Jump to content
BulForum.com

"Лоши сектори" в хард-а

whitesnake69

Recommended Posts

И двата ми харда имат "bad sectors". Т.е. не мога правя дялове нито каквито и да е други манипулации със тях. Предложете и някой надежден софт с който да успея да заобиколя лошите сектори и някак си да направя дялове.

Благодаря предварително

Какви са марките на хардовете?

По принцип лошите сектори се маркират от системата и не се използват. Пробвай от command pompt-a да пуснеш един chkdsk /r.

В зависимост от марката на харда, може да се използва съответният софтуер, който да се опита да поправи тези сектори. Ако не се оправят по нормалния начин, се прибягва до low level format. Ако и тогава пак се появят тези лоши сектори, значи харда го пиши заминал, back up на всичко и нов хард. Препоръчвам ти да си намериш версиите на програмите, които са за bootable cd-та.

За хардове Seagate и Maxtor - SeaTools (http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=SeaTools&vgnextoid=720bd20cacdec010VgnVCM100000dd04090aRCRD). Аз бих ползвал SeaTools for DOS на bootable диск.

За Samsung - ES-Tool (http://www.samsung.com/global/business/hdd/support/downloads/support_in_es.html).

За WD - влизаш в сайта на WD, цъкаш на Support, Downloads, избираш си типа на харда и от коя серия е. Там ще ти покаже какъв софтуер е наличен за твоя тип хард (за моя Caviar Black 1TB ми предлага Data Lifeguard Diagnostic for DOS).

Тестовете за Seagate и Samsung мисля, че работят и за Hitachi. Иначе за хитачи гледаш тук - http://www.hitachigs...port/downloads/

Offtopic edit: 666-ти пост :devil

HDDRegenerator е премахнат от Hiren's Boot CD 11, както и Acronis Disk Director(любимата ми програма) и прочие...Четете бе!

Ако не могат да се създават дялове и да се работи с диска-забрави го. Но това едва ли е твоят случай.

Ако можеш да създадеш дял-Ами форматирай го(full format),това ще маркира лошите сектори.

Между другото дай S.M.A.R.T статуса на харддиска.

И HDDRegenerator не струва като програма.Програмата лъже, че е оправила нещо, а после лошите сектори изникват отново.

Ако лошите сектори са статични, можеш да ги изолираш. Ако секторите се увеличават, обикновено лавинообразно-забрави за диска.

За харда... колкото и да ги оправяш, то пак може да ги изкара и то не заради физическо нараняване, а просто може firmware-а да е скапан и ако няма нова версия, тогава няма смисъл да се мъчиш.

И true image е премахната, както и partition magic от миналата версия!

Аз си добавих пак partition magic и не беше проблем, ама то ако се махне целият хубав софтуер, за к'во ще се използва?

И алтернативата на акронис (DriveImage XML) ми изглежда по-лоша дори и от самият акронис хах.

За харда... колкото и да ги оправяш, то пак може да ги изкара и то не заради физическо нараняване, а просто може firmware-а да е скапан и ако няма нова версия, тогава няма смисъл да се мъчиш.

И true image е премахната, както и partition magic от миналата версия!

Аз си добавих пак partition magic и не беше проблем, ама то ако се махне целият хубав софтуер, за к'во ще се използва?

И алтернативата на акронис (DriveImage XML) ми изглежда по-лоша дори и от самият акронис хах.

До колкото знам,HDD Regenerator не работи директно с харддиска и контролера.

HDDRegenerator не работи на SATA дискове и има ограничение на големината на дисковете.

Това е измамна програма, която не прави нищо...

МHDD и Victoria обаче са добри програми за диагностика на твърди дискове. Но и от тях чудеса не може да се очакват

П.П Acronis Disk Director е най-добрата програма за манипулиране с дялове според мен.

"Заместникът й" както ти се изрази, не е никакъв заместник-DriveImage XML е програма за запазване на образи на диска.

Говорих за акронис тру имидж 8 ентерпрайс, която беше премахната в по-миналата версия на диска и беше следователно заменена с драйвимидж... на кирилица имената са ужасни просто. :)

Ако искаш да спасяваш хард мхдд си го бива. :)

А, като говорим за хардове и това че не може да се отворят, човека трябвада пробва с тази програмка.

Partition Find & Mount

Видях линка в хддгуру и ми проблесна.

Може да използва и disk image на roadkil за да създаде raw имидж на партишън или диск и да търси файлове там.

HDDRegenerator е премахнат от Hiren's Boot CD 11, както и Acronis Disk Director(любимата ми програма) и прочие...Четете бе!

Ммммда . . . Наистина не бях прочел пълното описание за 11.0, но пък може да се изтегли 10.6

HDDRegenerator не работи на SATA дискове и има ограничение на големината на дисковете.

Работи, работи . . .

If your SАТА controller works in AHCI mode, change it to compatible IDE mode (in the system BIOS)

Колко точно е ограничението за големината на дисковете? Последният диск, който възстанових успешно, беше 500GB (при това SATA) и не разбрах да има някакво ограничение.

Това е измамна програма, която не прави нищо...

Защо ли предпочитам да вярвам на стотиците гигабайти информация, която съм спасил . . .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...