whitesnake69 Posted August 11, 2010 Share Posted August 11, 2010 Искам да инсталирам Windows XP на Acer лаптоп.Но малко след като започне на приготовлението за инсталацията ми излиза това СНИМКА!. Това ми се получава само с Windows XP. При 7-цата нямам такива ядове.На какво се дълйи това и как мога да го оправя. Благодаря предварително! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobrata Posted August 11, 2010 Share Posted August 11, 2010 Драйвер за sata има ли в твоя уиндоус? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jijane Posted August 11, 2010 Share Posted August 11, 2010 Зависи кой модел е, но предполагам, че няма драйвъри в бозата. Ако е от по новите със сигурност няма. Няколко теми по-надолу какво съм написъл: Рестарт и като почне да зарежда логото на Acer натискаш F2 и се вмъкваш в биоса. Отиваш на Main и там променяш SATA Mode от AHCI на Native Ide. След това F10, после Enter и си готов. От тук нататък си инсталираш каквато си искаш ОС без проблеми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake69 Posted August 13, 2010 Author Share Posted August 13, 2010 Зависи кой модел е, но предполагам, че няма драйвъри в бозата. Ако е от по новите със сигурност няма. Няколко теми по-надолу какво съм написъл: Така и го направих, НО ми казаха, че под IDE , производителността на хард-а е по слаба. Вие какво мислите и ако е така дайте ми някой W XP с вградени SATA drivers не само за моя лаптоп който е Aser Aspite 5536G но и подходящ за всички SATA хардове, ако има такъв. Мерси предварително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jijane Posted August 13, 2010 Share Posted August 13, 2010 Правилното не е за всички SATA хардове, аз за SATA контролери. Може и да има някаква самоделка с вградени повечко драйвъри, но не мисля, че има такава за всички САТА контролери. Можеш и ти да си направиш една самоделка с вградени драйвъри, взимаш един чист Windows със SP3 и си вграждаш необходимите ти SATA/RAID драйвъри за твоя лаптоп с помощта на nLite да речем и си готов. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.