бат Ицо Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 След проверка на стандартите и изводите на трансформаторите най безопасния начин това да се направи е: Използвания до рутера е на 12V и аз му подавам захранване директно от ПС-то. Използвания на 'майната си' е 7.5V и се храни по мрежовия кабел. Не съм мерил колко точно е пада зад 100метра, но работи перфектно. Модификация на двата switch-а: еднаква е за всички модели на пазара. номерациите се броят на зигзаг с начало квадратния пад на избрания порт (RJ45): 1. разпоява се резистора между 7 или 8 (те са накъсо) пад към масата откъм кабелите (масата на кабелите и тази на захранването е различна!) 2. от - на захранващия куплонг (външия пръстен където контактува) към пин 4 или 5 (и те са накъсо и са свързани със средната точка на трансформатора, затова е по удобно да се ползва за - ) 3. от + на захранващия куплонг (централния пин) към 7 или 8 на RJ45-цата Тази модификация се прави и на двата switch-a. Включвате кабела и сте о.к. Държа да отбележа, че трябва да се ползват само екранирани FTP кабели със допълнителен заземителен проводник в тях. На Конрад са по 38 (37) ст. Аз тук още при крипването върнах навън заземителния проводник от всеки кабел, вързах ги заедно всичките и ги занулих постоянно в контакта. За ел.индуцирани от светкавици помага, за пряко попадение не съм пробвал Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 Бах мааму нищо не разбрах? Аз просто срязах захранващия кабел и пуснах тока по кафевия чифт и готово. Не е много красиво ама никой не го гледа и не се ровичках в switch с 1 г. гаранция! Изпозвах UTP..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted June 17, 2004 Author Share Posted June 17, 2004 Бах мааму нищо не разбрах? Аз просто срязах захранващия кабел и пуснах тока по кафевия чифт и готово. Не е много красиво ама никой не го гледа и не се ровичках в switch с 1 г. гаранция! Изпозвах UTP..... Не се бях сетил, че може и така да стане Ами то лятото почна вече. Големите гърмежи също Btw И компютъра ли не си си отварял, че е с 1 година гаранция Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 Знаеш какво говоря, а натова отгоре даваш пример, като че ли всички суичове са еднакви. Би ли ми казал какво ще гръмне? Аз много добре знам какво правя и как, а и тия дето разпъват кабели така го правят (поне от страната на клиента). Относно РС-то, никога не бих си купил такова с лепенка, щото за такова говориш. Би ли отворил CD-ROM в гаранция, при положение, че ще ти го оправят без пари, а? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro123 Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 Бах мааму нищо не разбрах? Аз просто срязах захранващия кабел и пуснах тока по кафевия чифт и готово. Не е много красиво ама никой не го гледа и не се ровичках в switch с 1 г. гаранция! Изпозвах UTP..... toq na4in e 100 puti po-lesen ot twoq Naggy i az tak gi prava Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted June 17, 2004 Author Share Posted June 17, 2004 Лошо няма - аз съм писал как всичко да е прибрано и спретнато. Що се отнася до свича - всички в тази си част са еднакви. Стандарт . Що се отнася до за или против екранирани кабели - карайте си както знаете. Риска си е изцяло ваш. Освен това, когато отворих и двата свича - единия xnet, другия supercom установих, че на местата където трябва да бъдат монтирани 'гръморазрядниците' - няма нищо. А трябваше да са 7 на брой. Така, че гърмете се. Пък после да видим дали ще ви уважът гаранцията. То и пломби не видях де Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 Добре де, това какво общо има със кабела и начина на захранване по него??? То като ги няма тези протектори и STP да имаш все тази. Ако мрежовият кабел минава през UPS (такива със филтър някакъв) дали ще се дпася от гръм??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted June 17, 2004 Author Share Posted June 17, 2004 Значи - от пряко попадение никой не може да те опази. Иначе при светкавица, може и на километър да е, в кабела се индуцира здраво напрежение. Точно от там Попов и Маркони са започнали откритието си за радиовълните. Този заряд трябва да се празни някъде. Затова когато се ползва екраниран кабел и екранировката е занулена - заряда си отива където трябва, иначе ти се блъска в трансформатора и ако е с по голямо напрежение - ти се блъска в процесора на свича. Ползвайки неекраниран кабел - във всяка една от жиците се индуцира, така може през захранващия трансформатор да пробие и т.н.... И да допълня: Екранировката трябва да се събира само на едно място, щото се оказва, че нулата е с потенциална разлика в различните къщи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 Да бе и аз съм завършил ТЕТ-а . Не каза ще ме опази ли филтъра за мрежа на UPS-а? Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted June 17, 2004 Author Share Posted June 17, 2004 Да бе и аз съм завършил ТЕТ-а . Не каза ще ме опази ли филтъра за мрежа на UPS-а? аз пък съм още ученик Няма да те опази. Какво общо има Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 Общото е , че го предлагат като екстра на UPS-a, филтър за мрежов кабел. Мушкаш си нет кабела в UPS-а и спиш спокойно и гръм не те лови, а не, че UPS-а му тряя нет... Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted June 18, 2004 Author Share Posted June 18, 2004 aaaa, такъв ли. Този ще те опази, ама аз съм виждал само за телефонна линия и не се сетих Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.