CyberHill Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 Das is drama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRIBALERO Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 Телевизията им днес прекъсва през 20 минути,вятъра яко брули сателити :laughing: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordeath Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 Булсатком дали ще станат доставчици на IPTV?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 (edited) Телевизията им днес прекъсва през 20 минути,вятъра яко брули сателити :laughing: Телевизията ти прекъсва, защото не ти е добре настроена антената. При мен не е мръднала. Edited August 31, 2010 by Lucky Luciano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 Телевизията ти прекъсва, защото не ти е добре настроена антената. При мен не е мръднала. +1 На хора, които им прекъсва телевизията от единия вятър вариантите са 2: - некадърни техници, които не са закрепили чинията както трябва - стиснати потребители, които са решили да си спестят 15лв за монтаж и не са си го направили като хората телевизията ми прекъсва само в изключително силни гръмотевични бури и то за около 5-10мин, а аз съм с малката чиния (мисля че беше 60см) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilves Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 Вече не съм на Булсатком (Нетгруп), но в интерес на истината това, което виждах до днес сутринта беше малко по-добро като скорости от новия ми доставчик (ITD Network). Не съм имал възможност още за по-сериозна съпоставка, че се пооправям още от инсталацията, но за момента бих казал нещо като съотношение 5:4 в полза на Булсатком. Говорим за реални тестове на няколко FTP сървъра с едни и същи файлове (но пък в различно време на деня), както и за speedtest резултати, доколкото те са реален критерий. За сметка на това обаче я няма онази тромавост при зареждането на страници в браузър, която ме дразнеше през последните две седмици, както надявам се и другите проблеми със стабилността на връзката. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 Вече не съм на Булсатком (Нетгруп), но в интерес на истината това, което виждах до днес сутринта беше малко по-добро като скорости от новия ми доставчик (ITD Network). Не съм имал възможност още за по-сериозна съпоставка, че се пооправям още от инсталацията, но за момента бих казал нещо като съотношение 5:4 в полза на Булсатком. Говорим за реални тестове на няколко FTP сървъра с едни и същи файлове (но пък в различно време на деня), както и за speedtest резултати, доколкото те са реален критерий. За сметка на това обаче я няма онази тромавост при зареждането на страници в браузър, която ме дразнеше през последните две седмици, както надявам се и другите проблеми със стабилността на връзката. Пусни тестове, по късно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fashion_m Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 По каква технология Булсатком доставят интернета до клиентите си? Сателитен ли е? Смисъл през техните 60 см. антени? Или е FTTH, FTTB или Fiber-to-the-node и до клиента - с ЛАН кабел? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 (edited) По каква технология Булсатком доставят интернета до клиентите си? Сателитен ли е? Смисъл през техните 60 см. антени? Или е FTTH, FTTB или Fiber-to-the-node и до клиента - с ЛАН кабел? Нали наскоро купиха Нетгруп, ползват тяхната инфраструктура, т.е. LAN. Може да имат оптики за опорни трасета, но не е дори FTTB още. Ти представяш ли си да доставяха нет през чиниите и сателит... мъка. Иначе засега не е кой знае колко по-зле откакто е Булсат, като изключим пинга като по-видимо влошение - засега го усещам и при гейминг чат пат, и не е стабилен, а примерно до абонати на Кулбокс играе от 6 до 10 мс, средно 7-8, което е доста, поне 2 пъти повече спрямо преди. И в спеедтест нещата са трагични като достоверност, нулеви пингове, после 12-13 при реални 3-4, изобщо никога спеедтест не ми е вадил драстично различни и глупави пингове спрямо реалните, досега. А слуховете за вече налични смени на ИП-та пък ми бърка в гз. Макар че като гледам сега, ИП-то ми е същото като преди седмица, т.е. още като когато преминахме. Edited September 1, 2010 by tedy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fashion_m Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 Тогава защо по дяволите лъжат в сайта си, че нета им е оптичен? Тва в като Гигабит през 2004-та: рекламираха гръмогласно, че нета им е оптичен ама в последствие оптиката била само за гръбнака на мрежата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fibaman Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 На някой друг да му показва "Please visit us under 0.arenabg.com." при опит да влезе в Арената. За да вляза трябва да цъкна линка... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ELySiuM Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 На някой друг да му показва "Please visit us under 0.arenabg.com." при опит да влезе в Арената. За да вляза трябва да цъкна линка... При мен също е с 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 (edited) Това не мисля ,че е от булсат. Направи ми впечатление ,че преди да стане с 0arenabg.bg бяха спряни всички тракери (замунда , HD-torrents, arenabg.bg) . Когато заработиха отново в арената се влизаше с " 0 ". edit : СПоред мене сравненията трябва да се правят след 15/30 септември , когато всеки си влезне в тарифата и си подпише договора , защото сега всеки сваля с колкото хване Edited September 1, 2010 by Stasio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilves Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 (edited) Пусни тестове, по късно. За да не задръствам форума, качих тук една страница със сравнителни резултати между Булсатком от тази сутрин и Cooolbox надвечер. Доколкото тестовете са правени по различно време на денонощието, може да не са съвсем коректни. С това уточнение, определено бих казал, че особено в качването към сървъри в чужбина Булсатком е на по-висока скорост. Утре преди обяд вероятно ще повторя тестовете за по-голяма достоверност, но това е, което виждам като преминал от едното към другото днес като скорости. P.S. Имаше разлика в наблюдаваната скорост за Cooolbox тази сутрин. Ъпдейтнах сравнението и за едно и също време от денонощието нещата изглеждат по-различно. Edited September 2, 2010 by Ilves Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sharkbg Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 Не е много коректно да се сравнява с НетГруп/Булсатком понеже все още не са си настроили мрежата - скорости - цени. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilves Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 (edited) Идеята ми не е била да се правят генерални заключения — просто любопитно сравнение на човек, който преминава от един на друг доставчик. Нещо, което примерно на мен би ми било полезно, ако някой можеше да ми покаже преди да взема решение, а и просто за обща информация. Направих и достатъчно уточнения за това, че тестовете засега не са правени по едно и също време на денонощието. Булсатком са пуснали всички в мрежата на Нетгруп на максималната скорост, т.е. за мен това е обявената 32 Mbit/s за 24 лв/месец. Дали е така и дали ще има някаква промяна, не мога да знам, а и вече не ме интересува. За мен лично от определена скорост нагоре е по-важна стабилната и постоянна връзка, както и "пъргавината", които надявам се ще получавам от новия си доставчик. P.S. Ето и един тест едновременно, на Булсатком е на съсед до мен, който даже е през безжично. Просто в момента не може да се отрече, че Булсатком имат страшен международен ъплоуд. Edited September 1, 2010 by Ilves Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fashion_m Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 Какво стана с томболата, която трябваше да се тегли днес? Трябваше печелившите да се публикуват в сайта, в някакър раздел "Томболи", ама няма нито такъв раздел, нито печеливши. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 http://forum.bulsat.com/viewtopic.php?f=12&t=12863 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 На някой друг да му показва "Please visit us under 0.arenabg.com." при опит да влезе в Арената. За да вляза трябва да цъкна линка... Причината е в това, че 46.40.xxx.xxx явно още не са добавени от арената като БГ пиъринг и съответно за арената вие все едно сте посетител от чужбина. Както съм аз и при мен арена се отваря единствено като 0.arenabg.com. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rat Man Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 Здравейте , От вчера Асеновград Нет е на БулсатКом. IPто старото за сега. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 Причината е в това, че 46.40.xxx.xxx явно още не са добавени от арената като БГ пиъринг и съответно за арената вие все едно сте посетител от чужбина. Както съм аз и при мен арена се отваря единствено като 0.arenabg.com. А някаква съществена разлика има ли, защото на мен 0.arenabg.com, ми е с по-малък пинг от стандартния. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 Двата са хостнати на различни места, не знам какъв е смисъла от това. 0-та е уж някъде към франция, нормалния би трябвало да е в Холандия. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slick Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 Защо не слеете темите Булстат и Нетгруп след като вече са един доставчик? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romel Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 Защо не слеете темите Булстат и Нетгруп след като вече са един доставчик? по правилно ще е след няколко дена нетгруп темата да бъде забърсана завинаги - " пръст при пръста, пепел при пепелта" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rat Man Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 по правилно ще е след няколко дена нетгруп темата да бъде забърсана завинаги - " пръст при пръста, пепел при пепелта" Ами Гигабит що не е затрита. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts