Kobrata Posted August 11, 2010 Share Posted August 11, 2010 Така идеята е, 1 компютър да се ползва по едно и също време от двама човека. Въпроса ми е как става този номер? Въждал съм го във фирмени офиси направено. Та някой има ли предолжения? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 11, 2010 Share Posted August 11, 2010 Как си с linux? Link to comment Share on other sites More sharing options...
The AnGeL Posted August 11, 2010 Share Posted August 11, 2010 По картинката, която е дадена, разбирам, че ти трябват 2 видео карти (за 2 монитора), 2 USB клавиатури и мишки. Това с двете видео карти ще стане, пердполагам, с дъно с вградена видео карта и една допълнителна на PCI-E слот (евтин вариант), или 2 видео карти на малкопо-скъпо дъно, или видео карта, която да поддържа 2 монитора. USB клавиатурите и мишките са лесна работа. Да се дава един и същи образ на двата монитора се настройва сравнително безпроблемно, но нямам идея как ще реагира системата при наличие на 2 комплекта клавиатура и мишка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobrata Posted August 11, 2010 Author Share Posted August 11, 2010 Работата е там обаче, че ми трябва под уиндоус, хардуерно всичко е осигурено. Искам да го ползвам на моят компютър от подписа, мисля че би се справил за цъкане на нет от 2ма човека едновременно. (Ако няма други алтернативи, ще сложа убунто и с Wine ще си подкарвам глезотийките от windows Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 11, 2010 Share Posted August 11, 2010 Бях чел, че подобни неща под уиндоус са възможни само за сървърните операционни, но не мога да гарантирам, никога не съм се мъчил с такова нещо. А и след като ще го ползваш за "цъкане на интернет", не виждам с какво Ubuntu е по-лошо от Windows за такъв тип потребление. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobrata Posted August 11, 2010 Author Share Posted August 11, 2010 Проблема са изразява там, че обичам да цъкам игрички, и не ми се иска да се лишавам от тях Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 11, 2010 Share Posted August 11, 2010 Проблема ти е сериозен Поради тази причина съм основно под Windows вкъщи... Принципно не е никакъв проблем да имаш Windows и Linux на една машина, само трябва да отделиш два дяла (основен - root и swap) за Linuxa и също така Windows-а да е инсталиран първоначално - при стартирането те пита коя операционна да избере и избираш. Неудобно ще е, че когато сте двама - трябва да е под Linux, но пък да играеш игри, докато някой browse-ва (и реши да отвори някой сайт тъпкан с java и flash) - може да доведе до стабилен лаг точно в някой сюблимен момент в играта Не казвам, че е удобно така, просто изглежда работеща алтернатива (която в най-скоро време мисля да пробвам). П.П. За да убия спора, преди да се е заразил - не се опитвам да кажа, че едната операционна система е по-добра от другата, не ме почвайте, просто намерих алтернатива за желания от kobrata вариант. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EvilDemon Posted August 11, 2010 Share Posted August 11, 2010 Може би трябва да пробваш с dualview и има някакви програмки за разпознаване на две мишки и две клавиатури да работят заедно, примерно слагаш 1та клавиатура/мишка на ps/2 а другите две на usb. Но не знам дали ще може да закачиш 1та клавиатура да работи само на едната част на монитора. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobrata Posted August 11, 2010 Author Share Posted August 11, 2010 Ами сега смятм да сцепя по-малкия хард и да инсталирам на него ubunto, да видим работата как ще е. Кофтито е че почти никакви команди не помня за линукс Може би трябва да пробваш с dualview и има някакви програмки за разпознаване на две мишки и две клавиатури да работят заедно, примерно слагаш 1та клавиатура/мишка на ps/2 а другите две на usb. Но не знам дали ще може да закачиш 1та клавиатура да работи само на едната част на монитора. то лесно така две програмки, 3 програмки ама не... пък с дуалвю направо ще откача ако видя още една мишка на моя монитор Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted August 11, 2010 Share Posted August 11, 2010 Баси оказа се, че е възможно колкото и невероятно да ми се струва, но решение има само за Linux Хубавото е, че може и с едно видео да се свърши работата (стига да има два изхода ): http://www.youtube.com/watch?v=bzUaRsNtbf8 П.С. Само като му слушам фън-а/овете на и ми става ясно що за "щайга" ще ги храни тези. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobrata Posted August 20, 2010 Author Share Posted August 20, 2010 Работата стана Вече щайгата е разделена на 2 равни парчена. Прогарама върши стахотна работа, но при инсталирането направаих най-голямата простотия в живота си.. ще пиша в отдена на linux каква е тя и може ли някой да ми помогне с нея. Useing Ubunto 8.10 nao Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.