gado Posted May 19, 2018 Share Posted May 19, 2018 Братската любов на украинския народ към руснаците е почти толкова силна колкото и тази на полския. ...а това дори и не смятам да го коментирам. Разплащане му викат на това Щото ако се върнеш още по-назад, ще видиш какви са ги вършили тамошните племена от родово-общинния строй в съвсем съвременно време. Впрочем... Нали знаеш, че няма държавност и държава в условията на родово-общинна система, а само територия? И нека пак се върнем на въпроса, кога и по какъв начин Крим става част от ТЕРИТОРИАЛНАТА цялост на Украйна. И кой изобщо дава позволение онази територия да получи качеството на някаква автономия, наречена за по-лесно - Украйна. И кой аджеба, с помощта на дебелата сопа е набил в дебелите копърски чутури, че са част от нещо по-голямо, а не просто некви си независими хутори. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 19, 2018 Share Posted May 19, 2018 Разплащане му викат на това Щото ако се върнеш още по-назад, ще видиш какви са ги вършили тамошните племена от родово-общинния строй в съвсем съвременно време. Впрочем... Нали знаеш, че няма държавност и държава в условията на родово-общинна система, а само територия? И нека пак се върнем на въпроса, кога и по какъв начин Крим става част от ТЕРИТОРИАЛНАТА цялост на Украйна. И кой изобщо дава позволение онази територия да получи качеството на някаква автономия, наречена за по-лесно - Украйна. И кой аджеба, с помощта на дебелата сопа е набил в дебелите копърски чутури, че са част от нещо по-голямо, а не просто некви си независими хутори. Хабиш се излишно и не снимаш - ПАК! Мисира за ФАКТИ ти говори, ФАКТИ... Вече като чуя факти и в главата ми звучи рабфак.... Украина трета ядрена сила в света.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted May 19, 2018 Share Posted May 19, 2018 Па и я за факти питам, ве! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Така става, ако това е начинът на възпитание до този момент: И теб ще посъветвам да не си губиш времето. Винаги си умирам от смях, когато някой тръгне да прави подобни философски разсъждения по темата. Почти в 100% от случаите това са хора без деца = хал хабер си нямат на тема деца, нула, зилч, зеро. Та тези нищо незнаещи по темата хора просто ме разсмиват откровено. Глупостите, които имат като доводи понякога са потресающи. Примерите с някакви приятелчета, съседи и случки в престата за чичковите червенотиквеничета също са стабилно забавни. Той бил видял, той бил чул - трагедия... С такива хора е много трудно изобщо да се говори по въпроса, а аз съм се убедил, че е директно излишно да се говори. Причината, отново ще подчертая е, че те нищо не знаят и нямат абсолютно никакво понятие как се създава, осигурява и възпитава един мъничък човек. Това са и нещата, определящи и колко деца може да си позволи едно семейство ако разбира се членовете му имат малко мозък и не произвеждат с цел социални помощи - още един дебилистичен пример, ползван от нищо не знаещите. Ами че то прасето ражда по 16 наведнъж, къде ли може би е разликата между него и мене? Някои от тия едно куче не са възпитали, камо ли живо човешко същество. А при човешкото същество трябва да се подготвиш да го тикаш плътно минимум 25 години, особено като дойде време за образование. Не че родителите не тикат цял живот, но това е друго непонятно за неродителите нещо. Фактически нещата много бързо стават ясни още с първото дете. Там е преломният момент, вземането на голямото решение, преодоляването на първичния страх, преминаването към една животопроменяща стъпка, от която няма връщане назад. В следващите години много неща се избистрят кристално в съзнанието на родителите. От най-елементарните в ежедневието до това кое колко струва всъщност и прочее. Какво е вече никога да не си на първо място в тоя живот преди всичко. Много бързичко родителите ще разберат могат ли да си позволят второ или дори трето дете и искат/могат ли да имат толкова. Условностите са предимно задравословни и финансови. Не е чак такава философия. Оттам нататък иска саможертва и постоянно внимание. Егоистите пък абсолютно винаги си намират начин за оправдание пред себе си - това разбира се далеч не важи само по темата "деца" Относно оценяването на детето - меко казано глупаво е да мислим, че някой родител, особено за пръв път, ще има детето си за нещо различно от "най-доброто". Само че има един леко тънък момент в тоя живот, който хем е встрани от лафа "Нашто гардже е най-хубаво", хем е фактическата реалност - детето се оценява истински от другите в обществото, не от родителите. Там се вижда какво представлява и колко е "добро". И както каза мъдро колегата по-назад, ако си изтървал първите 7 вероятно си сгафил многократно в дълъг период от време - стара аксиома. Но това пак няма как да се проумее изобщо от хората без деца. Иначе ще цитирам Лари Кинг: "Ако кажат на майка ми, че съм влязъл в банката с автомат и съм разстрелял няколко служители, тя ще отговори - вероятно са объркали нещо в разплащателната му сметка..." Кой разбрал, разбрал. Относно тези, които не можели да имат деца - да се провери думата "осиновяване" в Гугъл. Пълно е с буквално изнемогващи деца, живеещи тероризирани в скапани домове. Всичко е въпрос на желание. Относно тези, които имат недъзи, които им пречат да се грижат дори за себе си - искрено съжалявам. Относно тези, които по обективни причини не могат да си позволят да изхранят себе си, камо ли дете - искрено съжалявам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Не мисля, че нещата опират само до пари и здраве. Прекалено опростенчеси би било. Виждал съм немалко хора, дето имат и парите и здравето, но възпитават дебили. Или депресари. Ся, има ли смисъл да отгледаш едно дете, ако знаеш, че не можеш да му дадеш всичко, от което има нужда? Че не можеш да му осигуриш щастливо и безгрижно детство? Факторите за това са много, и далеч отвъд парите и здравето. Светът е пренаселен и ще става все по-пренаселен. Не разбирам с какво допринася още едно дете за цялостната картинка, освен да си чешеш егото с това какво велико и прекрасно дете си отгледал. Което, както сме съгласни, величието е обикновено само в очите на родителите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Не мисля, че нещата опират само до пари и здраве. Прекалено опростенчеси би било. Виждал съм немалко хора, дето имат и парите и здравето, но възпитават дебили. Или депресари. Ся, има ли смисъл да отгледаш едно дете, ако знаеш, че не можеш да му дадеш всичко, от което има нужда? Че не можеш да му осигуриш щастливо и безгрижно детство? Факторите за това са много, и далеч отвъд парите и здравето. Светът е пренаселен и ще става все по-пренаселен. Не разбирам с какво допринася още едно дете за цялостната картинка, освен да си чешеш егото с това какво велико и прекрасно дете си отгледал. Което, както сме съгласни, величието е обикновено само в очите на родителите. Хммм - ами добре де, хайде да помислим. Осигуряването на "всичко, от което има нужда" (което е страшно относително понятие), е пряко свързано с .... ПАРИ. Ама вЕрвай ми - пари, пари и още малко пари. А като стигнем университета - големите пари. Много ясно, че ако си дебил, най-вероятно ще възпиташ дебил. Но пък има и друг момент - впоследствие като навлезе в света е много верятно да го одялкат подобаващо, така щото да почне да му се изпарява дебилизма. Или да се задълбочи - зависи от родителите. За пренаселения свят - аре молим. Аз съм член на изчезваща нация, която се топи с всеки ден за сметка на плевелни етноси не ами плевелна раса. Специално туй с пренаселването в България нямат право да го споменават дори на фона на една обезлюдена държава, заливана като от цунами от цигани. Българин ако ще и 8 деца да има, никой няма право да му натяква за пренаселеност докато цели села изчезват от картата. Тия лафове вървят в Китай, Индия, Африка, където демографския проблем отдавна налага държавно регулиране. Ето пример за животинско множене при липса на каквото и да е мислене. Между другото от 2016 във Франция вече се раждат повече черни, отколкото бели бебета - живи и здрави да са! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Между другото от 2016 във Франция вече се раждат повече черни, отколкото бели бебета - живи и здрави да са! Това къде го прочете? Невероятно ми звучи при положение, че населението на чернокожи във Франция е под 15%... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Въпросната нация може би има причина да изчезва. Това е естествен процес, резултат причинен именно от обществото. Нагласата му, действията му... Като гледам съвременния българин - въобще не изпитвам жал, че нацията изчезва. Нито вина. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Това къде го прочете? Невероятно ми звучи при положение, че населението на чернокожи във Франция е под 15%... В пресата - уж "официалната". И дори и аз знам, че няма как да са 15%, а много повече. Въпросната нация може би има причина да изчезва. Това е естествен процес, резултат причинен именно от обществото. Нагласата му, действията му... Като гледам съвременния българин - въобще не изпитвам жал, че нацията изчезва. Нито вина. Това е твоето лично мнение. Между другото много от тия процеси са наложени на хората, не са от обществото. Да не мислиш, че на френчетата им е весело, че половин африка е там? Само дето нямат думата... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Това къде го прочете? Невероятно ми звучи при положение, че населението на чернокожи във Франция е под 15%... Това навясякъде е факт, както е и факт, че след 10 години ние ще сме малцинство спрямо циганите. В пресата - уж "официалната". И дори и аз знам, че няма как да са 15%, а много повече. Това е твоето лично мнение. Между другото много от тия процеси са наложени на хората, не са от обществото. Да не мислиш, че на френчетата им е весело, че половин африка е там? Само дето нямат думата... Не само на франсетата, а и на почти цяла Европа, не случайно националистическите партии печелят все повече. Аз лично прогнозирам, че до няколко години ще има граждански-етнически войни в доста държави в Европа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 (edited) В пресата - уж "официалната". И дори и аз знам, че няма как да са 15%, а много повече. Съжалявам, ама май тази преса е написала невярна информация. Порових се в официалните статистики за Франция (e.g., eurostat) и немога да намеря нищо което да потвърждава, че <15% чернокожи се плодят даже близко до 80% бели. Edited May 29, 2018 by Ferante Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Това навясякъде е факт, както е и факт, че след 10 години ние ще сме малцинство спрямо циганите. Баща ми работи в циганско училище. Средно специално. Това, което разказва е, че всичките са изтупани, с прически, всичките работят, но много малко от тях са особено ентусиазирани за правене на деца. Това с по 5-6 и повече деца ще си остане в миналото. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Съжалявам, ама май тази преса е написала невярна информация. Порових се в официалните статистики за Франция (e.g., eurostat) и немога да намеря нищо което да потвърждава, че Няма значение, че не можеш да намериш такава информация. Щом някой ти каже, че е така и той го знае, фактите нямат никакво значение. Важното е той какво ти казва. И все пак нали винаги има и "Alternative facts"!!! Лично съм прекарал около месец във Франция. Има доста черни, но далеч не са мнозинство нито да са такова количество, че да оказват влияние в такива мащаби за каквито се носят слуховете. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Няма значение, че не можеш да намериш такава информация. Щом някой ти каже, че е така и той го знае, фактите нямат никакво значение. Важното е той какво ти казва. И все пак нали винаги има и "Alternative facts"!!! Лично съм прекарал около месец във Франция. Има доста черни, но далеч не са мнозинство нито да са такова количество, че да оказват влияние в такива мащаби за каквито се носят слухове. Сериозно!? Явно и двамата сме ходили в различни Франции, щот аз януари месец в Париж виждах основно черни. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Сериозно!? Явно и двамата сме ходили в различни Франции, щот аз януари месец в Париж виждах основно черни.Може би това си се стремял да видиш. Аз бях миналият юли месец. Тази година вероятно пак ще отида, но не знам кога. В Париж примерно им е най - голяма концетрацията, но въпреки това са далече от споменатите цифри. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Че това са си френски граждани от колониите им. Какво е очудващото ? Иначе и аз не останах с впечатление да са чак толкова много миналата година пролетта. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Съжалявам, ама май тази преса е написала невярна информация. Порових се в официалните статистики за Франция (e.g., eurostat) и немога да намеря нищо което да потвърждава, че Напълно е възможно да е невярна информацията. Също както тия 15% са смях в залата. Утре специално ще обърна внимание ако ми остане време, сега съм убит от умора, току що се прибирам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Всички проверявали официални данни, само дето Франция няма официални такива данни, защото не събира данни за етноси и раси - противозаконно е. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted June 1, 2018 Share Posted June 1, 2018 Ясене, такива колосални тъпотии си заслужава да ги записваш, брат... Някой ден може да ги показваш на сина си... Всичко си записах, и за кренвиршите и за петрола Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted June 1, 2018 Share Posted June 1, 2018 Всичко си записах... Така трябва. Не се знае кога пак ще прецени, че постовете са безценни и ще си ги изтрие, за да няма просветени Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 1, 2018 Share Posted June 1, 2018 Аз имам така цели страници записани - за всеки случай Но туй определено потрошава всичко от последните 7-8 години Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted June 1, 2018 Share Posted June 1, 2018 К'во съм проспал пак? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 1, 2018 Share Posted June 1, 2018 Че той не е тук от 8 години, за да му се пази архив от тогава..? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 1, 2018 Share Posted June 1, 2018 Задължително си го запиши. Цената на една стока не се определя от търсенето и предлагането, а от склонността и/или възможността на потребителя да плати за нея. Голямото, като количество предлагане само теоретично ограничава възможността за неограниченост на спекулата с цената, но нищо друго. За пример ще ти дам цената на кренвиршите. Един кремвирш от 250 грама има себестойност от 7.5 ст. Да оставим настрана какво има в него, защото обвивката му струва 1.5 ст. Продава се между 7 и 9 лв./кг. Никой не купува кренвирши или купуват единици, всички производители предлагат, стоката застоява и накрая се изхвърля, но цената не пада. Даже напротив, вдига се нагоре. При луксозните стоки, цената пък въобще няма нищо общо нито с търсенето, нито с предлагането, нито със себестойността на стоката. Цената на АЕЦ Белене стана от 3.9 милиарда почти на 20 , защото цената тук е наказателна мярка заради неуважително отношение на борисОФФ. За какво му бил този гьол. Ще съди, ще оспорва, ще обижда... И след всяко негово подобно действие цената се вдигаше. Защо сега не дойде ЕС, дето го подкрепяше да се дърви на Русия и да я построи за остатъка от първоначално договорените 3.9 милиарда? Същото стана и с Южен поток. Сега цената ще е друга, по-висока и с по-ниски печалби и с липса на преференции на цената на газта за България. Защото "Доцента" е много умен! Книжките са много хубаво нещо, но реалността е съвсем друга ТЕ ТОВА ТЕ! Че той не е тук от 8 години, за да му се пази архив от тогава..? Абе..... Не, нямам думи.... Кой ти каза, че за него иде реч???? Как го реши това? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 1, 2018 Share Posted June 1, 2018 Че той не е тук от 8 години, за да му се пази архив от тогава..? А защо трябва да пази само негов архив...за последните десетина години много за събиране е имало... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts