LaN Posted August 6, 2010 Share Posted August 6, 2010 Интересува ме как да настроя Thunderbird-a или Outlook-a ( 2010 ) , които се включват към служебният ми мейл от вкъщи чрез imap , да копират писмата от Inbox кутията на мейл акаунта ? Ако не става с тях , моля посочете ми друг мейл клиент , който е в състояние автоматично да копира / запазва в локалният компютър копия от писмата в мейл акаунта . Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted August 6, 2010 Share Posted August 6, 2010 не си споменал кой мейл сървър ползваш, тъй като всеки има отделни настройки(а някои нямат за imap) ... ако е gmail - тук Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted August 6, 2010 Author Share Posted August 6, 2010 не си споменал кой мейл сървър ползваш, тъй като всеки има отделни настройки(а някои нямат за imap) ... ако е gmail - тук извинявам се , използвам 1und1.de . Подчертавам отново , че ми трябват копия от Inbox папката на мейл сървъра да се запазват в локалният ми комп. Искам оригиналите да си остават там , защото на работата мейл клиента ми е включен постоянно и през 3 мин. сваля писмата ( той е с POP връзка вече ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted August 6, 2010 Share Posted August 6, 2010 http://hilfe-center.1und1.de/hosting/email/1.html пробвай с тези настройки там за IMAP п.п. не съм много сигурен, но за да не ти се теглят писмата от първата заявка на IMAP т.е. от първото логване в мейл клиент, който дърпа пощата чрез въпросния протокол, трябва изрично да посочиш в опцията на пощ. кутия, че искаш писмата да си се запазват на самия мейл сървър. п.п.п. сега погледнах. няма такава опция т.е. да се посочва дали да тегли писмата или да ги оставя на сървъра. при всички положения писмата, които са дръпнати чрез IMAP си остават в пощата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted August 6, 2010 Author Share Posted August 6, 2010 Да, знам че си остават в пощата. Проблема е друг, може би не съм го обяснил както трябва: имейл клиента в работата сваля писмата от мейл сървъра през 3 минути , чрез РОР протокола - дефакто след това сваляне , в web mail сървъра не остава писмото ( опцията да остава оригинала в сървъра не ми е позволена ). Затова търся начин да конфигурирам някак си имейл клиента у дома : който е настроен на проверка през 1 мин. , да прави копие на съдържанието на Inbox папката от сървъра в локална директория . По този начин , оригинала на писмото си се запазва в web-a и се сваля след малко време на офисния ми комп . Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 6, 2010 Share Posted August 6, 2010 IMAP нали затова е направен, ползвай го и в работата, след като при ПОП не ти е позволено да Leave messages on server. Всякакви други гимнастики са ненадеждни, вкл. да "изпреварваш" вкъщи с по-чести проверки. Ако ти спре нета у вас за няколко минути, кво става. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted August 6, 2010 Share Posted August 6, 2010 Или във вас маркирай отметната за оставяне на копие на сървъра. Проблема е, че ако ПС-то на работата ти работи и дърпа през 3мин, дори и да дърпаш от вас през 1, пак може да се пропусне някое писмо, което ще бъде дръпнато в офис и няма да има копие на сървъра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.