HEKTIK Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 Мислите ли,че платоническата любов наистина съществува или тя е плод на въображението на романтичните поети. Ако някой не разбира въпроса ми,да се обажда! Платон рулз Link to comment Share on other sites More sharing options...
bl8 Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 Мисля че платоническата лябов по-скоро би била приятелство. Link to comment Share on other sites More sharing options...
guinness Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 Може би я има при вьзрастните хора,или по скоро е приминала в уважемие еди кам друг Link to comment Share on other sites More sharing options...
mentor Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 Имаше едно филмче - "40 дни и 40 нощи" ... Много актуално се вписва в темата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 gadjeto mi me obvini 4e tui kato vseki den sme pravili sex i ne sme izlizali na lqvo na dqsno na6ta lubov bila 4isto platoni4eska problema se re6i lesno ... sprqhme da praim sex [no tq ne izdarja i pak po4nahme] taka 4e... sa6testvuva![no 6te go pravim prez den za da promenim ne6tata] Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 Няяма платоническа любов-е има я в разни философски трудове,романчета филми.В реалния живот не съм я мяркал. Psihara^^ ajde stiga samoreklama de:))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 gadjeto mi me obvini 4e tui kato vseki den sme pravili sex i ne sme izlizali na lqvo na dqsno na6ta lubov bila 4isto platoni4eska Гаджето ти е в голяма грешка. По принцип "платоничен" означава "съществуващ само като идея,който практически не се осъществява". Сексът си е бая практическа форма на любов. Идеята на платоническата любов е да е основана изцяло на чисто духовно влечение, без наличие на чувственост. Иди разбери как е възможно това HEKTIK, прочете ли ПМ-а ми? Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 Платоническа любов прочетете Пруст! ако можете .... т.е. ако сте в определено състояние на духа. на мен ми беше много отдавна ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igniter Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 Може, може... Но когато се родила идеята, хората са правили разлика м/у обич и sex. В смисъл, че не е срамно да чукнеш нещо ново, като в същото време обичаш друга. Когато се е зародило християнството се е насадила в главите на хората представата за срамната голота, греховната любов и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Defender Posted June 18, 2004 Share Posted June 18, 2004 Ima q mejdu 6 i 10 klas,a za nqkoi prodaljava i po-kasno Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEKTIK Posted June 18, 2004 Author Share Posted June 18, 2004 Аз лично не съм привържаничка на платоническата любов,не мисля,че тя е реална.Все пак сексът определено скрепява една връзка,задълбочава отношенията.Така че според мен няма ли сексуално привличане,няма й любов.Тъжно,но факт... Впрочем не знам дали е тъжно Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted June 18, 2004 Share Posted June 18, 2004 Hektik,ти си направо dreamy lady,Както каза Лу Рийд Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEKTIK Posted June 18, 2004 Author Share Posted June 18, 2004 Xa-xa-xa Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted June 18, 2004 Share Posted June 18, 2004 Hektik,ти си направо dreamy lady Velvet, долу лапите! Аз първи си я харесах Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 19, 2004 Share Posted June 19, 2004 Velvet, долу лапите! Аз първи си я харесах е*ати хиените. тц тц. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talic Posted June 19, 2004 Share Posted June 19, 2004 Serizno, az sq ot was 4uwam za platoni4eska liubov .. iskam da popitam.. Kakwo/a e taq liubov... Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted June 19, 2004 Share Posted June 19, 2004 Serizno, az sq ot was 4uwam za platoni4eska liubov .. iskam da popitam.. Kakwo/a e taq liubov... любовта съществува само като идея, като проекция на АЗ-ът. обектът в повечето случаи(ако не и винаги) е предпоставка, а не причина. с една дума - the imagination is everything ....... всичко зависи от определената личност. “Когато сме уверени в любовта на някоя жена, нас ни интересува до колко е красива тя; съмняваме ли се в сърцето и, нямаме време да мислим за нейното лице.” “…упорито се отказваме от нейното присъствие, эа да бъдем повече нейни…” “В любовта да притежаваш е нищо, а да се наслаждаваш е всичко.” “…и най-изключителната любов към някоя жена е винаги любов към нещо друго.” Марсел Пруст това са само няколко фрагменти от едно от едно от най-великите произведения в литературата. поне според мен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
groover Posted June 19, 2004 Share Posted June 19, 2004 платоническата любов е доста далеч от нашето съвремие. сигурно има хора, които успяват да я практикуват, но те или са доста възрстни или ще бъдат заклеймени като "задръстеняци". но ако можр да попроменим малко значенито на тази любов, може да я възприемем като дълбоко приятелство изградено върху огромно взаимоуважение. уважението е най-важното за този тип любов. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.