Jump to content
BulForum.com

Булсатком (НетГруп/Асеновград.Нет)

Recommended Posts

Кво ми говориш?! Какви n3 , какви сръбски стриймове? Тука има ли представител на "супер оператора". В момента гледам на Куулбокс , Film+ HD със зачерненото лого на CANAL+ ... за какво въобще си говорим?! Сигнала спира за 10 минути от мача Барса - Атлетико вече 3 пъти!? 

• Replies 949
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ами замисли се и ще разбереш.

Булсатком плащаха права за всички мачове, като разчитаха, че ще имат повече абонати и следователно с повечето приходи, ще плащат правата. В един момент се разби кодировката и всичките лайновози пиратят каналите на Булсатком, без да плащат нито лев права. В този случай какво да направи Булсатком? Да продължи да плаща, без да има възвращаемост ли? Ти като видиш, че няма как да вадиш пари от нещо, продължаваш ли да го правиш /образно/? Как няма да пиратят и те - няма как да влагат, без да получават след това. Ще се гледа Canal+ и ще прекъсва, това е. Държавата и органите си клатят краката, въпреки сигналите, като чат-пат глобяват операторите, но със суми около 5000лв., които изобщо не ги притесняват.

Я си представи bTV да плаща за испанското и някой да не плаща за каналите на bTV? Сеш ли се какво ще стане? Ще има проверки, оня плешивец Явор Колев ще обяснява за интелектуалното пиратство и тра-ла-ла...

Темата е доста обширна. Който ме разбрал - разбрал.

• 4 weeks later...

Спешно ми трябва някой, който има оборудване на Булсатком, но не го ползва. Бих го отървал от него, чрез официално прехвърляне на мое име в офис на фирмата. Може и без чиния, имам си. Просто до 2-3 дена ми трябва приемник с карта. Не съм много на ясно със тия схеми, от офиса на Булсат, ми казаха че ако намеря човек, който има оборудване и не го ползва, може да ми го прехвърли.

• 2 weeks later...

Късно виждам, че си писал.

Това, което са ти казали от офиса на Булсатком е така. Но са пропуснали нещо - можеш направо да си вземеш ново оборудване, без да те притеснява фактът, че подписваш срочен договор. Можеш по всяко време да спреш да плащаш, дори на третия месец, без да се притесняваш, че някой ще те търси за такси и т.н. Булсатком е единственият оператор в страната, който не начислява неустойки и не търси абонати, които са в срочен договор, но не плащат.

Ако случайно в офисите нямат оборудване, което е често явление и още не си намерил приемник, ми пиши ЛС, ще ти съдействам.

• 5 months later...

Имам непреки, тоест почти преки и са прекрасни. Услугата е супер. Предлагат 3 месеца 100/100 безплатно. После по 9лв., но трябва да ползваш и телевизията, за да са в пакет и да получиш нета на тази цена. Отделно минават на IPTV, вероятно от януари и който иска. Аз лично IP не искам, защото си нося и разхвърлям приемниците, където си искам.

• 3 months later...

Някой има ли информация за мобилния Интернет в роуминг, кога се очаква да го пуснат, какви ще са цените, как ще работи (със сим карта ли)... ?

• 7 months later...

Тази вечер смятам да "похваля" сериозно операторът, който ползвам! При положение че Диема организира кампания „Отворен уикенд”  за пакета „Диема Екстра" от 00:00 ч. на 4 декември 2015 до 23:59 ч. на 6 декември 2015 , от Булшит.ком решиха да заключат въпросния пакет 24 часа по-рано , което съвпадна с мача на Кубрат Пулев. Яд ме ,че излъгах мои приятели извън България, на които цяла седмица обяснявах, че спокойно ще могат спокойно да гледат бокса и няма смисъл да плащат само заради него 4лв ,тъй като ще е безплатно за събота и неделя,ама безплатен обяд няма....добре че мачът свърши бързо.

То гавра, гавра, ама МТел дори и в момента са заключени... Изобщо цирк. В Булсатком някой 100% е дремал. Те такова нещо нарочно няма да направят. Просто някой, който не е запознат, по-скоро е решил, че е станала грешка и са му турили катинара. То в тая фирма само шморцове работят, така че...

Едит: Моя грешка, при МТел си е свободен. Преди малко разцъках.

Извод: В Булсатком работят педали-шморцове :grin:

Edited by Lucky Luciano

• 2 months later...

В обхвата на покритие на фиксирания и мобилния интернет Булсатком предлага решения, както за фиксирана телефония така и за мобилна комуникация. Ако притежавате смартфон можете да го използвате за мобилен и домашен телефон. Характерно за смарт телефоните е, че могат да се инсталират OTT /over the top/ приложения. Това означава, че ако имате достъп до интернет независимо от доставчика можете да използвате гласови услуги от Булсатком.

Мисля, че няма значение от приложението. Въпроса ми е дали при добър интернет има добро качество на разговорите?

• 3 months later...

Понеже нямаме тема за тв доставчици, ще пиша тук. Тея булсатци, да ги еВа и в мобилното приложение. Един мач не може да гледа човек като хората.. то на всеки десет секунди прекъсва...за къв чеп са го пуснали...еби му майката...човек не може да си гледа един мач като хората...педерастка работа..шса извинявам за израза....да го еВа.

Искам да си направя AP с 2ри рутер. Ползвам нета на бълсатком и тези настройки http://www.tp-link.com/en/faq-417.html

До сега системата е работела без проблем с 3г мрежа и по същия начин на друго място с други устройства е била настройвана от мен към друг интернет доставчик. Сега обаче на булсатком когато спре тока (последния път дори не съм и отразил такова спиране) нета спира и докато не изключа и 2та рутера и пусна само основния и изчакам да осъществи връзка нета не тръгва. Явно 2та рутера си пречат по някакъв начин. Каква може да е причината и как да го оправя? 

Сигурно се карат кой да раздава картите :).

Сега сериозно. Твоя прблем ми напомня за едни дискусии дето бях чел относно странно поведение на рутер тп-линк - при рестартиране почва да раздава разни IP-та и ошашква мрежата на кварталния доставчик. 

Та, ако второто устройство е твое и за него има Gargoyle фърмуер, префлашни го с такъв и приложи същия подход като в туториала - настройка на IP в същия сегмент и изключване на DHCP.

Просто докато оборудването на Bulsatcom захапе, рутерите го изпреварват и омазват нещата. Статични IP-та и/или алтернативен фирм, както е писал Химика.

Статични IP-та на рутерите или от булсатком? Защото аз им задавам статични IP-та. Или по-точно само на втория. Първия си е 192.168.0.1, там няма мърдане. 

А за алтернативен доставчик - нямам. Ползвал съм мтел и глобул и не съм доволен. Съседи са на виваком и те ги плюят. Друга алтернатива е само кулбокс бизнес пакет (че нямат друго покритие там) но е много скъпо.

Едит: да добавя, че сигнала на булсатком до мен идва по безжично с клетка на покрива. 

Edited by Nanko

Устройството, което приема и подава към рутера, реагира по-бавно и рутерите го изпреварват, като не "виждат" активен WAN и омазват положението.

Пробвай с алтернативен фирм на първия рутер, мисля, че ще се реши.

Какъв фирм трябва да му сложа? Някакъв по-бавен ли? Някакви насоки все пак за име ако може, че до сега не съм го правил тоя номер. 

Аз ползвах DD-WRT, едно време за подобен проблем с Близу. Всяко първо число, модемът им получаваше нещо свише и се налагаше рестарт на рутера.

Теглиш го от тук. Пишеш модела на рутера, внимаваш за хардуерната версия!

Edited by Lucky Luciano

• 3 months later...