RaptoR Posted June 7, 2018 Share Posted June 7, 2018 Така, така, но не съществува начин да е над 6 грама, поне аз по-голям връх не мога да направя. 10 гр в нормална чаена лъжица - тотален абсурд. Аз затова и замерих. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted June 15, 2018 Share Posted June 15, 2018 (edited) Някой може ли да съдейства да си купя тази гривна? https://www.underarmour.com/en-bg/pid1289818?iid=banner Никога не съм пазарувал от чужбина и идея си нямам как се прави. Edited June 15, 2018 by XMD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
biodesign Posted June 15, 2018 Share Posted June 15, 2018 Някой може ли да съдейства да си купя тази гривна? https://www.underarmour.com/en-bg/pid1289818?iid=banner Никога не съм пазарувал от чужбина и идея си нямам как се прави. Гривната е разпродадена. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted June 15, 2018 Share Posted June 15, 2018 По обиколния път: поръчка - 29.05 изпращане - 30.06 получаване в Лондон - 4.06 изпращане от Лондон - 7.06 Получаване в Пловдив - 14.06 Значи трябва да похваля и Бг пощи. Защото ако и моята е дошла с твоята, за един ден са успели да я доставят и на село. Браво... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted June 15, 2018 Share Posted June 15, 2018 Някой може ли да съдейства да си купя тази гривна? https://www.underarmour.com/en-bg/pid1289818?iid=banner Никога не съм пазарувал от чужбина и идея си нямам как се прави. Може да се купи от Щатите, с доставка до Германия (до офис на Габиели) и от там още 3 лв. до БГ Някои от продавачите могат да доставят директно до България, но сумарната цена може да се окаже по-висока, плюс евентуални пощенско-митнически разправии. Не знам дали това е ок, но тук цената е $59.99 + $13.56 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted June 15, 2018 Share Posted June 15, 2018 Може да се купи от Щатите, с доставка до Германия (до офис на Габиели) и от там още 3 лв. до БГ Някои от продавачите могат да доставят директно до България, но сумарната цена може да се окаже по-висока, плюс евентуални пощенско-митнически разправии. Не знам дали това е ок, но тук цената е $59.99 + $13.56 За една гривна, плюс 20-30 лева не ме бърка цената, още повече, че няма как сам да си я поръчам. Ако ти се занимава и можеш да я поръчаш, кажи как ще ти е удобно да дам парите и да пристига Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted June 15, 2018 Share Posted June 15, 2018 @Midex, моля те, кажи ми в предпоследното ми изречение с "класата" как са ми запетайките... Нещо не можах да се оправя с тия сложни съставни, още от едно време ме дразнят много Имаш две в повече според мен, ама аз не съм критерий. Нека хилядолетния се изкаже.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 15, 2018 Share Posted June 15, 2018 А защо аз трябва да съм критерия? Нито съм филолог, нито Владко Мурдаров ми е рода...пък и преди 5-600 години говорехме малко по-различно. Галче, игнорирайки "по който", може би бих пропуснал първата запетайка, защото възприемам завършеността на първата част на изречението до "играе" вкл., но това си е лично мое и необвързващо мнение. Даже и Магданоза може да се окаже прав с двете запетайки, понеже и до "класа" вкл. се казва на един дъх. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted June 15, 2018 Share Posted June 15, 2018 (edited) Май е така, хора. Магданозе, без да се обиждаш, наистина не си критерий, но тук си прав мисля Бате, точно първата ми запетайка ме омота, защото "по който" го видях различно написано, със и без запетая отпред. А махайки нея, наистина на един дъх можеш да кажеш всичко до "личи" включително А защо те питам теб ли, защото си ми авторитет и си един от най-грамотните хора, които познавам Откривала съм доста грешки и в даскалската гилдия, даже и на професори Хм, това прозвуча като хвалба, а не ми беше такава идеята. Да не говорим за начина, по който уж книжовно говорещите преподаватели в университетите се изказват... МакЪр че, рИкЪта, тревЪта... Ех, пак това "по който" Уж не ми е паразитна фраза, а ето че доста често се появява Забравих да благодаря и на двама ви за намесата и мнението. Лека от мен Edited June 15, 2018 by gal4enceto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 15, 2018 Share Posted June 15, 2018 А защо те питам теб ли, защото... Мерси. ...само да вметна, че тия многоточия, които редовно вмъквам в изреченията си, не се дължат на незнание какво да направя в конкретния момент, а просто пиша доста бързо и така ми е по-удобно да "изплюя" нещо по-дълго, а след това веднага да прескоча на друг отворен таб, където чета, гледам или следя нещо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted June 15, 2018 Share Posted June 15, 2018 (edited) О, Пламене, аз също много обичам многоточия. И моето по принцип не е от незнание. Даже сега като писа се замислих, че не съм слагала три точки от чуденка. По-скоро, защото оставям хората, които четат, да се досетят и те за някои неща, които съм имала предвид. Някак си отворен край има изречението така, а на мен явно ми допада Мен много ме дразни ИЗ-НА-В-Предвид Откачам, не разбраха ли, че се пише само предвид Edited June 15, 2018 by gal4enceto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted June 16, 2018 Share Posted June 16, 2018 (edited) Фуууутбол, темата е за фуууутбол. А да, и съм прав. Благодаря. Edited June 16, 2018 by Mockingbird Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted June 16, 2018 Share Posted June 16, 2018 (edited) Фуууутбол, темата е за фуууутбол. А да, и съм прав. Благодаря. Знаем за какво е темата Пламен да си я оправя Edited June 16, 2018 by gal4enceto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
biodesign Posted June 16, 2018 Share Posted June 16, 2018 За една гривна, плюс 20-30 лева не ме бърка цената, още повече, че няма как сам да си я поръчам. Ако ти се занимава и можеш да я поръчаш, кажи как ще ти е удобно да дам парите и да пристига Не, че ти се бъркам, но тази гривна има рейтинг между 2,3 и 2,7 от 5. Това е изключително лош рейтинг. За доставката от щатите. Не знам Габиели как доставят, но ако минава митница едв ли ще намериш някой да ти свърши услуга. 2 дена разправия си е два дена разправия. Отделно от това, срокът на доставка отива към 30-40 дена. Потърси си гривна от европейски сайт, като амазон например. И съвета ми е, продукт с рейтинг под 4 въобще да не гледаш. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 16, 2018 Share Posted June 16, 2018 Не, че ти се бъркам,... Това е нещо ново - да не би да имаме хакнат акаунт? Иначе си прав за рейтинга - хората се оплакват от дисплея и какво ли още не (други пък уж са доволни), но що се отнася до митническите такси...последният линк на plameni е с GSP. което включва всички такси и не би трябвало да плаща допълнително. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
biodesign Posted June 16, 2018 Share Posted June 16, 2018 Това е нещо ново - да не би да имаме хакнат акаунт? Иначе си прав за рейтинга - хората се оплакват от дисплея и какво ли още не, но що се отнася до митническите такси...последният линк на plameni е с GSP. което включва всички такси и не би трябвало да плаща допълнително. Всичко е хакнато. И акаунти и макаунти Когато идеш на чекаута, тогава ще видиш колко е през GSP. А, най-сигурно ще видиш, като получиш уведомлението за митницата. Ама вие си знаете. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 16, 2018 Share Posted June 16, 2018 Говорех от личен опит, тъй като досега имам няколко USA-пратки с GSP и всичките са идвали без допълнително натоварване...то това е и идеята на GSP - да платиш малко повече за доставката, но да не плащаш нищо след това. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted June 16, 2018 Share Posted June 16, 2018 ... Не знам Габиели как доставят, но ако минава митница едв ли ще намериш някой да ти свърши услуга. 2 дена разправия си е два дена разправия... Пълни глупости! Точно в тази тема съм обяснявал как пратките от USA минават митница в UK и в Германия... Обаче няма кой да го прочете, щото "Чукча не читатель, Чукча — писатель" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 16, 2018 Share Posted June 16, 2018 Пълни глупости! Точно в тази тема съм обяснявал как пратките от USA минават митница в UK и в Германия... Обаче няма кой да го прочете, щото "Чукча не читатель, Чукча — писатель" И освен това е чукча Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
biodesign Posted June 16, 2018 Share Posted June 16, 2018 Говорех от личен опит, тъй като досега имам няколко USA-пратки с GSP и всичките са идвали без допълнително натоварване...то това е и идеята на GSP - да платиш малко повече за доставката, но да не плащаш нищо след това.Аз също. Идеята на GPS e да платиш всичко наведнъж, демек плащаш и вносните такси, демек мито и ддс. Обаче се навъдиха доста тарикати, дето пишат едно, после става друго. Така, че аз само вмъквам ремарки, кой както иска така да процедира. Парите са си негови. Пълни глупости! Точно в тази тема съм обяснявал как пратките от USA минават митница в UK и в Германия... Обаче няма кой да го прочете, щото "Чукча не читатель, Чукча — писатель" Я се разкарай! Ти ще кажеш кое е глупост и кое не. С тия квалификации - някъде където вървят. Той ще ми обяснява на мен кое и как. Щото като все едно не пазарувам повече от 10-12 години отвън и хич не знам кое как, колко и откъде. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted June 16, 2018 Share Posted June 16, 2018 Я се разкарай! Ти ще кажеш кое е глупост и кое не. С тия квалификации - някъде където вървят. Той ще ми обяснява на мен кое и как. Щото като все едно не пазарувам повече от 10-12 години отвън и хич не знам кое как, колко и откъде. Явно на това ниво са ти останали познанията, от преди 10-12 години... и хич не знаеш различни от познатите ти пътища. Не знам Габиели как доставят Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted June 16, 2018 Share Posted June 16, 2018 Вместо да кажеш едно "Благодаря!", както биха казали възпитаните хора, когато получават наготово допълнителни познания, се държиш като настъпена госпожица. Я се разкарай! Грубиян! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 16, 2018 Share Posted June 16, 2018 Че той кога е твърдял, че е възпитан? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted June 16, 2018 Share Posted June 16, 2018 Нали... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted June 16, 2018 Share Posted June 16, 2018 Не знам дали тая тема вече не е редно да я прекръстим на "кошче за offtopic" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts