exo Posted August 28, 2010 Share Posted August 28, 2010 Ми видимо ходят до София, защото ако проверяваш даже със смотания speedtest показва че пинга до Пловдив ( куулбокс) е точно двоен на този до София Не видимо, ами направо си ходят и си се връщат от и до София: Tracing route to filibe.net [80.80.128.10] over a maximum of 30 hops: 1 0 ms 0 ms 0 ms local.nety [169.254.25.1] 2 1 ms 2 ms 2 ms 46.40.84.1 3 4 ms 4 ms 4 ms jun-mx960.bg.bulsat.com [46.40.64.1] 4 4 ms 4 ms 4 ms evolink.bix.bg [193.169.198.101] 5 5 ms 4 ms 3 ms 30.po1.cr2.sof2.evolink.net [85.14.2.70] 6 7 ms 6 ms 6 ms 1325.po3.cr1.pld1.evolink.net [85.14.20.202] 7 6 ms 6 ms 6 ms 85.14.14.142 8 6 ms 7 ms 6 ms host.langame.net [80.80.128.10] Trace complete. И какво, няма статичен адрес, няма локална свързаност, намалиха входа за сметка на изхода, нета се клати в натоварен трафик и да не забравя константните загуби към гейта ... баси кефа Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galin plovdiv Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 Ето малко резултати от стара загора: още: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ELySiuM Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 Хубава реклама Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 Ето малко резултати от стара загора: Радвай се докато можеш първия месец...След това ела пак да си говорим. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 Ето малко резултати от стара загора: ... През някой централен рутер или сървър предполагаме, защото такива скорости са абсолютно невъзможни за крайни клиенти, особено скорости над 20мбита до сървъри извън страната. Тези 70мбита до Лондон просто избиха рибата... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wispera Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 През някой централен рутер или сървър предполагаме, защото такива скорости са абсолютно невъзможни за крайни клиенти, особено скорости над 20мбита до сървъри извън страната. Тези 70мбита до Лондон просто избиха рибата... Направо е боднал оптиката в компютъра. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romel Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 Това добре, ама лошото е , че при интернета нещата са като при пенсията - не е важно колко ти е голяма - важно е колко дълго я вземаш То е ясно , че сега нещата наистина са по системата "кой колкото успее да загребе" - това е правилен ход от страна на Булсата, защото ако почнат да уреждат още от 1 вия ден нещата докато стигнат средата вече щяха да имат само кабели по дърветата и никой на тях на печелившите честито аз обаче се махам, че експериментите не са ми по душа и сърце... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 Ами да ида да изкарам над 100 мбита до NY тогава от офиса на някой от другите доставчици в Пловдив, а? (познаваме се щото). Спираме за 5 минути трафика на всички и оставам само аз "на клона" после гледай гигабитов трафик до Лондон... ама ще е за кратко и ще съм само аз... Отделно че човека има точно 1 единствен пост във форума... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galin plovdiv Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 ами след 3 дена като се прибера в пловдив и от там ще пусна резултати , просто и на мен ми беше интересно с тези скорости, но ми харесва, може и да съм сам на клона , може защото е понеделник преди обяд , но това са си резултатите, не съм ги измислял. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordeath Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 speed test-Това нее критерй. Бозата е пълна. Нямам повече коментари Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galin plovdiv Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 е аз пък не съм с антивирусна , тези твоите резултати ми изглеждат като от касперски Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordeath Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 е аз пък не съм с антивирусна , тези твоите резултати ми изглеждат като от касперски От касперски са,аз си признавам Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 От касперски са,аз си признавам На мен пък ми е интересно, защо се получава така? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordeath Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 На мен пък ми е интересно, защо се получава така? Със Ангел Гаров от енджъл соф един път разисквахме тази тема. И доколкото успях да разбера,е в това че,касперски връща изпратения трафик обратно и така го удвоява,нещо такова беше. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 Със Ангел Гаров от енджъл соф един път разисквахме тази тема. И доколкото успях да разбера,е в това че,касперски връща изпратения трафик обратно и така го удвоява,нещо такова беше. Еми, възможно е, но ако е така, то следователно реалната връзка до Лондон е 110Мбита... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galin plovdiv Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 при касперски даунлоуда е скоростта, с която чете тъпата програма от харда и няма нищо общо с връзката. но тези тестове наистина съм ги правил без касперски (той много рядко дава под 100мегабита) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wispera Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 при касперски даунлоуда е скоростта, с която чете тъпата програма от харда и няма нищо общо с връзката. но тези тестове наистина съм ги правил без касперски (той много рядко дава под 100мегабита) За да сме сигорни пусни една снимка с колко сваляш от убунту Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galin plovdiv Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 нямам убунту Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danzki Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 С колко сваляш от тук? И тук Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordeath Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 (edited) С колко сваляш от тук? И тук И двата файла се свалят с по 9 mb/s Ще проверя през мака с колко сваля и ще ви кажа. Edited August 30, 2010 by mordeath Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wispera Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 И двата файла се свалят с по 9 mb/s Ееее не така де даи снимка Ако е вярно бая бонус пускат Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 (edited) Ееее не така де даи снимка Ако е вярно бая бонус пускат Но при следващите опити беше по-ниска, може да е щото сме го дърпали няколко човека... Въпроса е до кога ще издържи мрежата такова натоварване и ще смогнат ли после да я оправят... До сега при мен се отчетоха с 3 смени на Ip и 1-2 прекъсвания, но в пиковите часове ме няма. Edited August 30, 2010 by Vetim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilves Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 Не знам как ги вадите тези скорости, ама от друга страна за същите 2:20 мин, които виждам на картинката, на около 5 MB/s свалих 720MB от този файл, докато тук показва 9MB, а в същото време свалени едва 456 MB, което идва средно малко над 3 MB/s. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wispera Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 Дам нещо бъгва. Аз съм на дцц модем и като го пусна първите секунди ми показва 5 МБ/с Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fibaman Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 (edited) 2 опита (одеве и сега) и еднакви резултати - 7.46 на 1-вия и 1.23 на 2-рия файл. Edited August 30, 2010 by Fibaman Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts