Jump to content
BulForum.com

Recommended Posts

Ъъъъ линка е статия за Самсунг ЕС9....а пък на Чарми линка води до....тази тема в нашия форум..:lol: Какво става тук? Да не би Мидекс пак да се шегува с простосмъртните?!?

Edited by Mockingbird

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Отново тц - нямам настроение за такива шеги, понеже днес си купих от съфорумец хард диск уж в "идеално състояние" - за втори път ми се случва, но предвид че съм регнат още в 2004-та, може да се каже, че сравнително рядко ми се случва. ;)

toshiba HD Tune bad.jpg

Какво вика този?

Единствено един HDtune съм му пуснал който на Error scan дава всичко в зелено и на Healt Status: ОК.

Доста безсрамна лъжа.Тоя не даде никакъв скрийншот.Затова трябва да се изисква и проверява не един ,а по всички възможни начини.

За съжаление и аз съм се предоверявал.

П.С.От друга страна се чудя дали две различни версии на тази програма могат да дадат два резултата

Edited by galaxi

П.С.От друга страна се чудя дали две различни версии на тази програма могат да дадат два резултата

Надали...SMART-ът си е еднакъв и независим от различните програми. Краткият тест на Сентинел показа същото и сега съм му пуснал подробен тест да видя колко още лоши сектора ще изкара...

toshiba sentinel bad.jpg

Отново тц - нямам настроение за такива шеги, понеже днес си купих от съфорумец хард диск уж в "идеално състояние" - за втори път ми се случва, но предвид че съм регнат още в 2004-та, може да се каже, че сравнително рядко ми се случва. ;)

Кой е съфорумника? Мисля, че ако не си вземе диска е добре да се знае, да не се натресе някой друг.

Кой е съфорумника? Мисля, че ако не си вземе диска е добре да се знае, да не се натресе някой друг.

Изключително сложно е да се сети човек или да изгуби 20 секунди в намиране на нужното:

https://www.bulforum.com/topic/140570-твърд-диск-за-лаптоп-toshiba-mq01abf050/

https://www.bulforum.com/user/37533-batepanko/

търговски раздел->приключени сделки

или 

търговски раздел -> твърд диск Toshiba 500Gb

Edited by biodesign

Диска съм решил да си го разглобя и да си го сложа на един рафт като интериор - да ми напомня да не се предоверявам на хората, понеже преди да реша да го купя вече бях прочел и тази негова тема (която тогава явно съм я пропуснал, защото все още е в раздел "Продава"), но реших, че е било нещо инцидентно, макар и не много редно. ;)

Тъкмо щях да ти кажа, че и аз имах такъв проблем с един твърд диск миналата седмица. HDDSentinel казваше, че всичко е перфектно. Секторите излизаха червени. Нито един check не вървеше до края, дори и под ДОС. Всичко излизаше червено.

Оказа се, че диска няма проблем, а проблема е в дъното. Късно разбрах обаче, защото преди това вече бях започнал да се опитвам да го оправям и един прецакан System Image Restore на уиндоуса ми презаписа партишъните. Изгубих информацията. Добре, че не беше важна и имах част от нея запазена на друг диск.

Диска си работи де. :D

Не, предпочитам да си го гледам и да ми напомня всеки път когато някой продава във форума някакъв диск, да изисквам от него задължително да приложи и скрийншот от SMART-а....щото друг път някой друг ще се набута по моя начин. А колкото и да не ми се ще да си го призная, на мен ми се случва даже за втори път, като при първия дори бях взел 3 диска наведнъж и пак имаше твърдение, че "дисковете не били тествани, но иначе си били  наред" - после се оказа, че единият стърже яко и нищо не става от него, другият не се разпознаваше от биоса, а третият имаше н'ам колко си хиляди лоши сектора. :popcorn:

Ето какво забравих последния път! Ами аз ти казах да се напомня... Сега съм болен, но тия дни пак отивам, че се работи в къщата и трябва да се явя. 

А Гадин на мен ми препоръчваше гинко билоба...карай, преди малко написах на един китаец следното (по един повод, придружен с дълга кореспонденция)..."...anyway, forget it - I'm already tired of this.", та и на тебе - карай, забрави...поръчвам няколко кабела от китайците и чакам, просто когато пусках оная тема мислех, че някой има нещо подръка и ще стане бързо, но явно си е трябвало да чакам. ;)

Само се чудя дали да поръчвам направо кабели за по долар и половина парчето или направо мишки за по 80 цента бройката и да им взема кабелите...

Имам толкова работи на главата, включително и болести в момента, че кабелите са ми някде под дъното в списъка... Като си ида тия дни ще проверя, мисля че имам. Може и направо мишки да има, не само кабели...  

Карай бе, не се занимавай...гледай си болестите, щото на тия години трябва да се пазиш. :lol:...ей сега ще си поръчам 2-3 кабела и 2 мишки за проба.

Не всички мишки са с букса. Имам две кандидатки в службата, но кабелчетата са запоени на платката. Пиша това да не останеш с впечатление, че никой не те отразява. Ако искаш, в понеделник режа кабелчетата и ти ги нося.

• 2 weeks later...

Нищо и няма на нафтичката, особено ако е читава и струва 1.35лв....

Руми, остави балъците да пасат трева... Неведнъж съм им гледал сеХирите на такива. Единствено мога да се смея...