обажданията, проблемите, съответно и за историята на проблематиката.

В допълнение в мрежата им постянно тече arp poisoning с идеята двама абонати от сегмента да не могат да се виждат, а да комуникират само през рутера.

Това влошава работата на броадбанд рутерите. Те са много чувствителни на мултикаст (слаби са им процесорите).

В момента мрежите по центъра и по тракия са едно цяло. Ако някой броадбанд рутер, бъде обърнат да раздава DHCP става страшно всичко пада.

А проблемите са много от проблеми с буксата на абоната, до преместването на кабела му.

Всичко при тях ще се свърши с първата буря. Да не говорим, че всеки един абонат започва да смята,

че проблемът е при него и започва да "чопли" и да се опитва да си оправи компютърът или рутера

и с това още повече влошава положението.

Старият екип са го взели на работа, но той ще бъде като сляп навън.

От офисите и касите няма да има съпорт. Администраторите им са в София.

Определението, което даде мой колега за ситуацията при тях в момента е:

ТЕ СА В ТЕХНИЧЕСКИ НОКАУТ.

Стоят прави на краката си, не са паднали, но все още не осъзнават какво се случва около тях.

Действителността е, че са си купили мрежа от въздушни кабели с Х на брой абонати, които скоростно се смаляват с всеки изминал ден.

Накрая ще останат X-Y абонати, на които поддръжката ще им струва толкова много пари, че ще бъде безсмислено да им се предлага услуга.

Пародията е че направиха излитане от висока скала и вместо да поддържат височината,

те настъпват газта за по-бързо забиване в земята. В момента се лъскат офиси.

Закупуват се нови автомобили. Градът е залян от реклама им.

Все едно е даже и да им дойдат заявки за включване те не могат да ги изпълнят.

До нова година ще стане следното: ДОЙДОХТЕ, ВИДЯХМЕ ВИ и ВИ КАЗАХМЕ ЧАО !

При нас се знаеше кой е с рутер и кой с wireless. Кой е с Windows и кой с каква операционна система е.

Знаеше се на кой му е включен компютърът на кой не. Даже касиерката разполагаше с тази информация и

с един клик можеше винаги да направи диагностика на сързаността (с малки изключения - свързаност на 10 мегабита не се разпознаваше).

Имаше SMS оповестяване за отпаднали връзки. SMS оповестяване за температурни отклонения по техническите ни възли.

Контрола върху трафика и количеството му към абоната не беше свързан при нас с това колко трафик можем да закупим или

на това колко е свързаността ни със София. Винаги беше свързано с възможността на мрежите да го пренесат.

Най - слаби като пренос бяха мрежите на Нетгруп. Това, което правят техните администратори в момента е

че трафика към абоната е без контрол, кой колкото си хване. С нощните ни скорости от време на време сме си имали грижи -

няколко късно лягащи си абоната да създадат грижи, като претоварят локално някое трасе в мрежата.

В момента Булсат подписват договори .... , НО ..... в тях не се вписва номер на договора, няма дата на договора,

няма предмет на договора, няма условия, няма цена, няма скорости.

не се знае изобщо за какво се сключва договора.

Има име, адрес, ЕГН, номер на лична карта и задължение да се спазват Общите им условия, които не се предоставят.

Казват, че конкуренцията било хубаво нещо, та си мисля колко хубаво щеше да бъде всичките ми конкуренти в Пловдив да са като тях. Да ама не са !

Има една поговорка за ЖАБАТА и ВОЛА. За тях важи с пълна сила.

Всеки си плаща за обучението. Те избраха метода на пробите и грешките.

За голяма компания като тяхната е леко рисково такова поведение.

Съмнявам се, дали някой от абонатите им ще ги трае да си правят експерименти.

Edited by mordeath

1)факт

Не съм съвсем съгласен. естествено е че има промяна други upstate provider-и и че трафика минава през софия. Това е промяна но не на часта от мрежата в пловдив през която пингвате gateway-а си. Това не е променено и ако е било напълно нормално да имате 90мбит към българия то те са били по скоро към комшията ви в същата мрежа. Всички доставчици които имат достатъчно познанив всемат мерки това да не става. Има много техники arp spoof, фрагментиране на мрежата на vlan-и и мрежи. явно това не е правено от netgroup/angelsoft. Моя доставчик също го прави мрежата ми е /26 ( 64 адреса ) и не виждам никои по arp освен gateway-a си. Ама работи щото съм на 30Мбит и толкова си правя. Защо да рева като за топлкова плащам.

А това че трафика ви минава през София е по скоро плюс понеже големите лан мрежи са тук. Всеки един от големите доставчици в София има сигурно клиенти колкото всички доставчици в Пловдив взети заедно. Просто София е 2 милиона и това е нормално да е така.

А колкото до MX-а доколкото знам такива железа ползват всички големи.

Edited by hahobrum

Я пак? Нетгруп имаха локален пийринг с 90% от доставчиците от Пловдив и тези 90мбита си бяха напълно реални. Никва комшия,никъв съсед,никва съща мрежа.

Хем обясняваш как такива скорости за пийринг са взети мерки да не стават от големите 'ланки' ,хем че е по-добре че трафика минава през София щото там виждаш ли са големите ланаджий :blink: Пак си противоречиш? Обясни С КОЕ ТОЧНО е по-добре трафика да минава " Пловдив-София-Пловдив" пред това да минава "Пловдив-Пловдив и Пловдив-София" ?!?!?? :wacko: :bgrin:

Тея технически термини дет ги изброяваш не ги разбирам,но не ми и трябва.

Ей хахо, не ми отваряй устата, като не знаеш какво е било не говори!

70-80 мбита не били реални и били към комшията... позволи да знаем кои са ни комшии, кои са на други доставчици и т.н.

За пинга и софия са ти го обяснили.

Иначе издивявам честно ейй!

Вече постоянно се случва да прекъсне интернета поне по веднъж на ден до състояние рутера ми дето дадох 210 лв за него и дето с Нетгруп НИКОГА не е имал проблеми, да не може да възстанови връзката сам докато не му дам ръчно да поднови адреса си! ТОВА ПРОБЛЕМ С ШИБАНОТО ВИ ДХЦП ЛИ Е ВЕ ЕЙЙ БУЛСАТ ПЕДЕРАСИ МРЪСНИ?!

И оня по телефона вика че вчера съм се бил обадил и демек днес нямам право щото ми били казали че до 1 седмица щели да оправят лайаната си. И аз кво, да стоя дни наред без шибан интернет ли ве лайнари!

Едвам се сдържах да не се развикам ей, никога досега не съм бил докарван до такова състояние бях на ръба да им изтрещя целия глас който имам!!

Не стига че прекъсва по 20 пъти на ден, и още толкова загубите са по 50-60%, ами и вече и рутера по веднъж на ден трябва ръчно да му правя Renew IP. Да******* @%$#@%$#%$@ ви гадна!

За капак не можело вече повече от един MAC адрес да сме имали регистриран при тях, и вече не става да влизаме с други шибани макове.

Ша изчакам една шибана седмица и ако не се оправи, ще си искам парите в офиса, и прекарвам едно Визио или Евроком, даеба шибаняците!

Стига се прави на ударен четеш скапаната тема и знаеш че теди е споменавал че не смята евроком и другите доставчици които са му налични за алтернатива но явно при него положението е толкова зле че се налага да предприеме действия които не са му много на сърце.

Още един платен драскач :D

На вас всеки който не ви уйдисва на акъла е платен драскач :) Верно е плащат ми и то добре понеже работя и си разбирам от работата :)

Не ми плащат да пиша във форуми ама ми се щеше да ви ограмотя поне малко. Нейсе видя се че няма да успея :)

@tedy не съм се обърнал по никакъв начин към тебе лично. НЕ ОБИЧАМ да ми държат какъвто и да е тон така че ако обичаш се въздържай !!! Във форума има правила и аз съм ги прочел а ти явно не. Преговори си ги !!!

Много е странно когато се пръкват някакви нови индивиди във форума и почнат да убеждават хора които са от години на нетргуп че живеем едва ли не в няква илюзия и явно досега каквото сме сваляли от интернет е било все от комшията.

На вас всеки който не ви уйдисва на акъла е платен драскач :) Верно е плащат ми и то добре понеже работя и си разбирам от работата :)

Не ми плащат да пиша във форуми ама ми се щеше да ви ограмотя поне малко. Нейсе видя се че няма да успея :)

@tedy не съм се обърнал по никакъв начин към тебе лично. НЕ ОБИЧАМ да ми държат какъвто и да е тон така че ако обичаш се въздържай !!! Във форума има правила и аз съм ги прочел а ти явно не. Преговори си ги !!!

Оправи ми се настроението :punk някак изведнъж. Има шанс да се махна от тия близките дни, съвсем изненадващо, денят май в крайна сметка е по-д0бър отколкото лош :) .

hahobrum, извинявай ако съм те обидил нещо, бях много изтрещял одеве, а ти се опита някак да извъртиш че видиш ли булсат са едва ли не добри а преди не сме имали реално тия скорости, които сме виждали с очите си почти постоянно.

На кой плащат и кой не, да пише по форуми, няма как да се разбере, и на мен не ми плащат, но пък форумите се четат от хора и потенциални и настоящи клиенти, и имат своето влияние. Предполагам ще се съгласиш. Срещу народното недоволство не е издържала нито една власт :) .

Кое в тона ми те притеснява, "хахо" го употребих като shortcut на ника ти, в останалите думи не виждам проблем.

Оправи ми се настроението :punk някак изведнъж. Има шанс да се махна от тия близките дни, съвсем изненадващо, денят май в крайна сметка е по-д0бър отколкото лош :) .

hahobrum, извинявай ако съм те обидил нещо, бях много изтрещял одеве, а ти се опита някак да извъртиш че видиш ли булсат са едва ли не добри а преди не сме имали реално тия скорости, които сме виждали с очите си почти постоянно.

На кой плащат и кой не, да пише по форуми, няма как да се разбере, и на мен не ми плащат, но пък форумите се четат от хора и потенциални и настоящи клиенти, и имат своето влияние. Предполагам ще се съгласиш. Срещу народното недоволство не е издържала нито една власт :) .

Кое в тона ми те притеснява, "хахо" го употребих като shortcut на ника ти, в останалите думи не виждам проблем.

Ок приемам извинението. Приех че псувните са по мой адрес щото ме обявиха за платен драскач. Не знам какво предлага визио но не мисля че евроком е добър избор. Бил съм техен клиент знам какво е.

Не се притеснявай повечето от нас са като "опитни" мишки :) минахме през какви ли не доставчици за съжаление след всяко добро начало следва мрачен период остава да се надяваме да се стабилизира.

Ок приемам извинението. Приех че псувните са по мой адрес щото ме обявиха за платен драскач. Не знам какво предлага визио но не мисля че евроком е добър избор. Бил съм техен клиент знам какво е.

Е, постой още малко във форума и ще му "свикнеш" :) , въпреки че е възможно да си влизал и като гост досега.

Хората са изнервени, не взимай всичко много директно и навътре, надали някой иска да обижда нарочно някого, освен ако този някой има пряка връзка с проблемите с нета :tongue .

Евроком надали има някой да твърди, че е добър избор, а визио също.

И понеже наистина човек, на който му трябва нет, трябва да е луд да се прекара с тях или с БТК, за доста хора няма алтернатива когатто доставчика, на който са били и са били най-доволни и щастливи, изведнъж направи рокада, дойде някой и му сговнят нета. Това е просто форум, хората си изливат нервите понякога, щото на съпорт файда нема :) .

Стига сте се драли бре! Човека точно е казал - пиша добре - и аз ще го потвърдя - с толкова много думи успя да изясни основната си теза а тя е : Стига сте ревали скапани провинциални селяни! Плащайте си сметките които Ви даваме и взимайте толкова , колкото Ви даваме - просто мълчете и плащайте, говеда ! И толкова ... няма друго май... :)

... не знам защо трябва да се разправяме, вместо да си пием :beer:

Не се притеснявай повечето от нас са като "опитни" мишки :) минахме през какви ли не доставчици за съжаление след всяко добро начало следва мрачен период остава да се надяваме да се стабилизира.

От гледна точка на доставчиците сме стока ;) Нали знаете че когато се продава/купува подобен бизнес единственото важно е броя клиенти :) всичко останало всеки нов го изрива с кофата в канала и го прави наново, къде успешно къде не нагледал съм се и на 2-та варианта. неуспешните са повече.