Jump to content
BulForum.com

Проблем с песните в една папка и още нещо....

oL1pS

Recommended Posts

Така.. значи преди 1 ден някъде направих една голяма простотия.. ; преместих цялата си папка "Music" в една друга папка под името "none" (погрешка) в нея няма абсолютно нищо .. дори и нямам достъп до нея.. не мога да я изтрия не мога да я преименувам и т.н. . След като успях да си върна всичките песни от SR (System Restore) бяха извън папка "none" но пък ... за нещастие не мога да стартирам нито една песен .. когато цънка в/у нея с 2-ро копче няма я отметката на "Read-only" пробвах няколко пъти да отметна това но ми излиза:

7b109370118cce9f9381d7ea77755d5d_920x0.jpg

и просто няма как да слушам каквато и да е било песен от папка "Music" на всички песни им липсва това "Read-only" ... ако изтрия папката с песните и започна пак да си търся.. всяка песен една по една.. ще спра на .. първия GB.. има ли някакъв начин да оправа... тъпата папка за да мога да си слушам песните... това ми излиза след Properties...

f7606023be33ef062342ad5b7ead1f78_920x0.jpg

:X

В един друг форум ме посъветваха да направя това :

Влизаш през SAVE MODE и ги правиш READ ONLY! Просто си ги преместил в папка, която системата ползва за съхраняване на важни системни файлове, и сега системата мисли, че си някои вирус и се опитваш да ги изтриеш, и затова ти отказва достъп! Под SAVE MODE се влиза, като задържиш F2 още докато ти зарежда BOOT SCREEN екрана, и след това избираш от менюто чрез натискане на ENTER - SAVE MODE!

м добре ще пробвам... но сега като ми зарежда PC започна да ми се стартира по следния начин:

ed0e502f5fb2eb85e586ee8d6fa690de_920x0.jpg

чакам над 2 мин да ми зареди 1-път изчаках да зареди това синьото по принцип като го изчакам така да свърши с тая дейност ... и със следващото стартиране на PC това не излиза НО ... сега вече излиза по-често.. даже винаги.. вече с него не мога дасе оправя просто не знам какво да правя .................. :X

---

Под SAVE MODE се влиза, като задържиш F2 още докато ти зарежда BOOT SCREEN екрана, и след това избираш от менюто чрез натискане на ENTER - SAVE MODE!

Пуснах си PC.. задържах.. F2 ... накрая започна да издава някакъв звук от PC идваше "тък тък тък тък" и абсолютно нищо не излезна след това... пак така ми става с това :

ed0e502f5fb2eb85e586ee8d6fa690de_920x0.jpg

но нищо не става просто вече не знам какво да правя....

Гахах тва ще е само заради онази папка kuchek новите уимдоуси презират мазните гюбеци и заключват цялата музика :D

Та...най-вероятно е някаква щуротия с администраторски права...

натискаш

Start -> Log Off -> Log off -> показва ти синьото екранче с потребителя ти, натискаш crtl + alt + delete ще ти излезне друго прозорче, там на user нашищи administrator и пробвай да махнеш read only и виж дали ще тръгнат :)

Само да вметна, че F2 обикновено се използва за влизане в BIOS, а не в advanced boot options. Щом при теб не прави нищо, значи за твоето дъно биоса се стартира с delete. Клавишът, който търсиш, е F8. При стартиране помпи него и преди да тръгне уин-а ще ти се появи едно меню, от което вече можеш да избереш safe mode. Там влизаш в акаунта Administrator и правиш, каквото ще правиш.

Гахах тва ще е само заради онази папка kuchek новите уимдоуси презират мазните гюбеци и заключват цялата музика :D

Та...най-вероятно е някаква щуротия с администраторски права...

натискаш

Start -> Log Off -> Log off -> показва ти синьото екранче с потребителя ти, натискаш crtl + alt + delete ще ти излезне друго прозорче, там на user нашищи administrator и пробвай да махнеш read only и виж дали ще тръгнат :)

То тая.. папка ако я слушам пак добре .. ама не я знам дори и кво има ;Д беше от 1 рар.. на един фр .. w/e тъпо нещо е ;д

Хмм пробвах го .. но пак изкарва абсолютно същата грешка...

7b109370118cce9f9381d7ea77755d5d_920x0.jpg

1 към 1 .... не ми дава просто да цъкна тъпото "Read-only" на песните.. а.. на самата папка си има "Read-only" но абс. всички песни са без "Read-only".

ПФфффффффффф :x

Пробвай: Дясното копче -> Share with -> Homegroup (Read/write)

Пипал си правата на папката? Ако не е това то новата папка в която си преместил файловете няма дадените тагове за да се променя от твоя акаунт.

Рестартирай, влезни в windows boot menu (F8) и влезни със Administrator, от там пробвай да смениш read mode.

Както и да погледнеш в Security tab-a на папката и виж какви са ти правомощията (четене и писане на файлове и за кой акаунти е възможно), много малко информация даваш за проблема.

Пробвай: Дясното копче -> Share with -> Homegroup (Read/write)

Пипал си правата на папката? Ако не е това то новата папка в която си преместил файловете няма дадените тагове за да се променя от твоя акаунт.

Рестартирай, влезни в windows boot menu (F8) и влезни със Administrator, от там пробвай да смениш read mode.

Както и да погледнеш в Security tab-a на папката и виж какви са ти правомощията (четене и писане на файлове и за кой акаунти е възможно), много малко информация даваш за проблема.

Ооо lil ;О от кога не бях те мяркал... пф.. ;s Здравеееййййй :P

Въобще нямам такъв бутон "Share with"...

Офф сега ще кажа накратко цялата история... значи.. исках да сваля едни песни с "uTorrent" та избирах къде да си ги сложа.. без да искам.. задържах папка "Music" и я преместих в папка "none" (Значи тази папка none ми е още преинсталацията в нея нямам никакъв достъп.. и навремето като ми го преинсталл PC не можех да я изтрия все ми пишеше Access is denied и до ден днешен пак ми го изписва..

4ed1c2cf559c53556b5ef8176eadcaa7_298x143.jpg

) след като влезнах .. в дадената папка "none" песните ми и цялата папка бяха с големина от 0KB .. нищо не можех да направя... тогава един фр. беше пипал нещо за това Read-only и пак не ставаше.. (може би е от това но не съм сигурен..) реших да върна PC назад със System Restore за мое щастие се върна папката "Music" с абсолютно всички мой песни но..... на всичките песни в папка "Music" нямат "Read-Only"

c70c850ad39d2e2b46c0ccbd072824c8_365x505.jpg

след като цъкна Advanced.. ми излиза следното:

b6ca048a87168cd3283434dbe5d2c4ad_380x290.jpg

та.. при опит да променя това "Read-Only"

983d59870c51db0b80e5a678f0a49de0_362x503.jpg

ми излиза това тъпо предупреждение .. и нищо не мога да направя.... накратно това е всичко.. пробвах както казах по-горе с

Start -> Log Off -> Log off -> показва ти синьото екранче с потребителя ти, натискаш crtl + alt + delete ще ти излезне друго прозорче, там на user нашищи administrator и пробвай да махнеш read only и виж дали ще тръгнат

Ефект нямаше.. пак същото.. стана

Пробвах и с F8.. през Safe Mode .. но и с него ефект няма...

Трябва да станеш "собственик на папката". Това става по следния начин:

http://support.microsoft.com/kb/308421

How to take ownership of a folder

You must have ownership of a protected folder in order to access it. If another user has restricted access and you are the computer administrator, you can access the folder by taking ownership.

To take ownership of a folder, follow these steps:

1. Right-click the folder that you want to take ownership of, and then click Properties.
  2. Click the Security tab, and then click OK on the Security message (if one appears).
  3. Click Advanced, and then click the Owner tab.
  4. In the Name list, click your user name, or click Administrator if you are logged in as Administrator, or click the Administrators group. If you want to take ownership of the contents of the folder, select the Replace owner on subcontainers and objects check box.
  5. Click OK, and then click Yes when you receive the following message:
    You do not have permission to read the contents of directory folder name. Do you want to replace the directory permissions with permissions granting you Full Control?
    All permissions will be replaced if you click Yes.

Note folder name is the name of the folder that you want to take ownership of.
  6. Click OK, and then reapply the permissions and security settings that you want for the folder and its contents.

Ей го тука описано в картинки за една от папките в старт менюто: http://www.recipester.org/Recipe:Take_Ownership_of_a_File_or_Folder_in_Windows_XP_32032444

Трябва да станеш "собственик на папката". Това става по следния начин:

http://support.microsoft.com/kb/308421

Ей го тука описано в картинки за една от папките в старт менюто: http://www.recipester.org/Recipe:Take_Ownership_of_a_File_or_Folder_in_Windows_XP_32032444

Е не става....... ей сега го пробвах... пак ми изкарава тъпото съобщение:

983d59870c51db0b80e5a678f0a49de0_362x503.jpg

А пробва ли да изкопираш песните някъде другаде? Ако не става копирането, опитай с unlocker. 

И да ги копирам... пак не става... , ей сега пробвах с unLocker и ПАК излиза Access is denied... :|

Влезни с администраторският акаунт под safe mode и отвори cmd... след това

attrib -R -A -S -H X:\FOLDER\* /S /D

като замениш "X" с твоя диск и "FOLDER" с името на папката.

Сигурно файловете са маркирани и като системни за да не може да бъдат преместени.

Влезни с администраторският акаунт под safe mode и отвори cmd... след това

attrib -R -A -S -H X:\FOLDER\* /S /D

като замениш "X" с твоя диск и "FOLDER" с името на папката.

Сигурно файловете са маркирани и като системни за да не може да бъдат преместени.

И по какъв начин атрибутите биха пречили на копирането?

Знам ли, поне да опита! В зависимост от правата на потребителският акаунт, системен файл в процес не може да бъде преместен, копиран или изтрит, за друго не се сещам. Ти да имаш други идеи? :)

П.П. Когато нямаш успех с нито едно от решенията за даден проблем, пробвай ги всичките наведнъж. XD

Явно си объркал нещо при "Take the ownership" туториала, не е възможно да нямаш достъп до данните, дори след като имаш правата и си с администраторски акаунт по време на сесията.

Може да има някаква минимална възможност да си прецакал правата на акаунтите, обаче дори и тогава с ownership трябва да стане под админ акаунта! Я изкарай скрееншот на акаунтите и какви права имат! :)

Имам 3 неща да кажа

1.Как така никой не предложи LiveCD с Linux например?

2.System Restore НЕ ВЪЗСТАНОВЯВА потребителски файлове, а само системни, а mp3-ките не знам как се вписват в понятието "системен файл"

3.Toва прекалено често стартиране на CHKDSK не говори ли нещо?Защото аз имам някакви съмнения относно проблеми с файловата система, които може да се дължат и на физически проблеми с харддиска.Windows се опитва да "закърпи" положението, но...

Авторе, защо аджеба не даде изходният екран на CHKDSK?

Той може да каже много.

Може ли евентуално да видя S.M.A.R.T статуса?

Друга идея - намери си някакво live cd/dvd с линукс дистрибуция вътре (аз имам някво убунту дето работи) и буутни линукса от диска. След това си намери файловете и ги копирай, където ти трябва. Тук вече, ако нямаш проблеми с харда, не виждам как няма да се получи.

Според мен ненужния System Restore тотално е прецакал работата и малко трудно ще се разбере какво точно си мисли, че прави Уиндоуса.

Тъй като никой няма идеи то аз ще дам.

Авторе ЗАДЪЛЖИТЕЛНО искам тест на повърхността на харддиска и S.M.A.R.T статуса.

Искам проверка на състоянието на файловата система.

Не знам дали информацията, която дава че я има, въобще е там.

Повредена файлова система може да обясни това постоянно стартиране на CHKDSK при пускане на компютъра+проблемът със загуба на информация и т.н(ако правилно съм разбрал думите ти)

След като CHKDSK НЕ МОЖЕ да се справи със ситуацията, вероятно сиуацията не е особено розова.

System Restore няма и не може да възстановява потребителски файлове, а САМО системни.

Едно CD с Linux може да каже много ясно има ли информация там и може ли да бъде тя извлечена/копирана.

Ако не може, значи съм прав и идваме на най-лошият сценарий-моят.

П.П Надявах се след като всред нас има програмисти и хора занимаващи се професионално с компютри, някой да предложи още нещичко...Явно само аз мога да предложа някакъв отговор какво се случва/ се е случило.

Тъй като никой няма идеи то аз ще дам.

Авторе ЗАДЪЛЖИТЕЛНО искам тест на повърхността на харддиска и S.M.A.R.T статуса.

Искам проверка на състоянието на файловата система.

Не знам дали информацията, която дава че я има, въобще е там.

Повредена файлова система може да обясни това постоянно стартиране на CHKDSK при пускане на компютъра+проблемът със загуба на информация и т.н(ако правилно съм разбрал думите ти)

След като CHKDSK НЕ МОЖЕ да се справи със ситуацията, вероятно сиуацията не е особено розова.

System Restore няма и не може да възстановява потребителски файлове, а САМО системни.

Едно CD с Linux може да каже много ясно има ли информация там и може ли да бъде тя извлечена/копирана.

Ако не може, значи съм прав и идваме на най-лошият сценарий-моят.

П.П Надявах се след като всред нас има програмисти и хора занимаващи се професионално с компютри, някой да предложи още нещичко...Явно само аз мога да предложа някакъв отговор какво се случва/ се е случило.

Ам.. не знам как да ти ги дам тези неща които ти искаш.. ще може ли да ми обясните точно какво да направя.. че да ви пратя pic. или txt. ?

Пускаш CHKDSK от команден ред.

Start menu-Run->cmd

В новият прозорец пишеш CHKDSK C: /F /R /X

Ще поиска потвърждение дали да се пусне CHKDSK при следващо стартиране на компютъра.

Потвърждаваш.

Рестартираш системата.Изчакваш проверката да приключи и снимаш с телефон или каквото имаш под ръка резултата от проверката.

Това е програмка, която можеш да ползваш за да видиш S.M.A.R.T статуса Линк

arx1281286844f.jpg

Избираш първо S.M.A.R.T Подчертал съм го с червено.

Ще ти излезе нов прозорец, максимизираш го и постваш Скрийншот

С тази програмка можеш и да тестваш физическото състояние на харддиска.

От менюто избираш Surface Tests

cqs1281286961j.jpg

Правиш тези настройки и пускаш теста.

След това двоен клик върху реда със задачата

bwy1281287001v.jpg

След това ще ти се отвори този прозорец

cqs1281287045l.jpg

Отиваш на таба, който съм маркирал с червено.

Когато тестът приключи правиш Скрийншот на прозорчето и по-точно на този таб и постваш и него.

А пробвал ли си това... като си влезнал с акоунт с администраторски права (без значение в или изавън safe mode):

1) Отваряш експлорер /my computer/

2) Tools --> Folder options

3) View... най-отдолу имаш опция Use simple file sharing... махаш отметката

4) ОК на всичко и отиваш на папката с музиката ти (на картинката Олипс)

5) Даваш десен бутон и отиваш на Security -> Advanced -> Owner

6) От изброените възможности си избираш твоя потребителски акоунт. Слагаш отметка и на Replace owner on...

7) OК на всичко до Security частта. Тук си дай пълни права на профила (Full control). Ако не си виждаш профила... добави си го от Add и му дай пълни права. Сега всичко трябва да е ок. После ако искаш си върни simple sharing-a.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...